Οι εκπαιδευτικοί της Δ’ τάξης προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς στο θέατρο Διάνα.

Η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει στο Θέατρο Διάνα. Πρόκειται για το θαυμάσιο έργο που όπως επισημαίνει ο ίδιος ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου «μακάρι να μας στοιχειώσει για πάντα».

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη η οποία υπογράφει και τη θεατρική διασκευή που παραμένει πιστή στο πρωτότυπο κείμενο σε μετάφραση Μαρίας Σ. Μπλάνα. Στον απαιτητικό ρόλο του τσιγγούνη Εμπενίζε Σκρουτζ, ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Μαζί του ένας 15μελής θίασος, ενώ σε ρόλο έκπληξη ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια του τριμηνιαίου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων των τάξεων. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί. Οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο στις 07.30 και θα επιστρέψουν στις 15.30. Θα φέρουν μαζί τους κολατσιό και νερό για να γευματίσουν στο χώρο της επίσκεψης.

Για τη συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα που δόθηκε στους μαθητές,  το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23  Νοεμβρίου, έτσι ώστε να διεκπεραιωθούν εγκαίρως οι υπηρεσιακές διαδικασίες έγκρισης της επίσκεψης. Δηλώσεις συμμετοχής που θα επιστραφούν μετά την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν δεκτές, καθώς πρέπει να γίνει κράτηση του λεωφορείου.