Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2021-2022 σε Δημόσια Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (Τ.Υ.) ΖΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022 ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Μετακίνηση σε Ίο και Σίκινο – Σ.Ε.Ε. ΠΕ70, Μαριλένα Γιαννούλη

     Η  πρόσφατη μετακίνησή μου στην Ίο και Σίκινο υπήρξε επιτυχής και αναγκαία.

     Τα  σεμινάρια με τους εκπαιδευτικούς  και των δύο σχολείων είχαν ως σκοπό να τους δώσουν πληροφορίες για το πώς μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια στρατηγική της ομαδοσυνεργατικής  τόσο στη δια ζώσης διδασκαλία, όσο και στην εξ αποστάσεως, και η συζήτηση μαζί τους αναπτύχθηκε σε θέματα που αφορούσαν στη λήξη της  χρονιάς αλλά και στις ενέργειες  με  αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

     Βασικός στόχος για την  Ίο ήταν και η διερεύνηση των  αποτελεσμάτων στους μαθητές,  τόσο γνωστικά, όσο και ψυχολογικά, εξαιτίας της αλλαγής προσωπικού στη μέση της σχολικής χρονιάς, καθώς και η επιβράβευση του προσωπικού για τη συνεργασία μεταξύ τους αλλά και μαζί μου, γεγονός που βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

     Η επίσκεψή μου στη Σίκινο έδωσε την αφορμή στις δύο δασκάλες του Δημοτικού να αισθανθούν το ενδιαφέρον της Σ.Ε.Ε. ΠΕ70 για το Μονοθέσιο Σχολείο, την ηθική ενίσχυσή τους, την επιβράβευσή τους για τη θαυμάσια δουλειά που παρέχουν στους μαθητές τους. Η συζήτηση που ακολούθησε διεύρυνε τις πληροφορίες των δασκάλων σε παιδαγωγικά θέματα και τους έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που είχαν.

     Τέλος, η επιμόρφωση γονέων στη Σίκινο απετέλεσε ένα κοινωνικό γεγονός, αφού το νησί είναι δύσκολα επισκέψιμο το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Οι γονείς με μεγάλο ενδιαφέρον με άκουσαν να μιλώ και να συντονίζω τη συζήτηση για τη διαχείριση παιδαγωγικών θεμάτων και με μεγάλη χαρά συμμετείχαν σε αυτήν.

     Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από το όμορφο Δημοτικό της Σικίνου. Μία μόνον αφορά το Σχολείο της  Ίου ( περισσότεροι εκπαιδευτικοί).

     Στις φωτογραφίες του Σχολείου της Σικίνου, ενός θαυμάσιου Σχολείου με πολύ καλή κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, μπορεί κανείς να εντοπίσει  φωτογραφικό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη.

                                                                                                Η Σ.Ε.Ε. ΠΕ70,  Μαριλένα Γιαννούλη

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής» μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2021 – 2022

Φ13α_72370_Εγκύκλιος Ηλεκτρονικών Εγγραφών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.  2021-22

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Διαδικτυακή συνάντηση φιλολόγων που δίδαξαν στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.

     Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου και με το τέλος των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021, o Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Κωνσταντέλλιας, προσκάλεσε τις/τους φιλολόγους που δίδαξαν στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε. σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα:

«Η συνδιδασκαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.: Αποτίμηση – Προτάσεις»

     Η δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28-6-2021 και ώρα 13.00 μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Μαθητικός Διαγωνισμός Εικαστικής και Μουσικής Δημιουργίας

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, με υπεύθυνες/ους τις/τους Συντονίστριες/Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου: Σοφία Χάιτα, κλάδου ΠΕ08, Θεοδώρα Τσιμπούρη, κλάδου ΠΕ79/01, και Κωνσταντίνο Ζέρβα, κλάδου ΠΕ86.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, καταθέτοντας 258 εικαστικά έργα και  20 μουσικά έργα.


  • Έργα εικαστικής δημιουργίας. Η μουσική που ακούγεται είναι από έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον μουσικό διαγωνισμό: Σύνδεσμος

  • Video παρουσίασης της ψηφιακής έκθεσης: Σύνδεσμος

  • Διαδικτυακός σύνδεσμος του ψηφιακού μουσείου: https://bit.ly/3w4vTvg 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Eξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση για τους Διευθυντές-Διευθύντριες, Προϊστάμενους-Προϊστάμενες Δημοτικών Σχολείων Κυκλάδων και Προϊστάμενους Κ.Ε.Σ.Υ. Σύρου και Νάξου

  Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70 του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου Ειρήνη Τσαβαλά, Πέτρος Προβελέγγιος, Μαριλένα Γιαννούλη και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Κατσανδρή, διοργάνωσαν εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση, με θέμα:

«Η εργαλειοθήκη του Ι.Ε.Π. για την εκπαίδευση μαθητών που έχουν
προσφυγικό υπόβαθρο με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:
δικαιωματική και ενταξιακή προσέγγιση».

   Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 στον εργασιακό χρόνο 09.00 – 10.00 μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Eπιμορφωτικές δράσεις/εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ60 σχετικά με τη λειτουργία και τις εφαρμογές του προγραμματιζόμενου ρομπότ δαπέδου BeeBot (“έξυπνη μέλισσα”) στο Νηπιαγωγείο

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2020-2021, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσε μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων σχετικά με τη λειτουργία και τις εφαρμογές του προγραμματιζόμενου ρομπότ δαπέδου BeeBot (“έξυπνη μέλισσα”) στο Νηπιαγωγείο.

Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ60 (συμμετοχή προαιρετική και κατόπιν ατομικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος):
•        Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 18.00 στο χώρο του Νηπιαγωγείου Τριοβάσαλου Μήλου.
•        Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 18.30 στο χώρο του Νηπιαγωγείου Απολλωνίας Σίφνου.

Δειγματικές διδασκαλίες:
•        στο Νηπιαγωγείο Κιμώλου την Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021
•        στα δυο πρωινά τμήματα του Νηπιαγωγείου Αντιπάρου τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021
•        στα δυο πρωινά τμήματα του Νηπιαγωγείου Απολλωνίας Σίφνου την Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνοδευτικού εκπαιδευτικού υλικού και μαθητικών διαγωνισμών – Διδακτικό έτος 2021-2022

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνοδευτικού εκπαιδευτικού υλικού και μαθητικών διαγωνισμών – Διδακτικό έτος 2021-2022

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Διαδικτυακό Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

      Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργάνωσε «Διαδικτυακό Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου», με την υποστήριξη των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου Αττικής και των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, υπό τον συντονισμό της Μποέμη Παναγιώτας (Νάγιας), Σ.Ε.Ε. κλάδου ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής και με τη συνεργασίαΤο 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργάνωσε «Διαδικτυακό Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου», με την υποστήριξη των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου Αττικής και των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, υπό τον συντονισμό της Μποέμη Παναγιώτας (Νάγιας), Σ.Ε.Ε. κλάδου ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής και με τη συνεργασία εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής.

    Το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε

Διαδικτυακή συνάντηση Διευθυντών και Εκπαιδευτικών των Τ.Υ. Ζ.Ε.Π.

   Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου και με το τέλος των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021, o Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Κωνσταντέλλιας, προσκάλεσε τους  Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των Τ.Υ. Ζ.Ε.Π. σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα:

«Η διδασκαλία σε Τ.Υ. Ζ.Ε.Π.: Αποτίμηση – Έκθεση λειτουργίας – Επιμορφωτικό υλικό»

  Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11-6-2021 και ώρα 13.30 μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Δημοσιεύθηκε στη Επιμορφώσεις | Σχολιάστε