Αρχείο για "27 Ιανουαρίου 2020"

Προστασία από τις εποχικές ιώσεις

Το τελευταίο διάστημα σημαντικός αριθμός μαθητών/μαθητριών του σχολείου ασθενεί λόγω των εποχικών ιώσεων. Παρακαλούμε, σε περιστατικά ιώσεων, κρατήστε τα παιδιά σας στο σπίτι έως ότου αναρρώσουν πλήρως. Η πρόωρη επάνοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο, προτού ολοκληρωθεί η ανάρρωσή τους, επιβαρύνει την υγεία των ίδιων των παιδιών, των συμμαθητών τους και των εκπαιδευτικών, ενώ διατηρείται ενεργή η αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Βιβλία στο σχολείο

Μη ανάθεση κατ’ οίκον εργασιών για 2 Σαββατοκύριακα το μήνα: Σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση, επιδιώκεται  οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια δύο Σαββατοκύριακων το μήνα. Για το λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί δε θα αναθέτουν εργασίες και δε  θα προγραμματίζουν επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα που ακολουθεί τα παρακάτω Σαββατοκύριακα, οπότε και θα υλοποιηθεί η δράση για το υπόλοιπο διάστημα του σχολικού έτους:

Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος (Πάσχα) Μάιος Ιούνιος
1-2 & 15-16 29 (Φεβ)-1 (Μαρ) &

21-22

4-5 9-10 &

23-24

6-7

Επισημαίνεται πως για την άρση προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την περσινή εφαρμογή του μέτρου, οι μαθητές θα παίρνουν κανονικά στο σπίτι τις τσάντες με τα βιβλία τους, χωρίς ωστόσο να έχουν κατ’ οίκον εργασίες.

Εορτή Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα έως αυτή τη στιγμή κατάσταση, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Θέματα λειτουργίας σχολείου

1. Προσφορά φωτοαντιγραφικού χαρτιού: Λόγω την περιορισμένων διαθέσιμων μέσων που εξασφαλίζει το  σχολείο από τη Σχολική Επιτροπή, παρακαλούμε όσους επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να μας εξασφαλίσουν ένα πακέτο φωτοαντιγραφικού χαρτιού Α4 ανά οικογένεια (ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών τους που είναι στο σχολείο) για τις εργασίες που δίνονται στους μαθητές, καθώς εξαντλήθηκε το σύνολο του χαρτιού που είχε συγκεντρώσει το σχολείο. Όσες οικογένειες ανταποκρίθηκαν στο ίδιο κάλεσμά μας στην αρχή της σχολικής χρονιάς, παρακαλούνται να μη λάβουν υπόψη το μήνυμα αυτό. Παρακαλούμε το χαρτί να είναι 80 γραμμαρίων, καθώς το ελαφρύτερο χαρτί δημιουργεί συνεχείς εμπλοκές στο φωτοαντιγραφικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα μεγάλη σπατάλη χαρτιού και αναλωσίμων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων