Την Παρασκευή 17-05-2019 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας  σχετικά με την αθλητική και ψυχαγωγική ποδηλασία από τον κ. Λυκούδη Γεράσιμο, αθλητή και προπονητή του ποδηλατικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου. Ο κ. Λυκούδης παρουσίασε στους μαθητές δυο είδη ποδηλάτων («ΜΒ» και «κούρσα»), επεσήμανε τα βασικά σημεία προετοιμασίας και ασφάλειας του αναβάτη πριν και κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, ενώ παρέθεσε και ορισμένες λεπτομέρειες από τις εμπειρίες του σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων (ενδεικτικά εδώ και εδώ).

Την παρουσίαση παρακολούθησαν και μαθητές του 1ου Δημοτικού που είχαν έρθει για το σκοπό αυτό στο σχολείο μας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανάλογη ενημέρωση και στους μαθητές του 3ου Δημοτικού, στο πλαίσιο της συνεργατικής δράσης των σχολείων.

Ευχαριστούμε τον κ. Λυκούδη για την πρόθεσή του να έρθει στο σχολείο μας καθώς και για την πρότασή του την ερχόμενη σχολική χρονιά να διοργανώσουμε μια πληρέστερη παρουσίαση – επίδειξη με τη συμμετοχή μικρών αθλητών από το ποδηλατικό τμήμα Καρύστου.