Το 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) Νοτίου Αιγαίου εδρεύει στη Σύρο και έχει ως αποστολή:

  • Τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων και των Ε.Κ..
  • Τον συντονισμό των Κ.Ε.Σ.Υ., των Κ.Ε.Α. και των Ε.Κ.Φ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.
  • Την επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Την οργάνωση της επιμόρφωσης, περιλαμβανομένης και της εισαγωγικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
  • Την υποστήριξη του προγραμματισμού και της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου σε περιφερειακό επίπεδο.
Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Ενημέρωση – επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Παράλληλης Στήριξης στις σχολικές μονάδες Νοτίου Αιγαίου (Ρόδο και Σύρο)

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων οι οποίες πραγματοποιούνται για την ενημέρωση – επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Παράλληλης Στήριξης στις σχολικές μονάδες Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα στη Ρόδο και στη Σύρο,  η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κυρία Πανορμίτσα Παπακαλοδούκα, υλοποίησε δράσεις με θέμα:

«Η Παράλληλη Στήριξη στο πλαίσιο της ενταξιακής εκπαίδευσης»

  • Στη Ρόδο την Τετάρτη και την Πέμπτη 9 και 10 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30-14.00 στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, για Διευθυντές και εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της πόλης της Ρόδου και εκτός της πόλης της Ρόδου αντίστοιχα και
  • Στη Σύρο την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30-1400 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης, εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής και διευθυντές των σχολείων της Σύρου που υποστηρίζουν το θεσμό.
Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων Σύρου στο νέο Εγχειρίδιο Μαθηματικών Ε’ τάξης

Το 1ο ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου οργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα για τους Εκπαιδευτικούς ΠΕ70, των τμημάτων Ε΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Σύρου με θέμα: «Θέματα Διαχείρισης του νέου διδακτικού εγχειριδίου των Μαθηματικών της Ε΄ τάξης».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, ώρα 08.15-13.00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Την επιμόρφωση θα πραγματοποιήσουν οι Σ.Ε.Ε. ΠΕ70, Μαριλένα Γιαννούλη, Πέτρος Προβελέγγιος και Ειρήνη Τσαβαλά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω στάσης εργασίας, η ώρα διενέργειας της ημερίδας άλλαξε και θα πραγματοποιηθεί 11.00-14.00.

Πλήρης περιγραφή της Επιμορφωτικής Ημερίδας

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Υλοποίηση εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος για Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της αποστολής του ετήσιου σχεδιασμού του [αρ. αποφ. Ολομέλειας Πράξη 2η/30-11-2018, αριθ. πρωτ. ενημ. του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου 76/18-12-2018], θα υλοποιήσει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Φυσικής Αγωγής, κυρία Μαρία Μαχαιρίδου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 04 Φεβρουαρίου 2019.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής θα πρέπει να υπηρετούν ή να ανήκουν οργανικά σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης παρακολούθησης. Οι εκπαιδευτικοί που θα ολοκληρώσουν με συνέπεια την παρακολούθηση του προγράμματος θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα κατατεθούν ψηφιακά από 14 έως και 18 Ιανουαρίου 2019, μέσω του παρακάτω υπερσυνδέσμου:

https://goo.gl/forms/uAKFvV8r5Tutdn3G3

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν να το παρακολουθήσουν θα ενημερωθούν με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος για την αποδοχή της συμμετοχή τους και θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες στις 19 Ιανουαρίου 2019.

Συνοπτική περιγραφή
Τίτλος: Θέματα παιδαγωγικής και διδακτικής της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Μοντέλο επιμόρφωσης: Υβριδικό (ασύγχρονες και σύγχρονες εισηγήσεις)

Επιμέρους θεματικές ενότητες:
1η εβδομάδα (21-27 Ιανουαρίου 2019)
α) Σκοποί, στόχοι και επιδιώξεις της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρχές σχεδιασμού της διδασκαλίας και αποτελεσματική διαχείριση της τάξης. Εισηγήτρια:  Μαρία Μαχαιρίδου (Σ.Ε.Ε. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής). Ασύγχρονες εισηγήσεις.
β) Φυσική Αγωγή για όλους: διδακτικές ενέργειες για τη μεγιστοποίηση του ωφέλιμου διδακτικού χρόνου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εισηγήτρια: Μαρία Μαχαιρίδου (Σ.Ε.Ε. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής). Σύγχρονη εισήγηση.
2η εβδομάδα (28 Ιανουαρίου- 04 Φεβρουαρίου 2019)
γ) Η διαθεματική διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εισηγήτριες: Ειρήνη Τσαβαλά (Σ.Ε.Ε. ΠΕ70-Δασκάλων, Οργανωτική Συντονίστρια), Σοφία Χάιτα (Σ.Ε.Ε. ΠΕ08-Καλλιτεχνικών). Ασύγχρονες εισηγήσεις.
δ) Κατάθεση εργασίας από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Τεχνική υποστήριξη: Ομάδα τεχνικής υποστήριξης 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου
Τεχνολογικά μέσα: Πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Moodle (ασύγχρονες συνεδρίες), πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Big Blue Button (σύγχρονες συνεδρίες)

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Ενημερωτική συνάντηση των Σ.Σ.Ε. με τους Διευθύντριες/ντες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου

Το 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, πραγματοποίησε την πρώτη ενημερωτική συνάντηση των μελών του (Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου) με τους Διευθυντές, τις Διευθύντριες και τις  Προϊστάμενες όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Έναρξη πλήρους λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.).

Διαπίστωση της παύσης λειτουργίας υπηρεσιών και οργανικών μονάδων και της έναρξης πλήρους λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.).
Περισσότερες πληροφορίες στο ΦΕΚ 5440/05-12-2018

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος, Ενημερώσεις φορέων | Σχολιάστε

Παρακολούθηση και συντονισμός της ύλης των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά

Για τον συντονισμό της διδασκαλίας των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, που θα εξεταστούν και πανελλαδικά το έτος 2019, κρίνεται αναγκαία η παρακολούθηση της διδακτέας – εξεταστέας ύλης, η οποία έχει οριστεί: α) με την με αρ. πρωτ. 119174/Δ2/13-07-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 3411) για τη Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου (διόρθωση σφάλματος στο ΦΕΚ Β΄ 4479/09-10-2018) και
β) με την με αρ. πρωτ. 119177/Δ2/13-07-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3412) για τη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος, Ενημερώσεις φορέων | Σχολιάστε

Ενημέρωση σχετικά με την Αξιολόγηση των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ4/177399/Δ4/22-10-2018 εγκυκλίου με την οποία ενημερωθήκατε σχετικά με τα Γραπτώς Εξεταζόμενα και τα Μη Εξεταζόμενα Μαθήματα κατά τις τελικές προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο προωθούμενης τροποποίησης του π.δ. 40/2018 (Α¨ 76) περί αξιολόγησης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. και των μαθητευόμενων του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας», σας αποστέλλουμε προς ενημέρωσή σας διατάξεις του προωθούμενου π.δ. που ρυθμίζουν θέματα αξιολόγησης με διαφορετικό τρόπο από τις αντίστοιχες διατάξεις του ισχύοντος π.δ. 40/2018 (Α¨ 76).

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος, Ενημερώσεις φορέων | Σχολιάστε

Πρόσκληση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων σε ενημερωτική συνάντηση

Πρόσκληση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων σε ενημερωτική συνάντηση από το  ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Την Πέμπτη 8-11-2018 και ώρα 9.00-13.00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι), ενημερωτική συνάντηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ενημερώσεις φορέων | Σχολιάστε

Έργο για την επιμόρφωση Σ.Ε.Ε.

Το Έργο για την Επιμόρφωση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου που στελεχώνουν τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το ν.4547/2018 (ΦΕΚ102/Α), έχει προκηρυχθεί για την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ από ΥΠΠΕΘ – Τομέας Παιδείας.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ενημερώσεις φορέων | Σχολιάστε