Χριστούγεννα στη Χίο 

Σε λίγες μέρες υποδεχόμαστε μια από τις μεγαλύτερες εορτές της χριστιανικής θρησκείας, τα  Χριστούγεννα. Μια γιορτή της οποίας το νόημα είναι η αγάπη και η ελπίδα. Μια γιορτή που κρύβει μέσα της χιλιάδες όμορφες και φωτεινές εικόνες καθώς και πολλά αρώματα.

Από τα παλιά χρόνια, τη συγκεκριμένη περίοδο συνόδευαν αρκετά ήθη και έθιμα κάποια από τα οποία παρέμειναν αναλλοίωτα ως τις μέρες μας, εν μέρει προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα ή και μπορεί να ξεχάστηκαν.

Η Χίος, ένας τόπος που φιλοξένησε και αγκάλιασε πολλούς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, δέχτηκε μαζί με τους ίδιους και πολλά από τα ήθη και τα έθιμά τους που ενσωματώθηκαν στην τοπική κοινωνία. Το Χριστόψωμο των Χριστουγέννων, το φυλλοτρυπήδημα που αναφέρεται μέσα στο περιοδικό μας, το σπάσιμο ροδιού, το άσπρισμα των γειτονιών και άλλα είναι κάποια από τα έθιμα που ήρθαν μαζί με τους ξεριζωμένους Έλληνες.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς έκαναν μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα έθιμα των Χριστουγέννων παλιά και νέα που υπάρχουν στον τόπο μας.

Την επιμέλεια των εργασιών ανέλαβε η δασκάλα της τάξης κ.Μπαλλή Θεοδώρα ενώ τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού ο κ.Χαδήρογλου Ιωάννης.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και γαλήνη

 

 

Χριστούγεννα στη Χίο 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χριστούγεννα στη Χίο 

European school radio

 

Μία σχολική ραδιοφωνική εκπομπή αποτελεί ένα πεδίο έρευνας, μάθησης, επικοινωνίας και διαμοιρασμού ιδεών. Στα παιδιά δίνεται η δυνατότητα της επαφής μέσω του λόγου με τους συνομήλικούς τους αλλά και μεγαλύτερους. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες οι μαθητές ενισχύουν την θέση τους στη σχολική ζωή, εμπλουτίζουν τον ρόλο τους στο σχολείο με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση της αντιληπτικής τους ικανότητας και της επίδοσής τους στην μαθησιακή διαδικασία. Έχοντας όλα αυτά και άλλα πολλά στην σκέψη μας προσπαθήσαμε να εμπλέξουμε τους μαθητές μας συναισθηματικά διανοητικά και διαλογικά στην δημιουργία μίας ραδιοφωνικής εκπομπής . Η αφορμή δόθηκε αφενός από την επέτειο των 200 ετών από την Σφαγή των Προγόνων μας εδώ στη Χίο αλλά και από την συμπλήρωση 110 ετών από την Απελευθέρωση της νήσου μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Θα είναι χαρά των μαθητών μας αλλά και δική μας να περιδιαβείτε μέσα από τις μελωδίες και τις αφηγήσεις και να αφουγκρασθείτε μαζί μας τον πόνο, τις θυσίες, αλλά και την δύναμη και την ανδρεία των προγόνων μας που θυσιάζοντας τον εαυτό τους έχτισαν γερά τα θεμέλια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας.

317983173 3301612856763721 386993483281952125 n

 

 

Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο είναι το αρχείο της εκπομπής μας !!!!!

ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο European school radio

Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης

11111 page 0001 1

Ένα σχολικό περιοδικό αποτελεί ένα πεδίο έρευνας, μάθησης, επικοινωνίας και διαμοιρασμού ιδεών. Στα παιδιά δίνεται η δυνατότητα της επαφής μέσω του γραπτού λόγου με τους συνομήλικούς τους αλλά και μεγαλύτερους. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες οι μαθητές ενισχύουν την θέση τους στη σχολική ζωή, εμπλουτίζουν τον ρόλο τους στο σχολείο με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση της αντιληπτικής τους ικανότητας και της επίδοσής τους στην μαθησιακή διαδικασία. Έχοντας όλα αυτά και άλλα πολλά στην σκέψη μας προσπαθήσαμε να εμπλέξουμε τους μαθητές μας συναισθηματικά διανοητικά και διαλογικά στην δράση της υλοποίησης ενός σχολικού περιοδικού. Η αφορμή δόθηκε αφενός από την επέτειο των 200 ετών από την Σφαγή των Προγόνων μας εδώ στη Χίο αλλά και από την συμπλήρωση 110 ετών από την Απελευθέρωση της νήσου μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Θα είναι χαρά των μαθητών μας αλλά και δική μας να περιδιαβείτε μέσα από τα κείμενα και τις εικόνες που παρατίθενται και να αφουγκρασθείτε μαζί μας τον πόνο, τις θυσίες, αλλά και την δύναμη και την ανδρεία των προγόνων μας που θυσιάζοντας τον εαυτό τους έχτισαν γερά τα θεμέλια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας.

 

Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης

H σωστή συμπεριφορά στο εργαστήριο πληροφορικής

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο H σωστή συμπεριφορά στο εργαστήριο πληροφορικής

Καλή Σχολική Χρονιά!!!!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλή Σχολική Χρονιά!!!!!

Πασχαλινές δραστηριότητες

 

Επιλέξτε σε κάθε σελίδα το μολύβι από το πάνω δεξί μέρος, κατόπιν επιλέξτε χρώμα καθώς και μέγεθος μολυβιού και ξεκινήστε να ενώνετε τις τελίτσες που έχουν είτε αριθμούς είτε γράμματα. Όταν θέλετε να πάτε στην επόμενη σελίδα πατήστε πάλι ξανά πάνω στο μολύβι για να απενεργοποιηθεί και έπειτα κάντε κλικ στο Next. Καλή διασκέδαση!!!

 

Πασχαλινές Δημιουργίες

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πασχαλινές δραστηριότητες

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Ο Άγιος Βασίλης μαζεύει δώρα

 


Μετάβαση στο scratch.mit.edu.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγιος Βασίλης μαζεύει δώρα

Κάλαντα Ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας (Στρίνα)

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλαντα Ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας (Στρίνα)

Οδηγός για την είσοδο μαθητών στην ψηφιακή τάξη .

Στο παρόντα οδηγό διατίθενται πληροφορίες σχετικά με την είσοδο των μαθητών στην πλατφόρμα Webex .

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδηγός για την είσοδο μαθητών στην ψηφιακή τάξη .