Αρχείο για "6 Μαΐου 2019"

Επιλογή Β΄ Ξένης Γλώσσας για τους μαθητές της Ε’ τάξης σχολ. έτους 2019-2020

Σας ενημερώνουμε πως για τους μαθητές της Ε΄ τάξης προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα η διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας για δύο (2) ώρες την εβδομάδα. Η γλώσσα αυτή είναι η γαλλική ή η γερμανική. Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος. Σε σχολεία με δύο ή περισσότερα τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα γαλλικής και γερμανικής υπό την προϋπόθεση ότι ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Διδασκαλία Β΄ Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο

Σας ενημερώνουμε πως, σύμφωνα με την υπ. αριθ. 53476/ΓΔ4/04-04-2017 (ΦΕΚ 1171 τ. Β) Υπουργική Απόφαση,  η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας που γίνεται στην Ε’ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ’ τάξη του Γυμνασίου. Ως εκ τούτου, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης που θα εγγραφούν το ερχόμενο σχολικό έτος (2019-2020) στο Γυμνάσιο θα διδαχτούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα την ίδια που διδάσκονται και κατά το τρέχον σχολικό έτος στην ΣΤ Δημοτικού. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Ενημερωτική επιστολή από το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές της ΣΤ’ δημοτικού,

με χαρά και υπερηφάνεια, μοιραζόμαστε μαζί σας πληροφορίες για το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λυκειακές Τάξεις “Νίκος Σκαλκώτας”.

Το μοναδικό Μουσικό Σχολείο του νομού Εύβοιας, βρίσκεται στο Καλοχώρι-Παντείχι και φέτος θα δέχεται αιτήσεις μαθητών, αποφοίτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις 6 έως τις 31 Μαΐου 2019. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση