Συνάντηση γνωριμίας με τους γονείς και τους μαθητές της Α τάξης σχολ. έτους 2017-2018

Copy of back to school

Απονομή αριστείων διαγωνισμών Μαθηματικής Εταιρείας

math_awardΤο παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Εύβοιας θα απονείμει τα αριστεία στους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που διακρίθηκαν στον 10ο  πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών « Μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού  της 4ης Μαρτίου 2016. Η απονομή θα γίνει  την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 11.00 το πρωί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Προγραμματισμός εκδηλώσεων-συμβάντων έως το τέλος της σχολικής χρονιάς

anakoinosiΣας ενημερώνουμε για τις ακόλουθες προγραμματισμένες δραστηριότητες-συμβάντα  έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Τρίτη 30 Μαΐου: Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω άδειας των εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση.

Δευτέρα 5 Ιουνίου: Αργία Αγίου Πνεύματος. Διαβάστε όλο το άρθρο »

«Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία»

paperΤο σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» που αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Το πρόγραμμα αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί και συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος σχολ. έτους 2017-2018

oloimeroΤο Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00. Στο πρόγραμμα κάθε ημέρας αντιστοιχούν 2 ώρες μαθήματος καθώς και ώρα φαγητού- χαλάρωσης. Κατά τη φετινή χρονιά το Ολοήμερο Πρόγραμμα στελεχώθηκε από την αρχή από ειδικά ορισμένο εκπαιδευτικό που είχε την ευθύνη για τη σίτιση και τη μελέτη των μαθητών, ενώ το σχολείο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή διατήρηση και κατανάλωση των γευμάτων που φέρουν μαζί τους οι μαθητές. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Επιλογή Β Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο

Ενημέρωση για τους γονείς των μαθητών της ΣΤ τάξης

Modern_languageΣας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την υπ. αριθ. 53476/ΓΔ4/04-04-2017 (ΦΕΚ 1171 τ. Β) Υπουργική Απόφαση  η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας που γίνεται στην Ε’ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ’ τάξη του Γυμνασίου. Ως εκ τούτου, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης που θα εγγραφούν το ερχόμενο σχολικό έτος (2017-2018) στο Γυμνάσιο θα διδαχτούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα την ίδια που διδάσκονται και κατά το τρέχον σχολικό έτος στην ΣΤ Δημοτικού. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Αθήνα & Κύμη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα επιτυχώς οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο

Η Δ τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο εκθέματα της περιοδικής έκθεσης του μουσείου «Οδύσσειες«. Όταν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, οι μαθητές είχαν χρόνο να περιηγηθούν σε ορισμένες από τις αίθουσες του μουσείου, με κύριους σταθμούς την αίθουσα με τις αιγυπτιακές αρχαιότητες και τις αίθουσες με τα μυκηναϊκά κτερίσματα και τα κυκλαδικά ειδώλια. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων

5-sinΤη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνουν τα 1ο, 2ο & 3ο Δημοτικά Σχολεία Αλιβερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Εύβοιας. Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του σχολείου μας κατά τις ώρες  5.00-7.00 μ.μ.

Τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος

progammalllagiΑπό τη Δευτέρα 8 Μαΐου και μέχρι νεωτέρας, το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων/τμημάτων τροποποιείται με την προσθήκη του διδακτικού αντικειμένου της μουσικής για 1 ώρα την εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα αυτού, το ωρολόγιο πρόγραμμα της Παρασκευής θα ολοκληρώνεται στις 13.15 για όλες τις τάξεις/τμήματα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου (Γκάζι)

gaziΣτο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι εκπαιδευτικοί των Γ & Ε τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (Γκάζι) Αθηνών την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. Στους χώρους της επίσκεψης οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα ως εξής: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων