Επιμορφωτική ημερίδα στη Νάξο για Νηπιαγωγούς

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου,  Βασιλική Βέλκου,  διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα για τους νηπιαγωγούς της Νάξου σχετικά με τις εφαρμογές των ΤΠΕ στο Νηπιαγωγείο. Βασικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ., Δρ Γιώργος Φεσάκης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση καλών πρακτικών από νηπιαγωγεία της χώρας μας την οποία συνέθεσε, παρουσίασε και συντόνισε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με βιωματικό εργαστήριο ρομποτικής από τον κ. Ζέρβα, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου, Χρήστο Σκάρκο, και τη νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Βίβλου Νάξου, Σταματία Σπανού.

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς Θήρας και Θηρασιάς στις 15 Οκτωβρίου 2019

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου,  Βασιλική Βέλκου,  διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα για τους νηπιαγωγούς της Θήρας και Θηρασιάς με θέμα τη διαθεματική προσέγγιση στο Νηπιαγωγείο.

Η ημερίδα περιλάμβανε, εκτός από την εισήγηση της κ. Βέλκου, παρουσιάσεις  εργασιών των νηπιαγωγείων της Θήρας και βιωματικό εργαστήριο σχετικά με τη μέθοδο Project. Επίσης, έγινε εξ αποστάσεως σύνδεση με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία παρουσίασε το θέμα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Αμοργό στις 15 Οκτωβρίου 2019

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Πέτρος Προβελέγγιος, οργανώνει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στην Αμοργό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η οργάνωση της διδασκαλίας και η διαδικασία της μάθησης».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία της Αμοργού.

Πρόγραμμα επιμορφωτικού σεμιναρίου Αμοργού

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα στη Μύκονο στις 10 Οκτωβρίου 2019

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου, διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα για τους νηπιαγωγούς της Μυκόνου με θέμα τη Μουσειακή Εκπαίδευση.
Η ημερίδα περιλάμβανε εισηγήσεις της Σ.E.Ε. Καλλιτεχνικών, Σοφίας Χάιτα, και της κυρίας Βέλκου, παρουσιάσεις σχετικών εργασιών των νηπιαγωγείων της Μυκόνου και βιωματικό εργαστήριο, το οποίο επιμελήθηκε η νηπιαγωγός, Μαρία Κουσκουνέλου.

 

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Πολυθεματικές Επιμορφωτικές Ημερίδες του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Η εισαγωγική επιμόρφωση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών αλλά και των Μονίμων και των Εκπαιδευτικών Ειδικότητας που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί πρωταρχικό στόχο της λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ..

Για τον σκοπό αυτόν, το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, ιεραρχώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων ευθύνης του, σχεδίασε και υλοποίησε τρεις πολυθεματικές επιμορφωτικές ημερίδες στα νησιά Θήρα, Πάρο και Νάξο στις 1, 2 και 3 Οκτωβρίου 2019 με τίτλο:

«Σχεδιάζοντας μια νέα σχολική χρονιά»

Στις ημερίδες συμμετείχαν και Σ.Ε.Ε. του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου. Στο περιθώριο των επιμορφωτικών ημερίδων πραγματοποιήθηκαν και επιμορφωτικές δράσεις που απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θήρα

Θήρα

Νάξος

Νάξος

Πάρος

Πάρος

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα στην Άνδρο στις 11 Οκτωβρίου 2019

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Μαριλένα Γιαννούλη,  διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας μια νέα σχολική χρονιά» στην Άνδρο την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Πρόκειται για εισαγωγική επιμόρφωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών  ΠΕ70  και εκ παραλλήλου επιμόρφωση μονίμων ΠΕ70 και λοιπών ειδικοτήτων που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία της  Άνδρου. Στις επιμορφωτικές δράσεις της ημερίδας συμμετέχει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, Μαργαρίτα Κουσαθανά.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα βρείτε εδώ: Πρόγραμμα ημερίδας Άνδρου 2019

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα για τους Νηπιαγωγούς στη Μύκονο στις 10 Οκτωβρίου 2019

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Βασιλική Βέλκου, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Το Νηπιαγωγείο στο Μουσείο» στη Μύκονο την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η ημερίδα έχει στόχο την επιμόρφωση στη Μουσειακή Εκπαίδευση και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ΠΕ60 που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου. Στις επιμορφωτικές δράσεις της ημερίδας συμμετέχει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ08, Σοφία Χάιτα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα βρείτε εδώ: Πρόγραμμα Ημερίδας Μυκόνου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα για Νηπιαγωγούς στην Άνδρο στις 30 Σεπτεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου,  διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα για τους νηπιαγωγούς της Άνδρου με θέμα την τοπική ιστορία και τα σχετικά διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη στη Χώρα Άνδρου με εισηγήσεις του αρχιτέκτονα-ερευνητή κ. Νίκου Βασιλόπουλου και της κ. Βέλκου, καθώς και παρουσιάσεις εργασιών των νηπιαγωγείων της Άνδρου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  με βιωματικό εργαστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου από την παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Μήνυμα της ΣΕΕ ΠΕ11, Μαρίας Μαχαιρίδου

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου»

H καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σε ετήσια βάση, αποτελεί -μεταξύ άλλων- συμβολική αναγνώριση από την εκπαιδευτική ηγεσία, στην πρωτεύουσα σημασία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αλλά και στην ουσιώδη συμβολή της άθλησης, γενικότερα, ως προς την υιοθέτηση ενός ολιστικά υγιεινού τρόπου ζωής από τα σημερινά παιδιά και αυριανούς ενήλικες.

Παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζετε αρκετοί/ες εκπαιδευτικοί, οι οποίες συχνά δεν ευνοούν την προετοιμασία, τόσο των μαθητών/τριων σας, όσο και του σχολείου σας στο σύνολο του (έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, απαραίτητου χρόνου προετοιμασίας κ.ά.), καλείστε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις θεμελιώδους σημασίας αξίες που πηγάζουν από το φετινό μήνυμα της εν λόγω ημέρας:

 «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Οι ιδιαίτερες δεξιότητες, οι διδακτικές σας ικανότητες, αλλά και η συνεργασία σας με τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της, είναι τα βασικά στοιχεία που θα αποτελέσουν εγγύηση της επιτυχημένης διοργάνωσης των δράσεων που θα επιλέξετε να εντάξετε στο πλαίσιο αυτού του ετήσιου σχολικού αθλητικού εορτασμού.

Σε συνεργασία και με τους/τις Υπεύθυνους/ες των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κυκλάδων, θα επιδιωχθεί οι δράσεις σας να υποστηριχθούν και να αναδειχθούν.

Εύχομαι Καλή Επιτυχία!

Δρ. Μαρία Μαχαιρίδου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2019-20

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. εξέδωσε σχετική εγκύκλιο για την υλοποίηση διδασκαλίας της Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και οι Συντονιστές Κολύμβησης, να προχωρήσουν στην έναρξη της διδασκαλίας του αντικειμένου.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ…

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε