Πολυθεματικές Επιμορφωτικές Ημερίδες του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Η εισαγωγική επιμόρφωση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών αλλά και των Μονίμων και των Εκπαιδευτικών Ειδικότητας που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί πρωταρχικό στόχο της λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ..

Για τον σκοπό αυτόν, το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, ιεραρχώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων ευθύνης του, σχεδίασε και υλοποίησε τρεις πολυθεματικές επιμορφωτικές ημερίδες στα νησιά Θήρα, Πάρο και Νάξο στις 1, 2 και 3 Οκτωβρίου 2019 με τίτλο:

«Σχεδιάζοντας μια νέα σχολική χρονιά»

Στις ημερίδες συμμετείχαν και Σ.Ε.Ε. του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου. Στο περιθώριο των επιμορφωτικών ημερίδων πραγματοποιήθηκαν και επιμορφωτικές δράσεις που απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θήρα

Θήρα

Νάξος

Νάξος

Πάρος

Πάρος

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα στην Άνδρο στις 11 Οκτωβρίου 2019

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Μαριλένα Γιαννούλη,  διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας μια νέα σχολική χρονιά» στην Άνδρο την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Πρόκειται για εισαγωγική επιμόρφωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών  ΠΕ70  και εκ παραλλήλου επιμόρφωση μονίμων ΠΕ70 και λοιπών ειδικοτήτων που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία της  Άνδρου. Στις επιμορφωτικές δράσεις της ημερίδας συμμετέχει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, Μαργαρίτα Κουσαθανά.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα βρείτε εδώ: Πρόγραμμα ημερίδας Άνδρου 2019

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα για τους Νηπιαγωγούς στη Μύκονο στις 10 Οκτωβρίου 2019

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Βασιλική Βέλκου, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Το Νηπιαγωγείο στο Μουσείο» στη Μύκονο την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η ημερίδα έχει στόχο την επιμόρφωση στη Μουσειακή Εκπαίδευση και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ΠΕ60 που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου. Στις επιμορφωτικές δράσεις της ημερίδας συμμετέχει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ08, Σοφία Χάιτα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα βρείτε εδώ: Πρόγραμμα Ημερίδας Μυκόνου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα για Νηπιαγωγούς στην Άνδρο στις 30 Σεπτεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου,  διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα για τους νηπιαγωγούς της Άνδρου με θέμα την τοπική ιστορία και τα σχετικά διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη στη Χώρα Άνδρου με εισηγήσεις του αρχιτέκτονα-ερευνητή κ. Νίκου Βασιλόπουλου και της κ. Βέλκου, καθώς και παρουσιάσεις εργασιών των νηπιαγωγείων της Άνδρου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  με βιωματικό εργαστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου από την παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Μήνυμα της ΣΕΕ ΠΕ11, Μαρίας Μαχαιρίδου

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου»

H καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σε ετήσια βάση, αποτελεί -μεταξύ άλλων- συμβολική αναγνώριση από την εκπαιδευτική ηγεσία, στην πρωτεύουσα σημασία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αλλά και στην ουσιώδη συμβολή της άθλησης, γενικότερα, ως προς την υιοθέτηση ενός ολιστικά υγιεινού τρόπου ζωής από τα σημερινά παιδιά και αυριανούς ενήλικες.

Παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζετε αρκετοί/ες εκπαιδευτικοί, οι οποίες συχνά δεν ευνοούν την προετοιμασία, τόσο των μαθητών/τριων σας, όσο και του σχολείου σας στο σύνολο του (έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, απαραίτητου χρόνου προετοιμασίας κ.ά.), καλείστε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις θεμελιώδους σημασίας αξίες που πηγάζουν από το φετινό μήνυμα της εν λόγω ημέρας:

 «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Οι ιδιαίτερες δεξιότητες, οι διδακτικές σας ικανότητες, αλλά και η συνεργασία σας με τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της, είναι τα βασικά στοιχεία που θα αποτελέσουν εγγύηση της επιτυχημένης διοργάνωσης των δράσεων που θα επιλέξετε να εντάξετε στο πλαίσιο αυτού του ετήσιου σχολικού αθλητικού εορτασμού.

