Ιστοσεμινάριο με θέμα: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσε επιμορφωτική δράση (ιστοσεμινάριο) με θέμα: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες  για το Νηπιαγωγείο» με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Το ιστοσεμινάριο απευθυνόταν στους νηπιαγωγούς των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 από τις 18.30 ως τις 20.00 μέσα από την πλατφόρμα WEBEX. Η συμμετοχή ήταν απολύτως προαιρετική και ελεύθερη.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η συνάδελφος ΠΕ60  Άννα Μαγκιώση, η οποία τα τελευταία 27 έτη  υπηρετεί  στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων (https://blogs.sch.gr/niprizartri/). Από το 1996 ασχολείται με διάφορα καινοτόμα προγράμματα (ευρωπαϊκά Comenius, Erasmus και e-twinning, αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κα). Διετέλεσε υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προωθήτρια του προγράμματος Comenius Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης  Νομού Τρικάλων επί σειρά ετών.  Ανάμεσα σε άλλα, είναι ενεργό μέλος της e-twinning κοινότητας, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση e-twinning προγραμμάτων και  μεγάλων ευρωπαϊκών σχολικών συμπράξεων κι έχει τιμηθεί με διάφορα εθνικά κι ευρωπαϊκά  βραβεία (e-twinning quality labels, Education leader awards, Bravo schools κα).
Στο ιστοσεμινάριο  παρουσιάστηκαν ιδέες για δραστηριότητες  STEM (με ή χωρίς τη χρήση διαδικτύου) κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών του Νηπιαγωγείου.

οθόνης 197

οθόνης 199

 

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιστοσεμινάριο με θέμα: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο»

Επιμορφωτική δράση για νηπιαγωγούς στη Μύκονο

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022, την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18.00 έως 20.00 η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου πραγματοποίησε επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ60 σχετικά με τις Διαθεματικές προσεγγίσεις και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο Νηπιαγωγείο στο χώρο του Νηπιαγωγείου Άνω Μεράς Μυκόνου(συμμετοχή προαιρετική και κατόπιν ατομικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος).

1 2

2 1

3 2

4 2

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιμορφωτική δράση για νηπιαγωγούς στη Μύκονο

Υποστηρικτικές/επιμορφωτικές δράσεις της ΣΕΕ ΠΕ60 κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσε τις εξής εξ αποστάσεως επιμορφωτικές δράσεις με εισηγήτρια την ίδια κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021:
7 Σεπτεμβρίου 2021:
«Εφαρμογή αναλυτικού προγράμματος και σχολικό κλίμα» για τους νεοδιορισθέντες και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ60 του νομού Κυκλάδων. (συμμετοχή σε ομαδική δράση του 1ου ΠΕΚΕΣ)
9 Σεπτεμβρίου 2021:
«Θέματα έναρξης σχολικής χρονιάς» για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ60 του νομού Κυκλάδων.
1 Νοεμβρίου 2021:
«Διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και της διδασκαλίας στο Νηπιαγωγείο» για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ60 του νομού Κυκλάδων με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

16 Νοεμβρίου 2021:
«Θέματα λειτουργίας σχολικών μονάδων» για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ60 του νομού Δωδεκανήσου.
22 Νοεμβρίου 2021:
«Εφαρμογή αναλυτικού προγράμματος και σχολικό κλίμα» για τους νεοδιορισθέντες και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ60 του νομού Δωδεκανήσου.
8 Δεκεμβρίου 2021:
«Διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και της διδασκαλίας στο Νηπιαγωγείο» για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ60 του νομού Δωδεκανήσου με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υποστηρικτικές/επιμορφωτικές δράσεις της ΣΕΕ ΠΕ60 κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021

Εξ αποστάσεως προαιρετικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60: «Τα παιχνίδια του Ρόμπι» με σκοπό την υποστήριξη στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εισηγήτρια την εκπαιδευτικό ΠΕ60, Θεοδώρα Χουλιάρα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022 (σχετικό: απόφαση 16ης Ολομέλειας του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου), την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18.30 έως 20.00 θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60 με θέμα: «Τα παιχνίδια του Ρόμπι» με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η συνάδελφος ΠΕ60  Θεοδώρα Χουλιάρα, η οποία υπηρετεί  ως προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων. Η κυρία Χουλιάρα είναι επιμορφώτρια για 4η χρονιά στα σεμινάρια ΤΠΕ της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning και έχει συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών του Π.Τ.Ε.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο ιστοσεμινάριο  θα παρουσιαστούν ιδέες για δραστηριότητες κωδικοποίησης (με ή χωρίς διαδίκτυο) κατάλληλες για παιδιά Νηπιαγωγείου, όπως εισαγωγή στους αλγόριθμους, δυαδικός κώδικας (binary codes), ασκήσεις με ακολουθίες, εντοπισμός σφαλμάτων, λογισμικά κωδικοποίησης κ.α.

