Εξ αποστάσεως προαιρετικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο» με σκοπό την υποστήριξη στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εισηγήτρια την εκπαιδευτικό ΠΕ60, Άννα Μαγκιώση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022 (σχετικό: απόφαση 16ης Ολομέλειας του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου), την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18.30 έως 20.00 θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60 με θέμα: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες  για το Νηπιαγωγείο» με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η συνάδελφος ΠΕ60  Άννα Μαγκιώση, η οποία τα τελευταία 27 έτη  υπηρετεί  στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων (https://blogs.sch.gr/niprizartri/). Από το 1996 ασχολείται με διάφορα καινοτόμα προγράμματα (ευρωπαϊκά Comenius, Erasmus και e-twinning, αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κα). Διετέλεσε υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προωθήτρια του προγράμματος Comenius Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης  Νομού Τρικάλων επί σειρά ετών.  Ανάμεσα σε άλλα, είναι ενεργό μέλος της e-twinning κοινότητας, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση e-twinning προγραμμάτων και  μεγάλων ευρωπαϊκών σχολικών συμπράξεων κι έχει τιμηθεί με διάφορα εθνικά κι ευρωπαϊκά  βραβεία (e-twinning quality labels ,Education leader awards, Bravo schools κα).

Στο ιστοσεμινάριο  θα παρουσιαστούν ιδέες για δραστηριότητες  STEM (με ή χωρίς τη χρήση διαδικτύου) κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών του Νηπιαγωγείου.

Η συμμετοχή είναι απολύτως προαιρετική και ελεύθερη και οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν στο https://minedu-secondary2.webex.com/meet/vasvelkou

Παρακαλούνται οι προϊστάμενες/προϊστάμενοι να ενημερώσουν το προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Με εκτίμηση

Βασιλική Βέλκου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών

1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε στην Επιμορφώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.