Εορτασμός επετείου Πολυτεχνείου:

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16-11-2018 στις 9.00 π.μ. υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού και των μαθητών της ΣΤ τάξης.  Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών τους. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.00-8.30 και θα αποχωρήσουν στις 10.30  π.μ. Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σας ενημερώνουμε πως δεν είναι δυνατή η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης εκ μέρους του σχολείου, συνεπώς οι οικογένειες που επιθυμούν κάτι τέτοιο πρέπει να φροντίσουν με ίδια μέσα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Τοποθέτηση εκπαιδευτικού

Teacher painting, by Susana Tavares

Με απόφαση του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας τοποθετήθηκε στο σχολείο μας η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κ. Πανάγου Μαρία-Ελένη για παράλληλη στήριξη. Καλωσορίζουμε τη νέα συνάδελφο στο σχολείο μας και της ευχόμαστε μια αποδοτική σχολική χρονιά.

Ετικέτες:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Στα πλαίσια συμμετοχής του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. στην δράση Erasmus+ Με τίτλο MOOc Dys σας ενημερώνουμε πως την ερχόμενη Δευτέρα, 12/11 ξεκινά το διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης 5+1 εβδομάδων που αφορά τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.

Η πλατφόρμα εκπαίδευσης ΜΟΟCDys (δράση Erasmus+ στην οποία συμμετέχει  το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ευβοίας) θα είναι προσβάσιμη για δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης 5+1 εβδομάδων στις Ε.Μ.Δ/Δυσλεξία, που αρχίζει την Δευτέρα 12-11-18. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Επισημάνσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου

Κολατσιό μαθητών: Σημαντικός αριθμός μαθητών αφήνουν ακάλυπτο το περιεχόμενο του κολατσιού τους στο διάλειμμα ή και πετούν στο χώρο της αυλής υπολείμματα, παρά τις επισημάνσεις και τις συστάσεις των εκπαιδευτικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά το πέρας του διαλείμματος και την αποχώρηση μαθητών και εκπαιδευτικών από την αυλή, να προσέρχονται γάτες προς αναζήτηση τροφής. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η τσάντα στο σχολείο – Νοέμβριος 2018

Η τσάντα στο σχολείο: Σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση της δράσης αυτής, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συνεκτίμησε

α) Την ουσιαστική στόχευση της δράσης, που εκτείνεται πέρα από τη συμβολική παρέμβαση και επιδιώκει να μην ασχολούνται οι μαθητές με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πρόσκληση για συμμετοχή σε σχολική χορωδία

Les choristes, πίνακας του Edgar Degas (1877)

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών-Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου, σχεδιάζουν από κοινού τη σύσταση και λειτουργία διασχολικής παιδικής χορωδίας. Οι χορωδιακές συναντήσεις των συμμετεχόντων μαθητών θα πραγματοποιούνται μία (1) φορά την εβδομάδα υπό τη διδασκαλία της μουσικού κ. Νατάσας Ιωαννίδου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Δραστηριότητες Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων περιλαμβάνουν μαθήματα ρυθμικής γυμναστικής και παραδοσιακών χορών. Λεπτομέρειες στο σημείωμα που ακολουθεί. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Εκδήλωση 28ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση της Δ τάξης για την 28η Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές που προσήλθαν στην εκδήλωση καθώς και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ. Γλάρο Αντώνη, κ. Λάμπρου Μ. καθώς και τις εκπαιδευτικούς μουσικής κ. Αγγελακοπούλου Χρυσούλα και θεατρικής αγωγής κ. Λάμπρου Κορνηλία για τη συμβολή τους.

Ακολουθεί μικρό απόσπασμα σε πολύ χαμηλή ανάλυση, για την προστασία των μαθητών, από τραγούδια της εκδήλωσης.

28η Οκτωβρίου

Μικρό απόσπασμα σε πολύ χαμηλή ανάλυση για την προστασία των μαθητών, από τραγούδια της εκδήλωσης.

Δημοσιεύτηκε από 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Προγραμματισμός παράστασης θεάτρου σκιών

Οι εκπαιδευτικοί των Α, Β & Γ τάξεων προγραμματίζουν παράσταση Καραγκιόζη  από το θίασο θεάτρου σκιών του Φώτη Πλέσσα. Η παράσταση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στο χώρο του σχολείου. Για την οριστικοποίηση πραγματοποίησης της παράστασης πρέπει να επιστραφεί το σημείωμα που δόθηκε στους μαθητές, μέχρι τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Κατάλογος προταθέντων βιβλίων για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων που υποβλήθηκαν για την επιλογή τίτλων προς εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης, η πρόταση του σχολείου μας προς τη Σχολική Επιτροπή που θα διεκπεραιώσει τη σχετική διαδικασία αφορά:

  • 241 διαφορετικούς τίτλους βιβλίων
  • 157 διαφορετικούς συγγραφείς
  • 56 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους

Η συνολική αξία των προταθέντων βιβλίων  με διερεύνηση της χαμηλότερης διαθέσιμης τιμής ανέρχεται στα 1.848,95€ (με συνολική τιμή καταλόγου στα 2.560,19€), ενώ το ποσό προς διάθεση είναι στα 1.750 ευρώ. Έχουν προβλεφθεί τίτλοι επιπλέον του διαθέσιμου ποσού των 1.750€ προς κάλυψη τυχόν τίτλων που έχουμε επιλέξει και δεν είναι σε διαθεσιμότητα.

Ορισμένα από τα στοιχεία του καταλόγου παρουσιάζονται στο διπλανό infographic.

Για τη σύνταξη του καταλόγου επιλέχθηκε: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων