Ματαίωση εκπαιδευτικής επίσκεψης

Ενημερώνουμε πως η προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή 28-02-2020, εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στο Ευγενίδειο Πλανητάριο ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ, λόγω υπαναχώρησης σημαντικού αριθμού εκ των συμμετεχόντων μαθητών.

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος

Στους γονείς των μαθητών της Α & Β τάξης  δόθηκε πληροφοριακό έντυπο – έντυπο συναίνεσης που αφορά την εφαρμογή προγράμματος προληπτικής οδοντιατρικής από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα 16 & Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, αντίστοιχα για τις τάξεις Α & Β, έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη στο χώρο του σχολείου της επικουρικής οδοντιάτρου του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, κ. Σκαρλή με σκοπό την κλινική οδοντιατρική εξέταση των μαθητών και την καταγραφή τυχόν ευρημάτων προς ενημέρωση των γονέων τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Αποτελέσματα και βράβευση επιτυχόντων 13ου Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Το παράρτημα της ΕΜΕ Εύβοιας θα απονείμει τα αριστεία στους μαθητές του Νομού που διακρίθηκαν στον 13ο  πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών «Μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού  της 1ης Μαρτίου 2019 . Η απονομή για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα γίνει στο Αλιβέρι ή στην Κύμη σε ειδική εκδήλωση  σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί προσεχώς.

Οι μαθητές του σχολείου μας που πέτυχαν την υψηλότερη επίδοση ανά τμήμα/τάξη κατά την περσινή σχολική χρονιά ήταν οι ακόλουθοι:

ΤΑΞΗ ΣΤ

  • Κρόμπα Λυδία-Δήμητρα

ΤΑΞΗ Ε

  • Γαλανούδης Κωνσταντίνος
  • Λεμπέσης Κωνσταντίνος
  • Μυλωνάς Δημήτριος

Ετικέτες:

Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου σας προσκαλεί αυτήν την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/02/2020 στις 6.00 μ.μ. στον Αποκριάτικο Χορό του σχολείου μας στο club “Novus” στον Κάραβο Αλιβερίου.

Ελάτε ΜΑΖΙ με τα παιδιά σας, να διασκεδάσουμε όλοι παρέα.

Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί της Ε’ τάξης προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με σκοπό:

  • Επίσκεψη στην έκθεση ρομποτικής  CITY OF ROBOTS – Η Πόλη των Ρομπότ, τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ευρώπη, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Οδηγίες κατά της διασποράς λοίμωξης από τον κοροναϊό 2019-nCoV

Το Υπουργείο Παιδείας κοινοποίησε στα σχολεία τις οδηγίες και τα μέτρα κατά της διασποράς λοίμωξης από τον κοροναϊό 2019-nCoV.

Τα γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, στο περιβάλλον των εκπαιδευτικών μονάδων περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής και καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενημερωτικό σημείωμα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε τάξης της 04-02-2020

Ενημερώνουμε πως το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις  07.15.  Η προγραμματισμένη ώρα επιστροφής είναι στις 15.00. Επισημαίνουμε πως το λεωφορείο θα αναχωρήσει στην προκαθορισμένη ώρα, χωρίς  καθυστέρηση. Αν την ημέρα της επίσκεψης κάποιος μαθητής είναι ασθενής και δεν μπορεί να συμμετάσχει, παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν πριν την ώρα της αναχώρησης με το σχολείο και να ενημερώσουν για την απουσία του, ώστε να μην καθυστερήσει η αναχώρηση των υπολοίπων και εκτραπεί ο χρονικός προγραμματισμός. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό για να γευματίσουν στο χώρο της επίσκεψης. Επίσης να είναι διαβασμένοι για τα μαθήματα της ημέρας και να φέρουν τις τσάντες τους, για το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης της επίσκεψης. Οι τσάντες θα παραμείνουν στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της απουσίας των μαθητών και θα τις παραλάβουν κατά την επιστροφή τους το μεσημέρι. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προστασία από τις εποχικές ιώσεις

Το τελευταίο διάστημα σημαντικός αριθμός μαθητών/μαθητριών του σχολείου ασθενεί λόγω των εποχικών ιώσεων. Παρακαλούμε, σε περιστατικά ιώσεων, κρατήστε τα παιδιά σας στο σπίτι έως ότου αναρρώσουν πλήρως. Η πρόωρη επάνοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο, προτού ολοκληρωθεί η ανάρρωσή τους, επιβαρύνει την υγεία των ίδιων των παιδιών, των συμμαθητών τους και των εκπαιδευτικών, ενώ διατηρείται ενεργή η αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Βιβλία στο σχολείο

Μη ανάθεση κατ’ οίκον εργασιών για 2 Σαββατοκύριακα το μήνα: Σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση, επιδιώκεται  οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια δύο Σαββατοκύριακων το μήνα. Για το λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί δε θα αναθέτουν εργασίες και δε  θα προγραμματίζουν επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα που ακολουθεί τα παρακάτω Σαββατοκύριακα, οπότε και θα υλοποιηθεί η δράση για το υπόλοιπο διάστημα του σχολικού έτους:

Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος (Πάσχα) Μάιος Ιούνιος
1-2 & 15-16 29 (Φεβ)-1 (Μαρ) &

21-22

4-5 9-10 &

23-24

6-7

Επισημαίνεται πως για την άρση προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την περσινή εφαρμογή του μέτρου, οι μαθητές θα παίρνουν κανονικά στο σπίτι τις τσάντες με τα βιβλία τους, χωρίς ωστόσο να έχουν κατ’ οίκον εργασίες.

Εορτή Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα έως αυτή τη στιγμή κατάσταση, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων