ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα παιδιά και εκπαιδευτικοί. Εκπαιδευτήκαμε και εφαρμόσαμε όσο καλύτερα γινόταν τα πρωτόκολλα υγείας. Μάθαμε να φοράμε μάσκες, να τις αλλάζουμε, να πλένουμε και να  απολυμαίνουμε συνεχώς τα χέρια μας. Τα παιδιά, αν και μικρά, έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Τώρα καλούμαστε να επικοινωνήσουμε μέσα από τις απρόσωπες οθόνες των υπολογιστών. Λυπόμαστε πολύ για τις εξελίξεις. Κυρίως που η αναστολή λειτουργίας, για δεύτερη φορά, γίνεται αιφνιδιαστικά χωρίς να έχουμε τον χρόνο, την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά και να τα προετοιμάσουμε για τον νέο τρόπο επικοινωνίας.

Γνωρίζουμε πως η ζωντάνια και η δυναμική της τάξης και της ομάδας, δεν μπορεί να υπάρξει μέσω καμιάς οθόνης. Το καλό είναι πως τα παιδιά έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς προσαρμογής που είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Το είδαμε και στην προηγούμενη καραντίνα.  Αρκεί να μην τα φορτώσουμε με περιττό άγχος. Θα τα καταφέρουν και τώρα. Ας τους το κάνουμε όσο πιο εύκολο γίνεται.

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές μας θα γίνεται χωρίς μάσκα μεν, αλλά  εξ αποστάσεως… Οι εκπαιδευτικοί θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να  κρατήσουμε ζωντανή την επαφή με τα παιδιά!!!

Για να ενημερωθείτε για την χρήση της πλατφόρμας Webex παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο!!

http://video.link/w/ic5yb?fbclid=IwAR0-VSnddfAmW0yVu36XmNFxrGoMmtNdtx4EowGdiRhJhKFXb5zSEBsgIBA

Καλή δύναμη σε όλους!!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

 

 

Yahoo Facebook Twitter Digg FriendFeed Delicious Google Translate
Υποβλήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2020 στις 09:49. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0. Μπορείτε νααφήστε μία απάντησηήTrackback.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων