Ενημέρωση γονέων

Αντιφθειρική προστασία: Εντοπίστηκαν περιπτώσεις προσβολής μαθητών του σχολείου από φθείρες της κεφαλής (ψείρες). Παρακαλούμε ελέγξτε προσεκτικά τα μαλλιά των παιδιών σας και, εφόσον διαπιστώσετε να υπάρχει πρόβλημα, εφαρμόστε κατάλληλη αντιφθειρική θεραπεία.

Δράση «ΑΡΧΗ…ΖΩ»: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί δράση στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60€/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

Στους μαθητές των τάξεων δόθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας 17-21 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνουμε πως από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται καθημερινά στις 1.15 μ.μ.

Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πρόγραμμα τάξεων/τμημάτων

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών

Σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων- Ενημέρωση προς τους γονείς της Α΄ τάξης

Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς δίδεται στους γονείς των μαθητών της Α τάξης το ακόλουθο απόσπασμα από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων του σχολείου.

Seismos_actionΑπόσπασμα από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων του 2ου Δ.Σ. Σχολείου Αλιβερίου  (Σεπτέμβριος 2018)

Το παρόν κείμενο αποτελεί προσάρτημα του Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων του 2ουΔημοτικού Σχολείου Αλιβερίου που περιλαμβάνει τις απαραίτητες επισημάνσεις και ενέργειες για την αποτελεσματικότερη προφύλαξη των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς.

Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο έχει φροντίσει για τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία του μαθητικού πληθυσμού κατά τη στιγμή του συμβάντος (σεισμού/ πυρκαγιάς), την παροχή Α΄ βοηθειών σε παιδιά που τυχόν τραυματιστούν, την ασφαλή εκκένωση του διδακτηρίου προς το χώρο καταφυγής και την προστασία των μαθητών μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς/κηδεμόνες ή τη μεταφορά τους με τη βοήθεια συνοδών, σε άλλο χώρο καταφυγής (για την περίπτωση που ο επιλεγόμενος χώρος καταφυγής κριθεί ακατάλληλος). Οι ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνονται στο καταρτισθέν Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων που έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Ενημερωτικό σημείωμα για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολ. έτος 2018-2019

Αγαπητοί γονείς, σχετικά με τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Ωράριο – πρόγραμμα λειτουργίας:
13.15 – 13.20 Μετάβαση των μαθητών Ολοημέρου στην αίθουσα σίτισης (αίθουσα 1 στο ισόγειο)
13.20 – 14.00 1η ώρα Ολοημέρου: Σίτιση – χαλάρωση
14.00 – 14.15 Διάλειμμα
14.15 – 15.00 2η ώρα Ολοημέρου: Μελέτη – προετοιμασία ή άλλο διδακτικό αντικείμενο
15.00 – 15.15 Διάλειμμα – αποχώρηση μαθητών
15.15 – 16.00 3η ώρα Ολοημέρου: Μελέτη – προετοιμασία ή άλλο διδακτικό αντικείμενο
16.00 Λήξη προγράμματος – αποχώρηση μαθητών

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το Ολοήμερο θα είναι η δασκάλα κ. Σατήρη Δήμητρα, ενώ αναμένεται να απασχοληθούν και άλλοι δάσκαλοι ή εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ωρών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Επισημάνσεις για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου

Ενημερωτικό σημείωμα

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις ακόλουθες επισημάνσεις προς επίτευξη της αποτελεσματικότερης και ασφαλέστερης λειτουργίας του σχολείου μας για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών: Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο  κατά το διάστημα  από 08.00-08.15. Για τους μαθητές που εισέρχονται στο σχολείο νωρίτερα από τις 08.00 η ευθύνη για την ασφάλειά τους βαρύνει αποκλειστικά τις οικογένειές τους. Οι θύρες εισόδου- εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Ως εκ τούτου, η πόρτα της αυλής θα κλειδώνεται καθημερινά μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προσευχής. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα το πρωί για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η έναρξη των μαθημάτων σηματοδοτήθηκε από την τέλεση του Αγιασμού από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Αμφιλόχιο, ενώπιον εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονέων τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Αφύπνιση κι ενημέρωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο.
Μέσα από άρθρα της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού, εντοπίζονται τα προβλήματα, προσεγγίζονται οι δυσκολίες και προτείνονται λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.
Θεματικές επιστημονικών άρθρων: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Με απόφαση του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας τοποθετήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας οι παρακάτω εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων:

ΠΕ79.01 – Μουσικής Αγγελακοπούλου Χρυσούλα
ΠΕ86 – Πληροφορικής Μελάνη Αναστασία
ΠΕ91.01 – Θεατρικής Αγωγής Λάμπρου Κορνηλία
ΠΕ71 – Δασκάλων Ειδικής Αγωγής Λουκά Καλλιόπη
ΠΕ 70.50 – Δασκάλων Ειδικής Αγωγής Παράλληλη Στήριξη Φαρασόπουλος Κωνσταντίνος

Υποδεχόμαστε με χαρά τις εκπαιδευτικούς κ. Μελάνη, Λάμπρου και Λουκά με τις οποίες είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε επί σειρά ετών και στο παρελθόν και καλωσορίζουμε στο σχολείο μας την κ. Αγγελακοπούλου και τον κ. Φαρασόπουλο με την ελπίδα να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Δράσεις οικονομικής στήριξης μαθητών

3 Δράσεις Στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Η 1η δράση με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60€/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας.

Η 2η δράση με τίτλο «Μαθαίνω ξένες γλώσσες», παρέχει εφάπαξ «Κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 180€/μαθητή για την κάλυψη διδάκτρων σε φροντιστήρια εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αγιασμός – έναρξη μαθημάτων σχολ. έτους 2018-2019

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8.30  π.μ.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα εισέλθουν στις αίθουσες για μια σύντομη γνωριμία με τις δασκάλες ή το δάσκαλό τους, ενώ  την ίδια ώρα ο Διευθυντής του σχολείου θα ενημερώσει τους γονείς για το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι μαθητές θα παραμείνουν στις τάξεις τους περίπου για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν. Την ημέρα αυτή δε θα γίνει διανομή βιβλίων, οπότε δε χρειάζεται οι μαθητές να φέρουν μαζί τις τσάντες τους .

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τμημάτων θα ολοκληρωθεί στις 12.25. Την ημέρα εκείνη θα δοθεί στους μαθητές το ωρολόγιο πρόγραμμα της υπόλοιπης εβδομάδας.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά από την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων