Αρχείο για "Νοέμβριος, 2018"

Ενημερωτικό σημείωμα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ τάξης της 30-11-2018

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 7.15-7.20. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 07.30. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό για να γευματίσουν στο χώρο της επίσκεψης. Επίσης να είναι διαβασμένοι για τα μαθήματα της ημέρας και να φέρουν τις τσάντες τους, για το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης της επίσκεψης. Οι τσάντες θα παραμείνουν στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της απουσίας των μαθητών και θα τις παραλάβουν κατά την επιστροφή τους το μεσημέρι.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ακύρωση εκπαιδευτικής επίσκεψης

Η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 28-11-2018, εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς στον καθιερωμένο έλεγχο της τροχαίας πριν την αναχώρηση, το λεωφορείο κρίθηκε πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο και θα ακολουθηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα έως τις 13.15 που θα σχολάσουν.

Ενημερωτικό σημείωμα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική επίσκεψη των Ε & Στ τάξεων της 28-11-2018

Σας υπενθυμίζουμε πως το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις  07.30.  Η προγραμματισμένη ώρα επιστροφής είναι στις 14.30. Επισημαίνουμε πως το λεωφορείο θα αναχωρήσει στην προκαθορισμένη ώρα, χωρίς  καθυστέρηση. Αν την ημέρα της επίσκεψης κάποιος μαθητής είναι ασθενής και δεν μπορεί να συμμετάσχει, παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν πριν την ώρα της αναχώρησης με το σχολείο και να ενημερώσουν για την απουσία του, ώστε να μην καθυστερήσει η αναχώρηση των υπολοίπων και εκτραπεί ο χρονικός προγραμματισμός. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό για να γευματίσουν στο χώρο της επίσκεψης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αξιολόγηση και πιστοποίηση μαθησιακών δυσκολιών

Ο επικαιροποιημένος κατάλογος των δομών του Υπουργείου Υγείας για την αξιολόγηση και πιστοποίηση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες είναι διαθέσιμος εδώ.

Ετικέτες: ,

Δραστηριότητες Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου

Από το Πνευματικό Κέντρο Αλιβερίου «Ο Άγιος Γεώργιος» μας κοινοποιήθηκε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων αυτής της χρονιάς στο χορωδιακό τραγούδι και τους παραδοσιακούς χορούς. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο απόγευμα,  προσφέρονται σε εθελοντική βάση και είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Πληροφορίες στην επισυναπτόμενη εικόνα ή στα τηλέφωνα 6944663664, 2223024261, 6985779697.

Ενημερωτική εκδήλωση

Ο Σύλλογος δασκάλων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λουκά, σε συνεργασία με  το Ινστιτούτο Μάθησης Επικοινωνίας και Συμπεριφοράς «Εξελίσσειν» σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου  2018 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου σε συνάντηση-συζήτηση με θέμα: «Διαδίκτυο-κοινωνικά δίκτυα-ηλεκτρονικά παιχνίδια. Επιδράσεις των Νέων Τεχνολογιών στη ζωή μας. Χρήση και κατάχρηση, οφέλη και κίνδυνοι».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Δρ. Βασίλης  Σακκάς, Σύμβουλος Μάθησης – Επικοινωνίας & Συμπεριφοράς, Επιστημονικός Διευθυντής  του Ινστιτούτου Μάθησης Επικοινωνίας και Συμπεριφοράς «Εξελίσσειν», Διδάκτωρ Ψυχολογίας,   Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και Κοινωνιολόγος.

Θα αναπτυχθεί το παραπάνω θέμα από τον ομιλητή και στη συνέχεια θα απαντηθούν ερωτήσεις και θα γίνει συζήτηση πάνω στο θέμα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει στη διάρκεια της συζήτησης

Επικαιροποίηση εγγραφών Ολοήμερου Προγράμματος

Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 που καθορίζει τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, κατά το β’ δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου και το α’ δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου πρέπει να επικαιροποιείται η εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση επικαιροποίησης της εγγραφής του/των παιδιού/ών σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και επιστρέψτε τη στο σχολείο (έως) την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στο Διευθυντή του σχολείου.

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Οι εκπαιδευτικοί της Δ’ τάξης προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς στο θέατρο Διάνα.

Η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει στο Θέατρο Διάνα. Πρόκειται για το θαυμάσιο έργο που όπως επισημαίνει ο ίδιος ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου «μακάρι να μας στοιχειώσει για πάντα». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί των  Β & Γ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα στο Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος με σκοπό: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προσφορά βιβλίων

Οι εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» μας προσέφεραν μια σειρά με χρήσιμα σχολικά βοηθήματα καθώς και τα παρακάτω παραμύθια:

Ο Δράκος Σερπαντίνος ξύπνησε! της Λίνας Μουσιώνη

Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα! του Τάσου Ιωαννίδη

Ο Τρακατρούκας ο καλικάντζαρος…! της Ελένης Μπετεινάκη.

Ευχαριστούμε για την προσφορά των βιβλίων, τα οποία ήδη εντάχθηκαν στον κατάλογο δανειζόμενων βιβλίων της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Ετικέτες: , ,

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση