Οι δικές μας ευχές για το Πάσχα

Pasxa_2017

Ακύρωση εκπαιδευτικής επίσκεψης

schoolbusΗ προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, εκπαιδευτική επίσκεψη των Γ & Ε τάξεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ακυρώνεται, λόγω έκτακτου κωλύματος των δύο (2) εκ των τεσσάρων (4) συνοδών εκπαιδευτικών.

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Ελευσίνας

Δραστηριότητα στο ΚΠΕ

Δραστηριότητα στο ΚΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, η προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στο ΚΠΕ Ελευσίνας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε δύο φάσεις: α) στο χώρο του ΚΠΕ έγινε η εισαγωγική παρουσίαση με θέμα την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος και ορισμένες παιγνιώδεις δραστηριότητες των μαθητών επί του θέματος αυτού. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Φύτευση λουλουδιών και δέντρων

SAM_4142Σήμερα οι μαθητές των Γ & Δ τάξεων φύτεψαν λουλούδια στον κήπο του σχολείου, καθώς και τέσσερις μουριές στο πάνω μέρος της αυλής. Τα φυτά μας τα προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και η σημερινή μας ενέργεια αποτελεί συνέχεια προηγούμενης προσπάθειας για καλλωπισμό της αυλής που είχε γίνει τον Οκτώβριο με τη συμμετοχή γονέων των μαθητών μας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενημερωτική εκδήλωση

3-synantisiΤη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνουν τα 1ο, 2ο & 3ο Δημοτικά Σχολεία Αλιβερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Εύβοιας. Κατά τη συνάντηση αυτή θα συνεχιστεί η επεξεργασία του θέματος της ενεργητικής ακρόασης.

Χώρος: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου

Ώρα: 5.00-7.00 μ.μ.

Παράσταση Καραγκιόζη

tn_P1000451Την Πέμπτη 30 Μαρτίου οι μαθητές των Α, Β & Γ τάξεων παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο σκιών του Φ. Πλέσσα. Την παράσταση παρακολούθησαν και οι μαθητές από τα 2ο & 3ο νηπιαγωγεία Αλιβερίου, που απόλαυσαν μαζί με τους μικρούς μαθητές μας την ιστορία με τίτλο «Τα συνεταιράκια».

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Στενή Δίρφυος

katafygio2Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο διοργανώνει  την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Στ’ τάξης στη Στενή Εύβοιας. Στο πρόγραμμα προβλέπεται επίσκεψη στο χώρο του Καταφυγίου Δίρφυος «Μ. Νικολάου» του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου καθώς και στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού της Δίρφυς Α.Ε. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου (Γκάζι)

gaziΓια την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 έχει προγραμματιστεί εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Γ & Ε τάξεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο Γκάζι της Αθήνας. Εκεί οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ θα έχουν και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση εντός του χώρου των εγκαταστάσεων.

Ώρα αναχώρησης: 07.30 και προγραμματισμένη ώρα επιστροφής 14.30. Τους μαθητές θα συνοδεύουν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Ετικέτες: ,

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΚΠΕ Ελευσίνας

kpe_eleusinasΗ Δ τάξη του σχολείου θα επισκεφτεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. Εκεί θα συμμετάσχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι για μύστες… στην αειφορία.» Στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική ανίχνευση των στοιχείων που συντελούν στη βιωσιμότητα μιας πόλης, η διαπίστωση των καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Ελευσίνα, αλλά και των προβλημάτων που χρήζουν αειφορικών λύσεων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Εορτασμός εθνικής επετείου

P1000427Η σχολική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Ε τάξης, υπό την επιμέλεια των εκπαιδευτικών των τμημάτων της τάξης κ. Γλάρου Αντώνιου και κ. Πολυχρονίδου Αναστασίας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων