Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου

Για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου)

Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης έγραψαν τις δικές τους ιστορίες:

δ ταξη ιστορια D ‘ DRAWING

δ ταξη ιστορια

Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

       (μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης)

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και πάλι βρέθηκα στον ουρανό. Όλα ξεκίνησαν προχθές, όταν μια οικογένεια περνούσε έξω από το μαγαζί και μόλις με είδαν με αγόρασαν.

Τώρα καθώς πετάω βλέπω όλο το νησί. Πω πω…!  κόσμο περνάω τέλεια εδώ πάνω. Τα παιδιά είναι πάρα πολύ  χαρούμενα. Δες κι αυτά τα παιδιά παίζουν όλα μαζί κρυφτό.

Ας ρίξω και μια ματιά πιο πέρα , α να βλέπω την Αθήνα  και η Ακρόπολη είναι γεμάτη τουρίστες. Ουάουου τέλεια είναι! Απέναντι είναι ο Λυκαβηττός. Πόσο θα ήθελα να προσγειωθώ εκεί πάνω , να βγάλω μια self  με τα παιδιά !!!

Αργότερα θα κατέβω με το εσωτερικό τελεφερίκ και θα δω τα ωραία φώτα που ανάβουν. Λίγο πιο πέρα είναι το Καλλιμάρμαρο , βλέπω τους αθλητές που τρέχουν και προσπαθούν να τερματίσουν.

Αχ κάνει λίγο κρύο εδώ πάνω… Ας πάω κοντά στον ήλιο να ζεσταθώ λιγάκι. Τώρα παίζω με τις ακτίνες του , ας κάνω και μια κωλοτούμπα. Άουτς! Κάηκε η ουρά μου. Οχ! Και είχα ακούσει για την ιστορία του Ίκαρου αλλά την πάτησα.

Οχ! Ζαλίζομαι ο αέρας με πάει πιο ψηλά , τι ελευθερία μπορώ να πάω όπου θέλω. Ας προσγειωθώ σε αυτό το νησί. Α! Τι ωραίο νησάκι, ποιο να είναι άραγε ; Λες να είναι η Τήνος; Ναι είναι η Τήνος, να και η Παναγία με τους πιστούς να ανεβαίνουν γονατιστοί .

Αααα… πέφτω. Τι είναι εδώ ; Ο! Ένας πανέμορφος  κήπος  με πανύψηλα κυπαρίσσια, χρωματιστά λουλούδια και άλλα πανέμορφα φουντωτά δέντρα. Τι γράφει αυτή η ταμπέλα<< Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου>>

Τι τυχερός που είμαι , σίγουρα τα παιδιά θα με αγαπήσουν και θα με επισκευάσουν…

Αγνή, Ιάσονας, Κατερίνα, Γιώργος

 

Ο Χαρταετός

(μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης)

Καθαρά  Δευτέρα σήμερα είναι η αγαπημένη μου μέρα. Περίμενα πώς και πώς να φύγω από αυτό το μαγαζί. Ήρθαν και με πήραν δύο μικρά παιδιά, ο Κώστας και ο Γιώργος. Αμέσως με πήγαν στο σπίτι τους και μου έβαλαν μια πανέμορφη, πολύχρωμη ουρά και την έδεσαν με μια καλούμπα. Στη συνέχεια με έβγαλαν στον κήπο. Ήμουν έτοιμος να πετάξω! Επιτέλους!!!

Η χαρά που πήρα όταν επιτέλους σηκώθηκα στον αέρα δεν περιγράφεται με λόγια. Ήταν απλά τέλεια!!!

Ουάου !!! Δεν περίμενα ότι ο κόσμος θα ήταν τόσο ωραίος από ψηλά. Ωπ!!! Η Λειβάδα! Πω-πω! αυτή η παραλία είναι γεμάτη κόσμο!

Περνάω και από το Γήπεδο του ΠΑΣ-ΤΗΝΟΥ. Τώρα παίζει με την Α.Ο. Μυκόνου. Παίζει πολύ καλά. Μάλλον θα κερδίζουμε. Βλέπω και άλλα παιδιά από εδώ ψηλά να πετάνε και αυτά χαρταετούς. Απ’ ότι βλέπω είναι κάποιοι φίλοι μου από το μαγαζί. Πετάνε και αυτοί ψηλά. Ωπ! Να και ο Ταραμπάδος με τους ωραίους περιστεριώνες του. Τα παιδιά από κάτω ζητωκραυγάζουν !!! Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου! Έχω καταφέρει να πάω πολύ ψηλά! Ωωωω!!! ο Πύργος! Καλά αυτό το χωριό είναι γεμάτο μάρμαρο. Ωπ!! το σπίτι του Χαλεπά. Τι  ωραίος κήπος έχει ωραίες κατακόκκινες παπαρούνες και πανέμορφα τριαντάφυλλα!!!

Ωχ!!! κόπηκε το σχοινί πρέπει να κοιτάξω που θα προσγειωθώ. Ας ακολουθήσω τον άνεμο. Θα αφεθώ στα χέρια του. Μου αρέσει αυτό το ταξίδι χωρίς σχοινιά! Ας προσγειωθώ σε αυτή την πόλη. Φαίνεται να είναι τεράστια νομίζω ότι είναι η Αθήνα. Βλέπω την Ακρόπολη. Θα προσγειωθώ στο Ερέχθειο πάνω στις Καρυάτιδες!

Τι ωραία που ήταν αυτή η βόλτα, μακάρι ένα παιδί να με βρει και να με επισκευάσει…        Πράγματι έτσι και έγινε την επόμενη τον βρήκαν δυο παιδιά και τον επισκεύασαν και έτσι ξεκίνησε μια καινούρια περιπέτεια για τον μικρό μας χαρταετό.

Αντώνης, Άγγελος, Γιάννης

2 Ε- ΣΤ ΙΣΤΟΡΙΑ

εΕ-ΣΤ ΙΣΤΟΡΙΑ