Σε συνεργασία και με τους/τις Υπεύθυνους/ες των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κυκλάδων, θα επιδιωχθεί οι δράσεις σας να υποστηριχθούν και να αναδειχθούν.

Εύχομαι Καλή Επιτυχία!

Δρ. Μαρία Μαχαιρίδου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικού ενδιαφέροντος | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2019-20

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. εξέδωσε σχετική εγκύκλιο για την υλοποίηση διδασκαλίας της Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και οι Συντονιστές Κολύμβησης, να προχωρήσουν στην έναρξη της διδασκαλίας του αντικειμένου.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ…

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης και διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο

Σύμφωνα με τις υπ’ αρ. πρωτ. Φ.20/130400/Δ1/22-08-2019 Οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο κατά το σχολικό έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/207465/226750/Δ1/22-12-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017 – 18»).

Για να δείτε το έγγραφο, πατήστε εδώ…

Σύμφωνα με τις υπ’ αρ. πρωτ. 143755/Δ2/17-09-2019 Οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο, για το σχολικό έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2018-2019, σύμφωνα με το υπ’ αρ. 142749/Δ2/04-09-2018 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2018-2019»).

Για να δείτε το έγγραφο, πατήστε εδώ…

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Επιμορφωτικές Ημερίδες στα νησιά Θήρα, Πάρο και Νάξο

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70, Μαριλένα Γιαννούλη και Πέτρος Προβελέγγιος, διοργανώνουν σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου  Ειρήνη Τσαβαλά ΠΕ70, Χαράλαμπο. Κωνσταντέλλια ΠΕ02, Μαργαρίτα Κουσαθανά ΠΕ04, Σοφία Χάιτα ΠΕ08, Μαρία Μαχαιρίδου ΠΕ11, Κωνσταντίνο Ζέρβα ΠΕ86, και του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου Αγλαΐα Γαλανοπούλου ΠΕ05, Ελένη Παπαδοπούλου ΠΕ06, Θεοδώρα Τσιμπούρη ΠΕ79 επιμορφωτικές ημερίδες στη Θήρα, την Πάρο και τη Νάξο. Στο πλαίσιο των ημερίδων προβλέπεται να επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, μόνιμοι και αναπληρωτές, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα παραπάνω νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Χαράλαμπος Κωνσταντέλλιας ΠΕ02, Μαργαρίτα Κουσαθανά ΠΕ04 και Μαριλένα Γιαννούλη ΠΕ70 διοργανώνουν άλλες επιμορφωτικές δράσεις στη Θήρα, τη Θηρασιά και την Ανάφη στις οποίες προβλέπεται να επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

01.10.2019   Πολυθεματική Επιμορφωτική ημερίδα στη Θήρα με θέμα: «Σχεδιάζοντας μια νέα σχολική χρονιά». Το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ:  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΗΡΑΣ 2019

02.10.2019   Επιμορφωτική ημερίδα στην Πάρο. Το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΟΥ 2019

03.10.2019   Επιμορφωτική ημερίδα στη Νάξο. Το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ 2019

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις | Ετικέτες: , , , , , , , , | Σχολιάστε

Επιμορφωτικές ημερίδες για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 στη Σύρο στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70, Ειρήνη Τσαβαλά, σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, Μαργαρίτα Κουσαθανά, διοργάνωσαν στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2019, στο 6ο Δημ. Σχ. Ερμούπολης, επιμορφωτικές ημερίδες για όλους τους Εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 των Δημοτικών Σχολείων της Σύρου με θέμα: «Διδάσκοντας και αξιολογώντας Φυσικές Επιστήμες. Η περίπτωση των οξέων και των βάσεων. Βιωματικό εργαστήριο». Κατά τη διάρκεια των ημερίδων έγινε επίδειξη πειραμάτων με υλικά καθημερινής χρήσης.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις, Επιμορφώσεις | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης  της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις αθλητικές τους δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ…
Για να κατεβάσετε την κατάσταση συμμετοχής, πατήστε εδώ…

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος | Ετικέτες: | Σχολιάστε