4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Το σχολείο των ονείρων μου 

            Το σχολείο είναι ένας χώρος στον οποίο τα παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μαθητικής τους ζωής. Το σχολείο που εγώ ονειρεύομαι είναι ένα σχολείο μέσα στη φύση, γεμάτο καταπράσινα δέντρα και πολλά ανθισμένα λουλούδια, δίπλα στη θάλασσα. Βρίσκεται στην εξοχή και έχει μια μεγάλη πανέμορφη αυλή και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το κτήριο του είναι παλιό διατηρητέο νεοκλασικό, περιποιημένο και καθαρό. Έχει πολλές αίθουσες για όλα τα μαθήματα και μεγάλα παράθυρα για να εισβάλλει άπλετο φως στα πέτρινα δωμάτια. Είναι βαμμένο με χαρούμενα χρώματα. Οι αίθουσες του είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες και βιβλιοθήκες. Στους διαδρόμους υπάρχουν ντουλάπια για τη φύλαξη των προσωπικών ειδών των μαθητών.

Τα μαθήματα που διδάσκονται στο σχολείο των ονείρων μου είναι η γλώσσα, τα μαθηματικά, η μελέτη του περιβάλλοντος, η ιστορία, οι τέχνες και ο πολιτισμός, οι υπολογιστές, τα εικαστικά, η μουσική, η θεατρική αγωγή, η γυμναστική, η σωστή διατροφή, τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά. Σκοπός της διδασκαλίας όλων αυτών των μαθημάτων είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε μαθητή και η ανακάλυψη των ταλέντων και των κλίσεων του.

Ο δάσκαλος του σχολείου των ονείρων μου αγαπάει τους μαθητές του και το μάθημα που διδάσκει. Διδάσκει και με τα λόγια του και με τις πράξεις του. Επικοινωνεί με τους μαθητές του και τους κατανοεί, μεταδίδοντας τους το μήνυμα της ακατάπαυστης προσπάθειας. Όπως είπε ο Νίκος Καζαντζάκης, ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον να φτιάξει δικές του γέφυρες.

Από το Β΄1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.