Τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος

Το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων/τμημάτων τροποποιείται από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019. Επισημαίνουμε πως  η ώρα αποχώρησης των μαθητών στο πρωινό πρόγραμμα καθώς και  η ώρα λήξης του ολοήμερου προγράμματος παραμένουν ως έχουν.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε ακολούθως:

Πρόγραμμα τάξεων/τμημάτων

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης τάξεων Δ, Ε, & ΣΤ

Οι εκπαιδευτικοί των  Δ, Ε & ΣΤ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το φτερωτό άλογο» του Νίκου Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του  Μεγάρου Μουσικής.

Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε μια εντυπωσιακή θεατρική διασκευή από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια. Τα παιδιά μπαίνουν σε μια ονειρική πύλη, σε ένα πολύχρωμο ανατολίτικο σαράι, και συμμετέχουν στα όσα συμβαίνουν επί σκηνής, βοηθώντας στην εξέλιξη της ιστορίας: Ένας παράξενος Ινδός πουλάει στον βασιλιά ένα ιπτάμενο άλογο. Το βασιλόπουλο καβαλάει το άλογο που τον πηγαίνει όπου θέλει η τύχη και η μοίρα! Βράδυ, φτάνει σε ένα παλάτι, γνωρίζεται κρυφά με την πριγκίπισσα, και τότε αρχίζει η περιπέτειά τους….

Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί των  Α, Β & Γ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στη Χαλκίδα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ  στο θέατρο Παπαδημητρίου, από τη θεατρική ομάδα Λώτινος Ήλιος. Στην επιστροφή οι μαθητές θα επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος

Λόγω αναγκαστικής αλλαγής στις ημέρες που διατίθεται εκπαιδευτικός που συμπληρώνει ωράριο και σε άλλα σχολεία, το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων τροποποιείται αναγκαστικά. Στους μαθητές δόθηκε το πρόγραμμα που θα ισχύσει μόνο για την εβδομάδα 14-18 Οκτωβρίου. Στο τέλος της εβδομάδας αυτής θα δοθεί στους μαθητές νέο πρόγραμμα, το οποίο ευελπιστούμε να παραμείνει σε ισχύ επί μακρόν. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Επιλογή σημαιοφόρων – παραστατών – υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου

Με νέο νόμο τροποποιείται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων – παραστατών – υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου. Σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, και προσαρμόζοντας τα οριζόμενα από το νόμο στην περίπτωση του σχολείου μας, η διαδικασία θα ακολουθήσει τα ακόλουθα στάδια

 Αρχικά θα καταρτιστεί κατάσταση των μαθητών κάθε τμήματος (ΣΤ1 & ΣΤ2) σε φθίνουσα βαθμολογία (από το μαθητή με την υψηλότερη προς το μαθητή με τη χαμηλότερη) στον ετήσιο γενικό μέσο όρο. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Συνάντηση με τη Δημοτική Κοινότητα Αλιβερίου

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατόπιν πρόσκλησης των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή του σχολείου. Κατά τη συνάντηση αυτή τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας κ. Παπαδιόχος, Αλέξης και Ξύγγης ενημερώθηκαν για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως την βελτίωση της ασφαλούς πρόσβασης μαθητών και γονέων στο σχολείο.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε η αποδελτίωση των προτεινόμενων από εμάς παρεμβάσεων, που είναι οι ακόλουθες: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ενημέρωση γονέων Α τάξης για το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων

Όπως κάθε σχολική χρονιά, έτσι και φέτος, διανεμήθηκε στους γονείς των μαθητών/μαθητριών της Α΄τάξης απόσπασμα από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων του σχολείου (ενοποιημένο μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων).

Το απόσπασμα βρίσκεται παρακάτω, ενώ το πλήρες Σχέδιο είναι δημοσιευμένο στη σχετική σελίδα (Το σχολείο- Θέματα λειτουργίας- Αντιμετώπιση κρίσεων).Λήψη αρχείου

Ετικέτες:

Τοποθέτηση εκπαιδευτικού γαλλικής γλώσσας

Με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τοποθετήθηκε στο σχολείο μας για τη διδασκαλία του διδακτικού αντικειμένου της γαλλικής γλώσσας στην ΣΤ τάξη η εκπαιδευτικός ειδικότητας ΠΕ05 κ. Παπουτσή Ελένη. Καλωσορίζουμε τη συνάδελφο στο σχολείο μας και της ευχόμαστε μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Ετικέτες:

Δραστηριότητες Πανελληνίας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα, Παρασκευή 27/09/2019, πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχός μας για τη μετάβαση στο χώρο του γηπέδου Αλιβερίου, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και αθλητικά παιχνίδια, καθώς και ελεύθερο χρόνο να παίξουν με ασφάλεια.

Απολαύστε ορισμένες από τις στιγμές μας στο βίντεο που ακολουθεί…πάντα σε χαμηλή ανάλυση και με θόλωμα της εικόνας.

https://www.facebook.com/2dimalive.gr/videos/529799267824907/

Ετικέτες:

Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα (από 30/09/2019)

Στους μαθητές δόθηκε νέο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να το δείτε στη σχετική σελίδα του ιστολογίου ή στους παρακάτω συνδέσμους:

Πρόγραμμα τάξεων/τμημάτων

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων