Πρόσκληση σε τηλεημερίδα που διοργανώνει το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, με θέμα: «Ενδυναμώνοντας τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας και τους γονείς μας βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την επιστημονική τηλεημερίδα που διοργανώνει το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, με θέμα:

«Ενδυναμώνοντας Εκπαιδευτικούς, Μαθητές
και Γονείς βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας»

Εισηγητές:
Σοφία Μπαχαράκη, Παιδοψυχίατρος
Θέμα: «Αγχογόνοι παράγοντες στο σχολείο»
Αθανάσιος Πασπάτης, Ψυχίατρος
Θέμα: «Πανδημία και ψυχική εξουθένωση»
Στεφανία Παπαδάκη, Σχολική Ψυχολόγος
Θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ώρα 17.30-19.30
μέσω της πλατφόρμας webex στον σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/etsavala

Με εκτίμηση,
Δρ Ειρήνη Τσαβαλά
Οργανωτική Συντονίστρια
του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου
κλάδου ΠΕ70

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Άνδρου για τον μήνα Ιανουάριο

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Άνδρου, Λεωνίδας Πιάγκος,  και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, Μαργαρίτα Κουσαθανά, προσκάλεσαν τις/τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και στα Λύκεια αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Άνδρου σε εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση με θέματα:

«Χαρακτηριστικές χημικές αντιδράσεις – Χημικές αντιδράσεις και ποιοτική ανίχνευση ιόντων (Χημεία Α΄ Λυκείου) , Πειραματική μελέτη παραγόντων που επηρεάζουν την ταχύτητα της αντίδρασης (Χημεία προσανατολισμού Γ΄ Λυκείου)»

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-01-2021 και ώρες 12:00-14:00 μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Διοργάνωση σειράς – κύκλου επιμορφωτικών δράσεων στα Ναυτιλιακά

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ82-Μηχανολόγων,  Ευστάθιος Ζωγόπουλος, διοργάνωσε σειρά–κύκλο τεσσάρων επιμορφωτικών δράσεων για τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα ειδικότητας στον Τομέα Ναυτιλιακών επαγγελμάτων στην ειδικότητα Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού, σε όσα ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί κατά το σχολικό έτος 2020-2021 η συγκεκριμένη ειδικότητα, με θέμα:

«Διδασκαλία μαθημάτων ειδικότητας Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού στην πράξη με χρήση ελεύθερου λογισμικού προσομοίωσης»

Ενδεικτική θεματολογία: «Προσομοιωτής Μηχανοστασίου – Γενικά, Προωστήρια/ριες Μηχανές, Βοηθητικά Μηχανήματα, Δίκτυα, Αεροσυμπιεστές, Φυγοκεντρικοί Διαχωριστές, Συστήματα Παραγωγής Νερού, Κύριοι και Βοηθητικοί Λέβητες, Ατμοστρόβιλοι, Ψυκτική και Κλιματιστική Εγκατάσταση, Ηλεκτρογεννήτριες – Ηλεκτρομηχανές, E.R.M, Ισχύς-απόδοση-διαγράμματα, κ.ά.»

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-01-2021 και ώρες 12.00 έως 14.00 μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου για τον μήνα Ιανουάριο

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου, Νικόλαος Βαθρακοκοίλης,  και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, Μαργαρίτα Κουσαθανά, προσκάλεσαν τις/τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα Γυμνάσια και στα Λύκεια αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Νάξου σε εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση με θέματα:

  1. Μελέτη απλού εκκρεμούς µε Java ή HTML5 Phet – Εργαστηριακός οδηγός φυσικής Γ΄ Γυμνασίου άσκηση 7 – Φυσική Γ΄ Γυμνασίου
  2. Κινήσεις λιθοσφαιρικών πλακών, ∆οµή του εσωτερικού της Γης – Με το λογισµικό Γεωγραφία Β΄, Γ΄ Γυμνασίου – Φύλλο εργασίας 3, 6 από το λογισµικό

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  20-01-2021 και ώρες 12:00-14:00 μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. στις σχολικές μονάδες

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, Ε.Ε.Π.-E.Β.Π. στις σχολικές μονάδες

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Κάλυψη λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες

Κάλυψη κενών

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Υλικό για τους Εκπαιδευτικούς Μουσικής

Εφαρμογές Μουσικής Πληροφορικής

Υλικό εργαστηρίων Κυκλάδων

Οδηγίες για χρήση της εφαρμογής «Incredibox» σε κινητά (χωρίς αγορά)

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό από το εξΑ σεμινάριο του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου: «Ο εμπλουτισμός της εξΑ διδασκαλίας με ψηφιακά εργαλεία»

Το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό (videos, e-book, tutorials) παρατίθεται στο πλαίσιο του εξΑ σεμιναρίου που υλοποιήθηκε το Σάββατο 12-12-2020, με θέμα: «Ο εμπλουτισμός της εξΑ διδασκαλίας με ψηφιακά εργαλεία» και συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την ομάδα “Ψηφιακά Μέσα στην Εκπαίδευση και Γραμματισμός στα Μέσα”, με Διευθυντή τον καθηγητή Σοφό Λοΐζο (Αλιβίζο) και τους/τις Σ.Ε.Ε. του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου.

https://blogs.sch.gr/2pekesna/apothetirio/ekpaideytiko-psifiako-yliko-apo-to-seminario-quot-o-employtismos-tis-exa-didaskalias-me-psifiaka-ergaleia-quot/

 

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Συνάντηση εργασίας με αναπληρωτές/τριες Eκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής ΠΕ91, που ανέλαβαν για πρώτη φορά διδακτικά καθήκοντα σε σχολική τάξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τις σχολικές χρονιές 2019-20 και 2020-21

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Θεατρικής Αγωγής, Παναγιώτα (Νάγια) Μποέμη, διοργάνωσε συνάντηση εργασίας με αναπληρωτές/τριες Εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής ΠΕ 91 (ΠΕ 91.01 και ΠΕ 91.02) των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, αρμοδιότητας 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, που ανέλαβαν για πρώτη φορά διδακτικά καθήκοντα σε σχολική τάξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τις σχολικές χρονιές 2019-20 και 2020-21, με θέματα:

«α) παιδαγωγική και διδακτική του θεάτρου,

β) αναλυτικά προγράμματα (Δ.Ε.Π.Π.Σ.-Α.Π.Σ.)»

Η διαδικτυακή συνάντηση εργασίας υλοποιήθηκε την Τρίτη 22/12/20 και ώρες 10.00-11.30 μέσω ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε