2η ξένη γλώσσα για το σχολικό έτος 2020-2021

Τα γαλλικά επέλεξε η πλειοψηφία των μαθητών που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στην Ε΄ τάξη του σχολείου μας μετά την ολοκλήρωση  επιλογής της  2ης ξένης γλώσσας.

apprendre le française en france a Strasbourg dans culture française

Εγγραφή στο Ολοήμερο τμήμα για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς

οι αιτήσεις εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020 – 2021, θα υποβάλλονται στη διεύθυνση του σχολείου είτε μέσω των μαθητών είτε με αποστολή στο email του σχολείου.

Στο Ολοήμερο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, που βρίσκεται σε ισχύ, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Όταν ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος έχει κάρτα ανεργίας, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο τμήμα.

Επιπλέον, μπορούν να συγκροτηθούν τμήματα πρόωρης υποδοχής μαθητών για τα δημοτικά σχολεία (από τις 7 έως τις 8 το πρωί), όπου διαπιστώνεται σχετική ανάγκη. Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς.

Αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα

Ολοήμερο Σχολείο: Προϋποθέσεις λειτουργίας και οι διαδικασίες για ...

 

Ενημέρωση γονέων για την επαναλειτουργία του σχολείου από 1 Ιουνίου

Αγαπητοί  μαθητές, μαθήτριες,   αγαπητοί γονείς

Όπως γνωρίζετε ήδη ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Στις τάξεις που ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 15 θα χωριστούν οι μαθητές σε δύο τμήματα  (τμήμα 1 και τμήμα 2) και τα τμήματα θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Δηλαδή το 1ο τμήμα: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και τ 2ο ο τμήμα : ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ για την πρώτη εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίθετο . Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί  έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου που θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα (τέσσερις εβδομάδες)

Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται ο καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα  (και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το τέλος των μαθημάτων).

Το πρωί οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται κανονικά  08:00  –  08:15  και τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 08:15 π.μ.  και θα ολοκληρώνονται στις 13:15 μ.μ. Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για αποφυγή συνωστισμού.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Από Δευτέρα 1 Ιουνίου θα λειτουργήσει κανονικά το ωράριο μαθημάτων, το ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς  και τα δρομολόγια λεωφορείων και ταξί.

Τάξεις με δύο τμήματα  (χωρισμός τμημάτων με αλφαβητική σειρά και εφαρμογή μέχρι τη λήξη των μαθημάτων)

Α΄  ΤΑΞΗ

 • 1ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Α έως και Μο
 • 2Ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Μπ έως και Ω

Β΄ ΤΑΞΗ

 • 1ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Α έως και Ν
 • 2Ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Ξ έως και Ω

Δ΄ ΤΑΞΗ

 • 1ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Α έως και Ν
 • 2Ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Ξ έως και Ω

           Τάξεις με ένα τμήμα  :    Γ΄ ΤΑΞΗ  –  Ε΄ ΤΑΞΗ  –  ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

 • Τα διαλείμματα θα χωριστούν σε δύο ζώνες . Δηλαδή τρεις τάξεις σε κάθε ζώνη.Οι μαθητές να έχουν μαζί τους κολατσιό και μπουκάλι με νερό.
 • Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό για την απολύμανση των χεριών των μαθητών . Μπορούν όμως αν επιθυμείτε να έχουν στη τσάντα τους  το δικό τους ατομικό αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια.
 • Υπάρχει δυνατότητα απουσίας μαθητή, με συμπλήρωση απλής υπεύθυνης δήλωσης του γονέα σε περίπτωση ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου. Έτσι το σχολείο θα γνωρίζει ποιοι μαθητές/τριες  θα απουσιάζουν για να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν καλύτερα αυτούς/ες μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τη δήλωση μπορείτε να την προσκομίσετε στο σχολείο  είτε  οι ίδιοι ή ηλεκτρονικά στο email  του σχολείου.

Για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση πατήστε   εδώ

Περιμένουμε με χαρά και πάλι την επιστροφή των μαθητών μας στις αίθουσες και στα θρανία τους, με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τηρώντας τις οδηγίες και τους κανόνες υγιεινής  σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ (πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ...

Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο με θέμα:

«Πάμε πίσω στα σχολεία με ασφάλεια και υγεία»

 

Παρακαλούμε και εσάς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας να προσέρχεστε έγκαιρα την ώρα της αποχώρησης και να αποφεύγετε το συνωστισμό στην έξοδο του σχολείου. Ζητάμε την κατανόησή σας για οποία τυχόν καθυστέρηση μπορεί να προκύψει λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας που πρέπει να τηρηθεί κατά την αποχώρηση, Είμαστε βέβαιοι ότι η άριστη συνεργασία μας θα συνεχιστεί, αυτή τη φορά σύμφωνα με τις νέες συνθήκες για όλη τη σχολική κοινότητα.

Πληροφορίες – ενημέρωση στο γραφείο της  Διεύθυνσης του σχολείου 

13:15 -14:00 καθημερινά, ή στο τηλέφωνο  2223022713 

 

 

Επιστροφή στο σχολείο από Δευτέρα 1 Ιουνίου

Από το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι τα Δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο πρόγραμμα.
Προ της έναρξης, θα σταλούν στους Διευθυντές των σχολείων οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σχετικά με αναγκαία μέτρα προστασίας.

Ενημέρωση γονέων Στ΄τάξης για δυνατότητα αλλαγής δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο

Σύμφωνα με  την εγκύκλιο Φ52/60314/Δ1/16-04-2019, ενημερώνουμε τους  γονείς των μαθητών της Στ΄ τάξης, που έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2020 – 2021 διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχθηκαν (Γαλλικά) στο Δημοτικό Σχολείο, μπορούν να υποβάλουν σχετική αιτιολογημένη γραπτή αίτηση ως την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στη Διεύθυνση του σχολείου.

Γαλλικά

Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά Σχολεία – Δηλώσεις γονέων Δ΄ τάξης

Η δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά Σχολεία ξεκινάει στην Ε΄ τάξη. Τα  Γαλλικά ή γερμανικά είναι η γλώσσα που οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στη Δ΄ τάξη καλούνται να συμπληρώσουν με υπεύθυνη δήλωση προτίμησής τους για την επόμενη σχολική χρονιά.

Τη δήλωση αυτή θα πρέπει να την καταθέσουν στο Διευθυντή του Σχολείου έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.

Για να συμπληρώσετε τη δήλωση πατήστε το σύνδεσμο

Υπεύθυνη δήλωση γονέα για την επιλογή 2ης Ξένης Γλώσσας σχολικού έτους 2020-21

Τη δήλωση μπορείτε να την υποβάλετε στο σχολείο και μέσω email

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-2021 ...

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά ή Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών/τριών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.

 

Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021

 Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

 

Τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από  15-05-2020  έως και 29-05-2020.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας.  Σας ενημερώνουμε , για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά  αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος  myschool  του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. ( Λογαριασμός  ΔΕΗ– ΕΥΔΑΠ  ή Συμβόλαιο κατοικίας)

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

 1. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του στο δημοτικό.
 2. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.
 3. Στις περιπτώσεις που ο/η μαθητής/τρια θα συνεχίσει τη φοίτησή του σε σχολείο του εξωτερικού και η αποστολή του Πιστοποιητικού Φοίτησης καθίσταται δύσκολη ή αδύνατη, το πιστοποιητικό παραδίδεται στον γονέα ή στον κηδεμόνα, ο οποίος υπογράφει βεβαίωση παραλαβής.
 4. Νήπια τα οποία δεν έχουν εγγραφεί και φοιτήσει στο νηπιαγωγείο και την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των έξι (6) ετών, εγγράφονται στο δημοτικό με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου Κ.Ε.Σ.Υ. ή του οικείου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών, διαφορετικά εγγράφονται στο νηπιαγωγείο, σύμφωνα με την παρ. 1β, του άρθρου 204, του ν.4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α). Παιδιά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 8 του άρθρου 6, του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), εγγράφονται υποχρεωτικώς στο δημοτικό.
 5. Στις περιπτώσεις που οι μαθητές/τριες εγγράφονται σε δημοτικό σχολείο εκτός της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου ή σε ιδιωτικό σχολείο, ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας εγγραφής οφείλει να αναζητά το Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπίων από το Νηπιαγωγείο αποφοίτησης με βάση τη βεβαίωση φοίτησης.

