Ιστοσεμινάριο Νηπιαγωγών: «Εργαλεία Ιστού για το Νηπιαγωγείο»

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσε επιμορφωτική δράση (ιστοσεμινάριο/webinar) με θέμα:  «Εργαλεία ιστού για το Νηπιαγωγείο».Το ιστοσεμινάριο απευθυνόταν στους νηπιαγωγούς του νομού Κυκλάδων και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κυρία  Άννα Μαγκιώση, εκπαιδευτικός ΠΕ60, η οποία παρουσίασε τη λειτουργία και  την αξιοποίηση στο Νηπιαγωγείο των παρακάτω εργαλείων ιστού:
https://www.jigsawplanet.com/    για δημιουργία παζλ
https://www.storyjumper.com/    για δημιουργία βιβλίου
https://www.thinglink.com/          για δημιουργία διαδραστικής αφίσας
https://learningapps.org/               για δημιουργία παιχνιδιών μνήμης
https://el.padlet.com/                    για δημιουργία διαδραστικής επικοινωνίας
https://www.fotojet.com/             για δημιουργία κολάζ ,αφίσας, προσκλήσεων

Η κυρία Μαγκιώση έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντική εκπαίδευση στο  Νηπιαγωγείο  από το 1992 και με τα ευρωπαϊκά προγράμματα  από το 1996. Διετέλεσε προωθήτρια του προγράμματος Comenius Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Ν. Τρικάλων επί σειρά ετών.  Ανάμεσα σε άλλα, είναι ενεργό μέλος της etwinning κοινότητας, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση etwinning προγραμμάτων και  μεγάλων ευρωπαϊκών σχολικών συμπράξεων κι έχει τιμηθεί με σχετικά βραβεία ποιότητας.
Τα τελευταία 25 έτη  υπηρετεί  στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων, το οποίο έχει πάρει 2 φορές το βραβείο του eTwinningschool κι εντάσσεται στα ψηφιακά σχολεία. https://blogs.sch.gr/niprizartri/

Κατηγορίες: Δράσεις, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Επιμορφώσεις. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.