Η συμμετοχή είναι απολύτως προαιρετική και ελεύθερη και οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν στο https://minedu-secondary2.webex.com/meet/vasvelkou

Παρακαλούνται οι προϊστάμενες/προϊστάμενοι να ενημερώσουν το προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Με εκτίμηση

Βασιλική Βέλκου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών

1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξ αποστάσεως προαιρετικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60: «Τα παιχνίδια του Ρόμπι» με σκοπό την υποστήριξη στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εισηγήτρια την εκπαιδευτικό ΠΕ60, Θεοδώρα Χουλιάρα

Παράταση προθεσμίας ανάρτησης σχεδίων δράσηςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταση προθεσμίας ανάρτησης σχεδίων δράσης

Β΄ φάση του εξ αποστάσεως προαιρετικού σεμιναρίου Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γ΄ τάξης ΓΕ.Λ. (Εργαστήριο) για φιλολόγους: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Ερμηνευτικό σχόλιο»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προσκαλώ στη Β΄ φάση του σεμιναρίου του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Ερμηνευτικό σχόλιο» Γ΄ ΓΕ.Λ., δηλαδή στο Εργαστήριο συγγραφής και βαθμολόγησης ερμηνευτικού σχολίου, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 18.00-20.00.

Υπενθυμίζω ότι τον επιμορφωτικό ρόλο έχουν αναλάβει οι κύριοι Γιάννης Γαλαίος και Κωνσταντίνος Μάντης από το ΓΕ.Λ. Θήρας.

Η πρώτη ώρα θα διατεθεί για τη συγγραφή ερμηνευτικού σχολίου και η δεύτερη για τη βαθμολόγηση γραπτών μαθητών.

Για να συμμετέχετε στο σεμινάριο, καλείστε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/charkon

Με την ελπίδα της συνέχισης της πρώτης δημιουργικής συνάντησης και με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Χαράλαμπος Α. Κωνσταντέλλιας

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 02 Φιλολόγων 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Β΄ φάση του εξ αποστάσεως προαιρετικού σεμιναρίου Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γ΄ τάξης ΓΕ.Λ. (Εργαστήριο) για φιλολόγους: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Ερμηνευτικό σχόλιο»

Εξ αποστάσεως προαιρετικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο» με σκοπό την υποστήριξη στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εισηγήτρια την εκπαιδευτικό ΠΕ60, Άννα Μαγκιώση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022 (σχετικό: απόφαση 16ης Ολομέλειας του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου), την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18.30 έως 20.00 θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60 με θέμα: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες  για το Νηπιαγωγείο» με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η συνάδελφος ΠΕ60  Άννα Μαγκιώση, η οποία τα τελευταία 27 έτη  υπηρετεί  στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων (https://blogs.sch.gr/niprizartri/). Από το 1996 ασχολείται με διάφορα καινοτόμα προγράμματα (ευρωπαϊκά Comenius, Erasmus και e-twinning, αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κα). Διετέλεσε υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προωθήτρια του προγράμματος Comenius Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης  Νομού Τρικάλων επί σειρά ετών.  Ανάμεσα σε άλλα, είναι ενεργό μέλος της e-twinning κοινότητας, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση e-twinning προγραμμάτων και  μεγάλων ευρωπαϊκών σχολικών συμπράξεων κι έχει τιμηθεί με διάφορα εθνικά κι ευρωπαϊκά  βραβεία (e-twinning quality labels ,Education leader awards, Bravo schools κα).

Στο ιστοσεμινάριο  θα παρουσιαστούν ιδέες για δραστηριότητες  STEM (με ή χωρίς τη χρήση διαδικτύου) κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών του Νηπιαγωγείου.