στ. Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α. Δ. Υ. Μ.)

Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Η ισχύς του είναι τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στο σχολείο κατά τη διαδικασία της εγγραφής ή το αργότερο έως την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο. Στις περιπτώσεις που, μετά την κατάθεση του Α.Δ.Υ.Μ., επέρχεται μεταβολή της κατάστασης υγείας του μαθητή ή των παραγόντων κινδύνου, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέσουν άμεσα νέο, επικαιροποιημένο έντυπο στη σχολική μονάδα φοίτησης.

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε το έντυπο  ΑΔΥΜ

Ποιοι μαθητές υποχρεούνται να φέρουν Ατομικό Δελτίο Υγείας;

 • Οι μαθητές που θα εγγραφούν στην Α΄ τάξη
 • Οι μαθητές της Γ΄ τάξης που θα φοιτήσουν στην Δ΄ τάξη.
 • Καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Το Α.Δ.Υ.Μ. προωθείται προς συμπλήρωση με την ευθύνη και τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών, οι οποίοι ενεργούν σχετικά, συνοδεύοντας τα παιδιά σε επισκέψεις στους αρμόδιους ιατρούς και προσκομίζοντας το Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας τους.

Πού πηγαίνω – Ποιοι Γιατροί συμπληρώνουν το ΑΔΥΜ 

Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς:

 • Οικογενειακός ιατρός της Ομάδας Υγείας, που στελεχώνει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)
 • Ιατρός ειδικότητας παιδιατρικής των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.)
 • των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας ΠΕΔΥ (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή
 • των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή
 • των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
 • τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή
 • από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία).

Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. Είναι:

 • παιδίατροι ή
 • γενικοί ιατροί ή
 • σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι.

Το συμπληρωμένο Α.Δ.Υ.Μ.

 • κατατίθεται από τους γονείς/κηδεμόνες στη σχολική μονάδα φοίτησης του μαθητή/τριας. Αντίγραφο φυλάσσεται στον ατομικό φάκελο υγείας του μαθητή/τριας στο αρχείο της Μονάδας Υγείας ή του ιατρού που αναλαμβάνει την ευθύνη συμπλήρωσης του, ενώ άλλο αντίγραφο φυλάσσεται στο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού από το γονέα ή κηδεμόνα.
 • Ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο, για δε το Νηπιαγωγείο ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.
 • Κατατίθεται στη σχολική μονάδα ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού
 • Κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου,
 • Αξιοποιείται για τα ακόλουθα:

α. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

β. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ», στις λοιπές σχολικές αθλητικές

και άλλες δραστηριότητες του σχολείου

 • Δεν ισχύει για δραστηριότητες που υλοποιούνται από άλλους φορείς πλην του σχολείου ή του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 • Η παράληψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. μετά το Σεπτέμβριο, συνεπάγεται τη φυσική παρουσία χωρίς ενεργή συμμετοχή του μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, ο δε μαθητής δεν θεωρείται αδικαιολογήτως απών, μετά από σχετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ύστερα από εισήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Εκπρόθεσμες εγγραφές στο δημοτικό σχολείο για λόγους ανωτέρας βίας γίνονται δεκτές με απόφαση του οικείου  Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Τα όρια της Σχολικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει το σχολείο μας 

Πατήστε τον σύνδεσμο    Όρια σχολικών περιφερειών Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου

 

Ημέρες & ώρες εγγραφής:

 • Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το σχολείο, στο τηλέφωνο 2223022713.
 • Παρακαλούμε να προσέρχεστε στο σχολείο τη συγκεκριμένη ώρα που θα έχει οριστεί έχοντας λάβει όλα τα μέτρα προφύλαξης    Πατήστε τον σύνδεσμο  Μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού

Πατήστε τον σύνδεσμο  Αίτηση εγγραφής στην Α΄ τάξη

 

Ημέρες και ώρες εγγραφών
Δευτέρα  09:00-11:00
Τρίτη  10:00-12:00
Τετάρτη  11:00-13:00
Πέμπτη  10:00-12:00
Παρασκευή  09:00-11:00

                         Από τη Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου

 

Οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αναλυτικές οδηγίες που έχουν συνταχθεί από εκπαιδευτικό Πληροφορικής με θέμα «Οδηγός μαθητή για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Cisco Webex

Για να διαβάσετε τις οδηγίες πατήστε  εδώ

ΑΓΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ : ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ...

