Οι εκπαιδευτικοί των  Β & Γ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα στο Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος με σκοπό:

Την παρακολούθηση της ψηφιακής παράστασης  «Lucia. Το μυστικό των πεφταστεριών». Η υπόθεση του έργου: Οι αγαπημένοι μας ήρωες, Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους, το Polaris. Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα καταπέσουν στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί ….που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι κι από εκεί ως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Υποθέσεις, παρατηρήσεις και ανάλυση θα τους βοηθήσουν να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν και να επιστρέψουν με επιτυχία πίσω στην Γη! Μία συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει την γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ.

Την επίσκεψη στην έκθεση «Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια γεωπάρκα UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ»  Η έκθεση καλεί τους επισκέπτες/τριες σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές με διεθνή αναγνώριση, σε ένα ταξίδι στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου: τη Λέσβο, τον Ψηλορείτη, την Σητεία, τον Βίκο – Αώο και τον Χελμό – Βουραϊκό, στην Ελλάδα και τον Τρόοδο στην Κύπρο. Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ιστορία της Γης μας αλλά και την ιστορία της ανατολικής Μεσογείου και να «διαβάσουμε» τις ΜΝΗΜΕΣ της ΓΑΙΑΣ. Εικόνες από μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία, εντυπωσιακά τοπία, απολιθωμένα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, ακτές, κοιλάδες, μαζί με εντυπωσιακά απολιθώματα σπονδυλωτών (όπως δόντια και οστά προγονικών ελεφάντων) και θαλάσσιων οργανισμών (όπως όστρακα και κοράλλια), εντυπωσιακά πετρώματα που γεννήθηκαν στα βάθη του Ωκεανού της Τιθύος εκατομμύρια χρόνια πριν, και βέβαια ο μήκους 7,5 μέτρων απολιθωμένος κορμός μίας προγονικής λεύκας από την Λέσβο μετατρέπουν την επίσκεψη στην έκθεση σε ένα εντυπωσιακό εικονικό «ταξίδι» στον χώρο και τον χρόνο. 

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια του τριμηνιαίου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων των τάξεων. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί. Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους κολατσιό και νερό για να κολατσίσουν στο χώρο της επίσκεψης. Ώρα αναχώρησης 8.00 και επιστροφής 16.00.

Για τη συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα που δόθηκε στους μαθητές,  το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, έτσι ώστε να διεκπεραιωθούν εγκαίρως οι υπηρεσιακές διαδικασίες έγκρισης της επίσκεψης. Δηλώσεις συμμετοχής που θα επιστραφούν μετά την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν δεκτές, καθώς πρέπει να γίνει κράτηση του λεωφορείου.