Η συμμετοχή είναι απολύτως προαιρετική και ελεύθερη και οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν στο https://minedu-secondary2.webex.com/meet/vasvelkou

Παρακαλούνται οι προϊστάμενες/προϊστάμενοι να ενημερώσουν το προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Με εκτίμηση

Βασιλική Βέλκου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών

1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξ αποστάσεως προαιρετικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο» με σκοπό την υποστήριξη στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εισηγήτρια την εκπαιδευτικό ΠΕ60, Άννα Μαγκιώση

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΕΠ, για εγγραφή σε ανοιχτό μητρώο σύστασης «Επιστημονικής Ομάδας Επιλογής Θεμάτων – Συντονιστών» και «Ειδικών Επιστημονικών Ομάδων – Θεματοδοτών/Αξιολογητών» για την υποστήριξη της Πράξης «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας»Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΕΠ, για εγγραφή σε ανοιχτό μητρώο σύστασης «Επιστημονικής Ομάδας Επιλογής Θεμάτων – Συντονιστών» και «Ειδικών Επιστημονικών Ομάδων – Θεματοδοτών/Αξιολογητών» για την υποστήριξη της Πράξης «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας»

Εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου με τις/τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου για τον μήνα Ιανουάριο

Ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου, Ι. Ζερλέντης, και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, Μ. Κουσαθανά, προσκαλούν τις/τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου, σε εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση την Τρίτη 18-01-2022 και ώρα 12.00-14.00 με θέματα:

Εργαστηριακές δραστηριότητες Φυσικής Γ Λυκείου και Χημείας Β Γυμνασίου και Α Λυκείου

Εισηγητής: Ιάκωβος Ζερλέντης

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου (16η Απόφαση Ολομέλειας, Πράξη 17/13-12-2021) και θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/izerlentis

Παρακαλούνται θερμά οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη και ενυπόγραφη ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου                                                                                             Ιάκωβος Ζερλέντης

Η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου                                                                                Μαργαρίτα Κουσαθανά

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου με τις/τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου

Διά ζώσης επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου με τις/τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και Λύκεια Νάξου

                             Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου                                  για τον μήνα Ιανουάριο

Ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου, Ν. Βαθρακοκοίλης, και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, Μ. Κουσαθανά, προσκαλούν τις/τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Νάξου, σε δια ζώσης επιμορφωτική συνάντηση, την Τετάρτη 19-01- 2022 και ώρα 12:00 – 14:00 στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών ΓΕ.Λ. Νάξου με θέματα:

  1. Μετρήσεις θερμοκρασίας-Η βαθμονόμηση θερμομέτρου-Άσκηση 6 Α΄ Γυμνασίου
  2. Παρασκευή διαλυμάτων δεικτών με εκχύλιση φυτικών ουσιών (π.χ. κόκκινο λάχανο) Προσθήκη χυμού λεμονιού, ξυδιού και αραιού υδροχλωρικού οξέος στα εκχυλίσματα αυτά (Πείραμα 1.4 της 1ης εργαστηριακής άσκησης του εργαστηριακού οδηγού) Προσθήκη ασβεστόνερου, καθαριστικού τζαμιών και αραιού διαλύματος υδροξειδίου του Νατρίου σε εκχυλίσματα φυτικών χρωστικών (Πείραμα 2.3 της 2ης εργαστηριακής άσκησης του εργαστηριακού οδηγού) Χημεία Γ΄ Γυμνασίου
  3. Ανίχνευση αμύλου σε φύλλο φυτού Άσκηση 7 Βιολογία Β΄ Γυμνασίου

Εισηγητής: Νικόλαος Βαθρακοκοίλης

Συμμετοχή αυστηρά 6 ατόμων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επανάληψη του παραπάνω εργαστηρίου με συμμετοχή 6 διαφορετικών ατόμων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  την Τετάρτη 26-01-2022 στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών ΓΕ.Λ. Νάξου.

Προτεραιότητα θα έχουν οι πρωτοδιόριστοι συνάδελφοι και αναπληρωτές.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου (16η Απόφαση Ολομέλειας, Πράξη 17/13-12-2021)

Παρακαλούνται θερμά οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη και ενυπόγραφη ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου                                                                                                  Νικόλαος Βαθρακοκοίλης

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου                                                                                  Μαργαρίτα Κουσαθανά

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διά ζώσης επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου με τις/τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και Λύκεια Νάξου