 

 

Οδηγίες Μαθητή για τη χρήση της σύγχρονης πλατφόρμας Webex για την τηλεκπαίδευση

Στο  βίντεο που ακολουθεί αναφέρονται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πως μπορούν να  συνδεθούν οι μαθητές  στην πλατφόρμα webex. 
Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, για όσους έχουν tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων ασύγχρονης εκπαίδευσης

Συνεχίζουμε από Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 τις επαναληπτικές δραστηριότητες, από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, μέσα από τις ηλεκτρονικές τάξεις στην πλατφόρμα του ΠΣΔ e class σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020    

ΩΡΑ : 12:00  –  16:00 

Το πρόγραμμα όλων των τάξεων (Α΄- ΣΤ΄) μπορείτε να το δείτε  πατώντας εδώ

 

 

Πασχαλινές ευχές

Αγαπητοί μαθητές και γονείς

Το μήνυμα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ευχόμαστε ολόψυχα να χαράξει στις καρδιές όλων

 ελπίδα, αδερφοσύνη, αισιοδοξία και να φέρει  χαρά, υγεία και δύναμη !!!

30 + 1 ευχές για το Πάσχα, τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση ...

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως και 10/5/2020

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναστολη λειτουργιας σχολειων

 

 

08-04-2020 Από σήμερα η χωρίς χρέωση πρόσβαση από κινητά δίκτυα σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παραχωρώντας πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

rsz blogging 336375 960 720

 URL: https://www.sch.gr/

URL: http://eclass.sch.gr

URL: https://blogs.sch.gr

URL: http://lessons.sch.gr

URL: http://mmpres.sch.gr/

URL: sso.sch.gr

URL: https://dschool.edu.gr/

URL: https://e-me.edu.gr

URL: https://4all.e-me.edu.gr

URL: http://ebooks.edu.gr/new/

URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator

URL: micro.photodentro.edu.gr

URL: saas.photodentro.edu.gr

URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr

URL: http://aesop.iep.edu.gr

URL: https://cisco.webex.com/

URL:https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

Σημειώνεται ότι ενδέχεται μέρος της κίνησης που θα χρειαστεί να δρομολογηθεί σε IP διευθύνσεις χωρίς μηδενική χρέωση (non-zero rated IP addresses), π.χ. youtube, google κλπ., να τιμολογηθεί.

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών για την Εξ. Α. Ε.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Μετά από επείγουσα εγκύκλιο που εστάλη, το Υ.ΠΑΙ.Θ. προτίθεται να προβεί στην προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) προκειμένου να αξιοποιηθεί από μαθητές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ανωτέρω δράση αφορά οικογένειες που δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων/κηδεμόνων). Διευκρινίζεται ότι:

 1. Ο εξοπλισμός μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα επιστραφεί στη σχολική μονάδα
 2. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής της συσκευής θα δηλώνεται με Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα στην αστυνομία και τη σχολική μονάδα αντίστοιχα.

Παρακαλούμε, όσοι έχετε πραγματική ανάγκη να προμηθευτείτε ηλεκτρονική συσκευή για το παιδί σας μαθητή/τρια του Σχολείου μας, να αποστείλετε το αίτημά σας στο email του Σχολείου  «mail@3dim-aliver.eyv.sch.gr» έως  Πέμπτη, 9/4/2020 και ώρα 09:00 π.μ..                                                                                              Από τη Διεύθυνση του σχολείου

The best laptop 2020: 15 best laptops money can buy in 2020 ...

 

 

Εκπαιδευτική τηλεόραση «Μαθαίνουμε στο σπίτι»

Το πρόγραμμα μαθημάτων τηλεκπαίδευσης από Δευτέρα 6 Απριλίου έως Παρασκευή 10 Απριλίου για μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων δημοτικού σχολείου, από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2, μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

Πρόγραμμα μαθημάτων Δημοτικού Σχολείου από 06/04 έως 10/04

Το πρόγραμμα μαθημάτων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ | Alfavita