Μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ΄- Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, για την άψογη παρουσία και συμπεριφορά τους, στην παρέλαση, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Εκδήλωση για την επέτειο τς 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σχολική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης με την επιμέλεια της δασκάλας τους κα Κοντάκη Αικατερίνη και τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης (χορωδία) παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου αλλά και στους καλεσμένους γονείς και κηδεμόνες μια όμορφη γιορτή με το χρονικό της επανάστασης, αφηγήσεις  και τραγούδια.

 

Επίδοση βαθμολογίας Β΄ τριμήνου

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019  θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου Β΄τριμήνου για τους μαθητές των τάξεων Γ΄Δ΄Ε΄και Στ΄ και θα γίνει ενημέρωση για την επίδοση των μαθητών των τάξεων  Α΄και Β΄ από τους δασκάλους τους.

Το Ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών και στο Κλειστό Γήπεδο Σπόρτιγκ

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων, με τους εκπαιδευτικούς και το Δ/ντή του σχολείου επισκεφτήκαμε το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών και το Κλειστό Γήπεδο Σπόρτιγκ στα πλαίσια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση στον κόσμο των μετεωριτών (περισσότερους από 400 αυθεντικούς μετεωρίτες & ιμπακτικής φύσεως πετρώματα), προβολή ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και διαδραστικά δρώμενα και παιχνίδια με έπαθλο μικρούς μετεωρίτες στις εγκαταστάσεις του Μουσείου αλλά και στο Κλειστό Γήπεδο του Σπόρτιγκ. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν από κοντά και να επεξεργαστούν μετεωριτικό υλικό ηλικίας 4,567 δισ ετών, που δημιούργησε το ηλιακό μας σύστημα !

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας και μια επιτυχημένη εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή !!!

7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής – Θέματα και λύσεις

Το σχολείο μας με μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων συμμετείχε και φέτος στον 7ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  (α΄ φάση), την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019.

Θέματα και λύσεις του 7ου μαθητικού διαγωνισμού φυσικής 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ε΄

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤ΄

 

 

Διάκριση του σχολείου μας στο σκάκι, στο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στο ομαδικό και ατομικό πρωτάθλημα μαθητών και μαθητριών νηπιαγωγείων – δημοτικών – γυμνασίων – λυκείων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας έτους 2019 στο σκάκι, που διοργάνωσε η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών στη Χαλκίδα το Σάββατο 2 Μαρτίου και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019.

Το σχολείο μας συμμετείχε στο παραπάνω πρωτάθλημα με έξι μαθητές συνολικά (ατομικό και ομαδικό). Μετά από τους αγώνες στο ομαδικό πρωτάθλημα ισοβάθμησε στην τρίτη θέση με το 9ο Δημοτικό Χαλκίδας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές και τη μαθήτρια του σχολείου μας για την επιτυχία τους καθώς και σε όλους μαθητές των σχολείων για τη συμμετοχή τους αλλά και στην Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών για την άρτια διοργάνωση.

Οι μαθητές του σχολείου μας που πήραν μέρος ήταν:

Στρουμπούλης Νικόλαος Μάριος

Ξύγγη Αγγελική

Μπάστας Τηλέμαχος

Μπράχα Φάμπιο

Σμπιλίρης Μάριος

Μπάστας Άγγελος

 

 

13ος Διαγωνισμός ΕΜΕ – Θέματα και λύσεις

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν και φέτος στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  «Ο μικρός Ευκλείδης»  την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019.

Θέματα και λύσεις του 13ου διαγωνισμού «Παιχνίδι και μαθηματικά»

Θέματα για τους μαθητές της Ε’ τάξης

Θέματα για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξη

Λύσεις για τους μαθητές της Ε’ τάξης (νέο)

Λύσεις για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης (νέο)

 

 

Απονομή Αριστείων διαγωνισμού Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)

Το παράρτημα της ΕΜΕ Εύβοιας θα απονείμει τα αριστεία στους μαθητές του Νομού που διακρίθηκαν στον 12ο  πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών « Μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού  της 9ης Μαρτίου 2018 .

Η απονομή για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα γίνει στο Αλιβέρι σε ειδική εκδήλωση τον Απρίλιο ή το Μάιο, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί προσεχώς.

Οι επιτυχόντες μαθητές του σχολείου μας για την περσινή σχολική χρονιά ήταν οι ακόλουθοι:

ΤΑΞΗ Ε΄

  • Βούλγαρη Βασιλική

ΤΑΞΗ ΣΤ΄

  • Καγκέλης Ιωάννης

 

Πρόγραμμα στοματικής υγιεινής και οδοντιατρικός έλεγχος στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί και την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας πρόγραμμα για τους κανόνες υγιεινής (οδοντιατρικός έλεγχος και ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή), για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων (Α΄ και Β΄), από το οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

 

 

 

Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών

Η ανακύκλωση πλαστικών καπακιών καθημερινά αποκτά όλο και περισσότερους φίλους. Τα τελευταία χρόνια μαθητές, μικροί και μεγάλοι,  συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια και τα προωθούν σε Συλλόγους Παραπληγικών με σκοπό να αγοραστούν αναπηρικά καροτσάκια.
Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν σε αυτή τη δράση και τη φετινή σχολική χρονιά!!
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη επιχείρηση » Πλαστικά καπάκια» πατώντας εδώ  
Με τη δραστηριότητα αυτή πρώτος μας στόχος είναι να συμβάλουμε στην ανακύκλωση των απορριμμάτων προστατεύοντας το περιβάλλον αλλά και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας μέσω της πολύτιμης προσπάθειας του Συλλόγου Ν. Πέλλας.
Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 στείλαμε στον παραπάνω Σύλλογο δεκατέσσερις (14) μεγάλους σάκους !!!
Ευχαριστούμε τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών μας που είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας  και με τη δική τους ανταπόκριση στηρίζουν το Σύλλογο στο κοινωνικό έργο που επιτελεί!!!
Ευχαριστούμε και τους μαθητές μας που με χαρά καθημερινά φέρνουν σακούλες γεμάτες με πλαστικά καπάκια γνωρίζοντας πως με την κίνησή τους αυτή δίνουν χαρά σε συνανθρώπους μας!!!

Στέγαστρα στην είσοδο δύο αιθουσών

Οι δύο αίθουσες του νεότερου κτιρίου του σχολείου μας απέκτησαν στέγαστρα. Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν με έξοδα της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής μετά από αίτημα μας.

 

 

«Βιβλία στο σχολείο»

Η δράση «η τσάντα στο σχολείο» σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση προσδιορίζεται ως «βιβλία στο σχολείο».  Με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων καθορίζονται τουλάχιστον δύο (2) σαββατοκύριακα για κάθε μήνα του διδακτικού έτους, κατά τα οποία τα βιβλία των μαθητών παραμένουν στο σχολείο. Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί δεν αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά τα σαββατοκύριακα αυτά, διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα της τάξης τους.

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου έχει ορίσει τα ακόλουθα Σαββατοκύριακα:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

09 – 10/02/2019 & 23 – 24/02/2019

ΜΑΡΤΙΟΣ

09 – 10/03/2019 & 23 – 24/03/2019

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

13 – 14/04/2019

ΜΑΙΟΣ

11 – 12/05/2019 & 25 – 26/05/2019

ΙΟΥΝΙΟΣ

08 – 09/06/2019

 

Τις ημέρες αυτές οι μαθητές θα αφήνουν τα βιβλία τους στο σχολείο 

(όχι τις τσάντες).

 

 

 

Νέα αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

Και αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου.