Επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αλιβερίου (ΑΗΣ)

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 μαθητές όλων των τάξεων, εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του σχολείου, επισκεφθήκαμε το ΑΗΣ στον Κάραβο Αλιβερίου. Η υπεύθυνη ξεναγός μας υποδέχτηκε ιδιαίτερα εγκάρδια  και μας ξενάγησε στα ρωμαϊκά λουτρά που βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του εργοστασίου και ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών της κατασκευής του. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την αίθουσα συνεδριάσεων, όπου οι υπεύθυνοι λειτουργίας της μονάδας  πρόσφεραν σε όλους τους μαθητές κέρασμα (σάντουιτς και χυμό)

Κατόπιν οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στην παιδική χαρά, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του οικισμού.

Η εκπαιδευτική ψυχαγωγική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην παραλία Καράβου και συγκεκριμένα στο κατάστημα WAWA όπου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μετά από πρόταση του στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και συνεργασία με το σχολείο, πρόσφερε σε μαθητές και δασκάλους παγωτό. 

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν θερμά την υπεύθυνη ξενάγησης,  την Διεύθυνση της μονάδας ΑΗΣ και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος WAWA για τα κεράσματα και τη φιλοξενία και χαρούμενοι επέστρεψαν στο σχολείο τους.

 

 

Τοποθέτηση εκπαιδευτικού γαλλικής

Με απόφαση της περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τοποθετήθηκε στο σχολείο μας για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στην Ε΄ τάξη η κα Μακρίδου Χριστίνα.

Καλωσορίζουμε τη συνάδελφο στο σχολείο και της ευχόμαστε μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαθημα γαλλικων για παιδια

 

 

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στα πλαίσια του εορτασμού για την «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» , οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας περπάτησαν με γρήγορο βάδιν μέχρι την Παναγίτσα, με τη συνοδεία των δασκάλων τους. Αφού ξεκουράστηκαν ακολούθησε πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής με τη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Στην Παραλία του Καράβου  στη συνέχεια αναρτήσαμε πανό, εικαστική δημιουργία των μαθητών των Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Οι αθλητικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν στο προαύλιο του σχολείου, με παιχνίδια για τους μαθητές όλων των τάξεων. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό οι μαθητές ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια, παρακολούθησαν τους συμμαθητές τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους υπόλοιπους μαθητές μετά το τελευταίο σφύριγμα κάθε παιχνιδιού.

«Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»

 

Λειτουργιά σχολείου και ολοήμερου προγράμματος

Κατανομή ωρών στο πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΣΤΟ 6/ΘΕΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το ολοήμερο πρόγραμμα λειτουργεί με ένα τμήμα :

Ζώνη 1 (Λήξη μαθημάτων 3:00 μ.μ.)

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Επισημαίνουμε πως η αποχώρηση των μαθητών γίνεται μόνο κατά τις ώρες των διαλειμμάτων. Αν υπάρχει λόγος για έκτακτη αποχώρηση μαθητή θα πρέπει να έχει ενημερωθεί είτε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός είτε ο Διευθυντής του σχολείου.

Το γεύμα οι μαθητές συνίσταται να το έχουν μαζί τους κατά την πρωινή προσέλευση στο σχολείο και να το τοποθετούν στο ψυγείο αν χρειαστεί. Πρέπει να τοποθετείται σε κατάλληλο σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων. 

Κατά την ώρα της μελέτης – προετοιμασίας οι μαθητές βοηθούνται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό για να ολοκληρώσουν τις κατ΄ οίκον εργασίες που τους έχουν ανατεθεί στο σχολείο.

Φοίτηση: Η φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/τριες και διακόπτεται όταν ο μαθητής/τρια συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, όταν ο γονέας ή κηδεμόνας ζητήσει τη διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή/τριας κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και το 1ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου

 

Ολοκληρώθηκε ο χρωματισμός των αιθουσών του σχολείου μας !!!

Το πρώτο κουδούνι βρήκε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε αίθουσες ανακαινισμένες. Οι έξι αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία εκπαιδευτικών και Διευθυντή χρωματίστηκαν και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν κανάλια και ηλεκτρολογικό υλικό για τη βελτίωσή του ηλεκτρολογικού δικτύου, με χρήματα της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου. 

Έτσι λοιπόν με ανακαινισμένες αίθουσες το σχολείο μας υποδέχτηκε τους μαθητές, οι οποίοι φάνηκε να ήταν ιδιαιτέρα χαρούμενοι αφού το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό!!!

 

Δράση «βιβλία στο σχολείο»

Και το σχολικό έτος 2019-2020, με σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα υλοποιηθεί η δράση «βιβλία στο σχολείο» δύο Σαββατοκύριακα το μήνα. Οι εκπαιδευτικοί δε θα αναθέτουν εργασίες για τη Δευτέρα που ακολουθεί, με σκοπό οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων η δράση θα υλοποιηθεί τα παρακάτω Σαββατοκύριακα:

 

ΜΗΝΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 28-29/09/2019
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 12-13/10/2019  19-20/10/2019
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 09-10/11/2019  23-24/11/2019
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 14-15/12/2019
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 11-12/01/2020 25-26/01/2020
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 08-09/02/2020  22-23/02/2020
ΜΑΡΤΙΟΣ 07-08/03/2020 21-22/03/2020
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 03-04/04/2020
ΜΑΙΟΣ 09-10/05/2020  23-24/05/2020
ΙΟΥΝΙΟΣ 06-07/06/2020

 

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, μετά από απόφαση του Δ/ντή Π.Ε. Εύβοιας, τοποθετήθηκε η κα Μαυρίκη Στυλιανή ως δασκάλα της Α τάξης μετά την αμοιβαία απόσπαση με την κα Ντόιμα Γεωργία.

Την καλωσορίζουμε στο σχολείο μας όπως και τις κ. Καράπα Μαρία (δασκάλα Δ τάξης), Λάμπρου Κορνηλία (θεατρική αγωγή), Λαμπουσάκη Ελευθερία (γερμανικά), Μελάνη Αναστασία (ΤΠΕ), Τακέλα Δήμητρα (μουσική)  και τις ευχόμαστε μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Το πρώτο κουδούνι και ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για μαθητές και εκπαιδευτικούς, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, με την τέλεση του Αγιασμού από τον π. Ιωάννη. Γονείς και κηδεμόνες καθώς και μέλη της τοπικής κοινότητας Αλιβερίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, παρευρέθηκαν στο σχολείο κοντά στους μαθητές του 3ου Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Καράβου.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη νέα σχολική χρονιά είναι :

Α τάξη : Ντόϊμα Γεωργία

Β τάξη : Αθανασίου Αλεξάνδρα

Γ τάξη : Κάργα Αλεξία

Δ τάξη : Καράπα Μαρία

Ε τάξη : Κουτρότσιου Ευαγγελή

ΣΤ τάξη : Τόλια Σοφία

Φυσική αγωγή : Κότσαρη Σοφία

Αγγλικά : Αποστόλου Βασιλική

ΤΠΕ : Μελάνη Αναστασία

Θεατρική αγωγή : Λάμπρου Κορνηλία

Μουσική : Τακέλα Δήμητρα

Γερμανικά : Λαμπουσάκη Ελευθερία

Ολοήμερο τμήμα ( Λήξη προγράμματος 15:00 μ.μ.)

Τόλια Σοφία (Δευτέρα)

Κάργα Αλεξία ( Τρίτη)

Καράπα Μαρία ( Τετάρτη)

Κουτρότσιου Ευαγγελή ( Πέμπτη)

Αθανασίου Αλεξάνδρα (Παρασκευή)

Γαλλικά :   –

Παράλληλη στήριξη :   –

Διευθυντής : Δεμερούτης Δημήτριος

 

Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, για το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Αλιβερίου και το Νηπιαγωγείο Καράβου, θα τελεστεί στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ.

Θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση σε μαθητές και γονείς σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου. Η διανομή βιβλίων στους μαθητές θα γίνει την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

 

Γιορτή λήξης ΣΤ τάξης – Θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε από κοντά την θεατρική παράσταση  «Ομήρου Οδύσσεια»  από τους μαθητές και τις μαθήτριες  των ΣΤ΄και Ε΄ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του σχολείου. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε δίπλα στην θάλασσα αλλά και  μέσα σε αυτή!

 

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές των ΣΤ΄ και Ε΄ τάξεων για την εξαιρετική παράσταση που παρουσίασαν στην παραλία Καράβου στη γιορτή λήξης του 3ου 6/θ Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου για το σχολικό έτος 2018-19.

 

 

Ευχαριστούμε κυρίως τους γονείς των μαθητών που ήταν δίπλα μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η αποψινή γιορτή,  τον ΟΛΝΕ Χαλκίδας, το Δ΄τμήμα Λιμεναρχείου Αλιβερίου, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου, την Ομάδα Διάσωσης SAR  312 και τον κ. Ν. Αποστόλου, τον Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου και τον πρόεδρό του κ. Π. Αλέξη, την κα Α. Γλάρου και τον κ. Α. Ποδάρα, από τη θεατρική ομάδα τα Μπουλούκια, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τον κ. Θ. Γκέκα, τη γυμνάστρια του σχολείου κα Σ. Κότσαρη, την δασκάλα παράλληλης στήριξης κα Σ. Σισμανίδου αλλά και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, το Δημοτικό Σχολείο Οξυλίθου και το 1ο Δημοτικό Αλιβερίου για εποπτικό υλικό καθώς και το Βaluse.

Ήταν ένα πρόγραμμα που υλοποίησαν η κα Α. Κάργα, δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δ. Δεμερούτης, σε συνεργασία με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας και την υπεύθυνη κα Α. Φρανττζεσκίδου.

 

Τέλος ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και απλόχερα χάρισε το χειροκρότημά του στους πρωταγωνιστές της παράστασης , τους 27 μαθητές του σχολείου μας

Από στεριά και από θάλασσα η Ομάδα Διάσωσης SAR 312 με την παρουσία της, προσέφερε την φροντίδα της ασφαλούς διεξαγωγής της γιορτής σε όλη τη διάρκεια της.

 

Μετά το τέλος της παράστασης, οι μαθητές της ΣΤ τάξης αποχαιρέτησαν τος δασκάλους τους και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τους έδωσε αναμνηστικά δώρα.

Κ Α Λ Ο   Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι !!!

 

Επίσκεψη στο σχολείο μας του αθλητή-προπονητή ποδηλατικού τμήματος Ναυτικού Ομίλου Καρύστου

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε  στο σχολείου μας ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων, σχετικά με την αθλητική και ψυχαγωγική ποδηλασία από τον κ. Λυκούδη Γεράσιμο, αθλητή και προπονητή του  ποδηλατικού τμήματος  του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου. Ο κ. Λυκούδης παρουσίασε στους μαθητές δυο είδη ποδηλάτων («ΜΒ» και «κούρσα»), επεσήμανε τα βασικά σημεία προετοιμασίας και ασφάλειας του αναβάτη πριν και κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, και μας μετέφερε τις εμπειρίες του από αγώνες μεγάλων αποστάσεων

Ανάλογη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και στους μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Αλιβερίου, στο πλαίσιο της συνεργατικής δράσης των σχολείων.

 

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο και στο 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας συνοδευόμενη από τη δασκάλα τους και το Διευθυντή του Σχολείου πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη πρώτα στο Γυμνάσιο και κατόπιν στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου όπου ξεναγήθηκαν στο μουσείο μαθητικής ζωής που ιδρύθηκε το 2018.

Η μετάβαση στο γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των μαθητών επειδή καλούνται να προσαρμοστούν όχι μόνο σε νέο σχολικό περιβάλλον και σε επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά και να διαχειριστούν εκπαιδευτικά (αναλυτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα νέα γνωστικά αντικείμενα), συναισθηματικά και κοινωνικά θέματα. Με τη συνεργασία του κ. Γυμνασιάρχη και των καθηγητών επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη, το χημείο, την αίθουσα των καλλιτεχνικών, την αίθουσα υπολογιστών, την αίθουσα εκδηλώσεων καθώς και αίθουσα διδασκαλίας όπου παρακολούθησαν μάθημα και μέσα από συζήτηση λύθηκαν αρκετές απορίες τους.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Λύκειο  όπου παρακολούθησαν προβολή με την ιστορία του σχολείου, ξεναγήθηκαν στο νεοσύστατο μουσείο μαθητικής ζωής και παρακολούθησαν μάθημα στο χημείο από τον καθηγητή της χημείας.

Ήταν όλα υπέροχα σύμφωνα με την άποψη των μαθητών !!!  Κι μάλιστα όπως μας είπαν ανυπομονούν να βρεθούν στο επόμενο σχολείο τους  Εμείς θέλουμε να τους ευχηθούμε να πετύχουν τους στόχους τους και  τα όνειρά τους …

Μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ΄- Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, για την άψογη παρουσία και συμπεριφορά τους, στην παρέλαση, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.