Οι εκπαιδευτικοί των  Ε & ΣΤ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο θέατρο Κάππα, σε μετάφραση – διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Η υπόθεση του έργου: Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του. Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό, αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

 Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια του τριμηνιαίου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων των τάξεων. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί.

Για τη συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα που δόθηκε στους μαθητές,  το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να διεκπεραιωθούν εγκαίρως οι υπηρεσιακές διαδικασίες έγκρισης της επίσκεψης. Δηλώσεις συμμετοχής που θα επιστραφούν μετά την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν δεκτές, καθώς πρέπει να γίνει κράτηση του λεωφορείου.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Κάππα