Καλό και δροσερό καλοκαίρι!

Οι τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς κύλησαν γρήγορα…

Ας θυμηθούμε το παραμύθι της καλοκαιρινής μας παράστασης “Το χρυσό βελανίδι” της Katy Hudson. Ήταν μια ιδιαίτερη παράσταση, επειδή τα παιδιά ήταν συνδημιουργοί των κειμένων, καθώς η προσέγγιση έγινε μέσω της μεθόδου του εκπαιδευτικού δράματος*. Είχαν δηλαδή την ευκαιρία βιώνοντας τους ρόλους να περιγράψουν, πώς φαντάζονταν ότι ζούσαν οι ήρωες του παραμυθιού, όπως και τις σκέψεις και τις ιδέες τους σε διάφορες φάσεις του παραμυθιού.

Και στο τέλος του παραμυθιού οι ήρωες ήταν πολύ χαρούμενοι, επειδή κέρδισαν το βραβείο της καλύτερης συνεργασίας, της φιλίας και της αγάπης. Έτσι χόρεψαν όλοι μαζί το τραγούδι της πολύχρωμης αγάπης που ακολουθεί.

*Το Εκπαιδευτικό Δράμα είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης με καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα. Σ’ αυτό οι συμμετέχοντες, δουλεύοντας σε ομάδες, δημιουργούν έναν φανταστικό κόσμο, βασισμένο σε μία ιστορία, υποδύονται ρόλους, αντιμετωπίζουν προβλήματα, αποφασίζουν, δρουν και αναστοχάζονται τις πράξεις τους (από το βιβλίο “Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο” των Αύρας Αυδή & Μελίνας Χατζηγεωργίου).