Νέο Ιστολόγιο

Από 28-08-2020 σταμάτησε η ενημέρωση αυτού του ιστολογίου. Για να παρακολουθήσετε τα νέα του σχολείου μας, επισκεφτείτε το νέο μας ιστολόγιο στην ακόλουθη διεύθυνση: 

https://blogs.sch.gr/deutero/

Νέο Ιστολόγιο Ενημέρωσης

Τον Σεπτέμβριο του 2011 δημιουργήθηκε το παρόν ιστολόγιο ενημέρωσης. Για όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε το βασικό μέσο ενημέρωσης και προβολής των δραστηριοτήτων του σχολείου μας, μαζί με τις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα. Το ιστολόγιο φιλοξενείται στους διακομιστές του Σχολικού Δικτύου με επιλεγόμενο θέμα το Arclite, που όμως στο διάστημα αυτό έδειξε την ηλικία του, καθώς δεν είναι συμβατό με φορητές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Καθώς η αλλαγή θέματος στο υπάρχον ιστολόγιο θα ανέτρεπε την εμφάνιση άρθρων, φωτογραφικών και του συνόλου του δημοσιευμένου υλικού, επιλέξαμε να μεταβούμε σε ένα νέο ιστολόγιο, με νέο θέμα, που αφενός είναι πλήρως συμβατό με φορητές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, αφετέρου ενσωματώνει νέα λειτουργικότητα στην επιλεκτική προβολή άρθρων.

Το νέο μας ιστολόγιο βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση:  https://blogs.sch.gr/deutero/

Το παρόν ιστολόγιο θα παραμείνει στη διεύθυνση αυτή, με το σύνολο του υλικού που είναι αναρτημένο.

ΣΤ τάξη 2019-2020

Στα email των γονέων των μαθητών που αποφοίτησαν από την ΣΤ τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος, έχει αποσταλεί ένα ενδιαφέρον μήνυμα. Παρακαλούμε διαβάστε τα email σας.

Ολοκλήρωση διδακτικού έτους 2019-2020

Άλλη μια σχολική χρονιά τελείωσε, πρωτόγνωρη και δύσκολη συνάμα. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που έδειξαν εμπιστοσύνη, υπομονή και κατανόηση για όλα αυτά που έγιναν και για όσα δεν έγιναν στο διάστημα αυτό.

Καλά καλά ποιο είναι το κέρδος, ποια η ζημιά
ποιος να το πει δεν ξέρει
το βέβαιο ήτανε πως κάτι δεν πήγε καλά
δεν έφτασε όπου ονειρεύτηκε το χέρι. (Μ.Α.)

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Κατά το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών θα σταματήσουν οι δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο και στη σελίδα στο facebook, εκτός αν προκύψουν ειδήσεις που θα απαιτούν τη γνωστοποίησή τους.

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά το σχολείο κατά το διάστημα από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράταση θητείας στελεχών εκπαίδευσης

Σύμφωνα με ρύθμιση του νόμου 4692 (άρθρο 52) που ψηφίστηκε πρόσφατα, παρατείνεται η θητεία των στελεχών εκπαίδευσης έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών. Στο επίπεδο των σχολικών μονάδων, αυτό σημαίνει παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων διευθυντών σχολείων και για το επόμενο σχολικό έτος (2020-21) ή μέχρι την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας επιλογής.

 

Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα σχολ. έτους 2020-21

Το συνολικό πρόγραμμα όλων των τάξεων έχει ως εξής:

  A B Γ Δ Ε ΣΤ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 2 2 1 1
ΓΛΩΣΣΑ 9 9 8 8 7 7
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 5 5 4 4 4 4
ΙΣΤΟΡΙΑ 2 2 2 2
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡ 3 3 2 2
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ 2 2
ΦΥΣΙΚΑ 3 3
ΚΠΑ 1 1
ΕΥΕΛ. ΖΩΝΗ 3 3 2 2
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 2 2 1 1 1 1
ΜΟΥΣΙΚΗ 1 1 1 1 1 1
ΘΕΑΤΡΙΚΗ 1 1 1 1
ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗ 3 3 3 3 2 2
ΑΓΓΛΙΚΑ 2 2 3 3 3 3
2η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣ. 2 2
ΤΠΕ 1 1 1 1 1 1
ΣΥΝΟΛΟ 30 30 30 30 30 30

Έναρξη σχολικού έτους 2020-21

Με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό  έτος 2020-21

  1. Ωράριο λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος:

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00. Στο πρόγραμμα κάθε ημέρας αντιστοιχούν 2 ώρες μαθήματος καθώς και ώρα φαγητού- χαλάρωσης.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λειτουργίας τμήματος Πρωινής Ζώνης (7.00 – 8.00 π.μ.) στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο

Την τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων πριν την αναστολή των μαθημάτων λόγω κορωνοϊού (10 Μαρτίου 2020), αποστείλαμε αίτημα προς την εταιρεία ΕΛΑΙΣ-UNILEVER HELLAS, η οποία παράγει προϊόντα οικιακού καθαρισμού, για την ένταξή μας στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας με τίτλο «Καθαροί ζούμε στο σχολείο» που αφορά τη χορηγία καθαριστικών προϊόντων, έτσι ώστε να οργανώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγιεινή των χώρων των εγκαταστάσεών μας, προς προάσπιση της υγείας μαθητών και προσωπικού. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Επαναλειτουργία σχολείου

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα επαναλειτουργίας του σχολείου μετά την αναστολή των μαθημάτων, διαπιστώνουμε τη μεγάλη προσέλευση των μαθητών (άνω του 90% καθημερινά στο σύνολο και σε ορισμένα τμήματα 100%) και την εύρυθμη λειτουργία, ως αποτέλεσμα και της διάθεσης συνεργασίας εκ μέρους των μαθητών.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση