Αρχείο για "Οκτώβριος, 2018"

Εκδήλωση 28ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση της Δ τάξης για την 28η Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές που προσήλθαν στην εκδήλωση καθώς και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ. Γλάρο Αντώνη, κ. Λάμπρου Μ. καθώς και τις εκπαιδευτικούς μουσικής κ. Αγγελακοπούλου Χρυσούλα και θεατρικής αγωγής κ. Λάμπρου Κορνηλία για τη συμβολή τους.

Ακολουθεί μικρό απόσπασμα σε πολύ χαμηλή ανάλυση, για την προστασία των μαθητών, από τραγούδια της εκδήλωσης.

Προγραμματισμός παράστασης θεάτρου σκιών

Οι εκπαιδευτικοί των Α, Β & Γ τάξεων προγραμματίζουν παράσταση Καραγκιόζη  από το θίασο θεάτρου σκιών του Φώτη Πλέσσα. Η παράσταση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στο χώρο του σχολείου. Για την οριστικοποίηση πραγματοποίησης της παράστασης πρέπει να επιστραφεί το σημείωμα που δόθηκε στους μαθητές, μέχρι τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Κατάλογος προταθέντων βιβλίων για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων που υποβλήθηκαν για την επιλογή τίτλων προς εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης, η πρόταση του σχολείου μας προς τη Σχολική Επιτροπή που θα διεκπεραιώσει τη σχετική διαδικασία αφορά:

  • 241 διαφορετικούς τίτλους βιβλίων
  • 157 διαφορετικούς συγγραφείς
  • 56 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους

Η συνολική αξία των προταθέντων βιβλίων  με διερεύνηση της χαμηλότερης διαθέσιμης τιμής ανέρχεται στα 1.848,95€ (με συνολική τιμή καταλόγου στα 2.560,19€), ενώ το ποσό προς διάθεση είναι στα 1.750 ευρώ. Έχουν προβλεφθεί τίτλοι επιπλέον του διαθέσιμου ποσού των 1.750€ προς κάλυψη τυχόν τίτλων που έχουμε επιλέξει και δεν είναι σε διαθεσιμότητα.

Ορισμένα από τα στοιχεία του καταλόγου παρουσιάζονται στο διπλανό infographic.

Για τη σύνταξη του καταλόγου επιλέχθηκε: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Ανακοινώσεις

Αντικείμενα που φέρνουν οι μαθητές στο σχολείο: Οι μαθητές απαγορεύεται να φέρουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα ή άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Επίσης δεν ενδείκνυται να φέρνουν από το σπίτι παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να είναι επικίνδυνο ή κινδυνεύει να χαθεί, ιδιαίτερα όταν το είδος των αντικειμένων που φέρουν δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν μοναδικά με τους κατόχους τους (π.χ. πανομοιότυπες μεταλλικές κάρτες). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Μη λειτουργία του σχολείου την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε εκλογές για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

«Η τσάντα στο σχολείο»

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη δράση κατά την οποία η σχολική τσάντα θα παραμένει στο σχολείο ορισμένα Σαββατοκύριακα, με στόχο οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων το διάστημα αυτό και να υποστηριχτεί η δημιουργική επαφή και η επικοινωνία με τους γονείς τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου:

H εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26-10-2018 στις 9.00 π.μ.  Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών τους. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.00-8.30 και θα αποχωρήσουν μεταξύ 10.00 και 10.15  π.μ. Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σας ενημερώνουμε πως δεν είναι δυνατή η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης εκ μέρους του σχολείου, συνεπώς οι οικογένειες που επιθυμούν κάτι τέτοιο πρέπει να φροντίσουν με ίδια μέσα

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων Ε1 τμήματος

Η δασκάλα του Ε1 τμήματος ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών πως η συνάντηση συνεργασίας για τον μήνα Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 από 13.15-14.00 στην αίθουσα του τμήματος (αίθ. 11 στον Β’ όροφο). Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία, τον τρόπο εργασίας των παιδιών στο σχολείο αλλά και οδηγίες για τον τρόπο μελέτης στο σπίτι.

Αναβολή προγραμματισμένης συνάντησης

Λόγω έκτακτου κωλύματος, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου συνάντηση συνεργασίας της δασκάλας του Δ2 τμήματος με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της αναβάλλεται. Στους μαθητές δόθηκε σημείωμα με τη νέα ημέρα της συνάντησης.

Ημέρες επικοινωνίας εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων για το α’ τρίμηνο 2018-2019

Στη σχετική σελίδα του ιστολογίου μας είναι αναρτημένες οι ημέρες και ώρες επικοινωνίας των εκπαιδευτικών με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών.  Επισημαίνουμε πως πέραν των ημερών αυτών, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεργάζονται με τους γονείς για κάθε έκτακτο ζήτημα προκύπτει, αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των γονέων/κηδεμόνων με το σχολείο, προκειμένου να οριστεί ο χρόνος της συνάντησης αυτής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση