Καλές διακοπές!

Χωρίς κατηγορία Δεν υπάρχουν σχόλια »

images

Παιχνίδι με λέξεις

Χωρίς κατηγορία Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιχνίδι με λέξεις

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι και έκλεισαν τα σχολεία, μπορείτε να παίζετε ένα παιχνίδι με λέξεις που θα σας διασκεδάσει και θα σας βοηθήσει να εξασκηθείτε στην ορθογραφία και να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας. Είναι η ελληνική έκδοση του viral παιχνιδιού wordle και μπορείτε να την εγκαταστήσετε σε android συσκευές από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tommak.wordell

Έχει 3 επίπεδα δυσκολίας, μπορείτε αν θέλετε να συνδεθείτε για να βλέπετε το σκορ στη συνολική κατάταξη των παικτών και έχετε τη δυνατότητα να δείτε την κλίση και τη σημασία κάθε λέξης που βρίσκετε.

343

Καλό Πάσχα!

Χωρίς κατηγορία Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλό Πάσχα!

kalopasxa

Πειράζουμε τη βυζαντινή ιστορία

Ε' τάξη  και με ετικέτα: Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειράζουμε τη βυζαντινή ιστορία

Με τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 40ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, ξεκινήσαμε μια σειρά podcasts και προσθέτουμε φαντασία στο μάθημα της Ιστορίας.

Στο 1ο επεισόδιο, ο Αλέξανδρος Χαρέσσα μας διηγείται πώς βοήθησε τον Λέοντα Γ’  τον Ίσαυρο να νικήσει τους εχθρούς του και να οδηγήσει το Βυζάντιο σε εποχές ακμής. Ακούστε το εδώ.

Στο 2ο επεισόδιο οι Ιωάννης Αργυρός, Αλέξανδρος Αυγουστίνος και Φίλιππος Σταυρόπουλος διαφωνούν με την απόφαση του Λέοντα για χωρισμό της αυτοκρατορία σε θέματα. Ακούστε το εδώ.

Στο 3ο επεισόδιο ο Φίλιππος Σταυρόπουλος και ο Λεωνίδας Νικολακόπουλος μας μεταφέρουν τις προτάσεις που έκαναν στον αυτοκράτορα σχετικά με την εικονομαχία. Ακούστε το εδώ.

 

 

Η συγγραφέας και δασκάλα Σύρμω Μιχαήλ

Για τις μεγάλες τάξεις Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η συγγραφέας και δασκάλα Σύρμω Μιχαήλ

Οι μαθήτριες, οι μαθητές και ο δάσκαλος της Ε΄ τάξης του 40ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, πήραν συνέντευξη από τη συγγραφέα και δασκάλα Σύρμω Μιχαήλ και με βάση τις απαντήσεις της, δημιούργησαν το παρακάτω βιογραφικό της.Λήψη αρχείου

Ο συγγραφέας – δάσκαλος, Γιώργος Κατσέλης

Ε' τάξη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο συγγραφέας – δάσκαλος, Γιώργος Κατσέλης

Οι μαθήτριες, οι μαθητές και ο δάσκαλος της Ε΄ τάξης του 40ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, πήραν συνέντευξη από τον συγγραφέα και δάσκαλο Γιώργο Κατσέλη και με βάση τις απαντήσεις του, δημιούργησαν το παρακάτω βιογραφικό του συγγραφέα.Λήψη αρχείου

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Ασφαλές διαδίκτυο Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, κατεβάστε και μελετήστε τον Οδηγό για Μαθητές από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς ΔιαδικτύουΛήψη αρχείου

Ημερίδα για την Ανεστραμμένη τάξη

Εκπαιδευτικά Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα για την Ανεστραμμένη τάξη

Το βίντεο από την ημερίδα για την Ανεστραμμένη τάξη που οργάνωσε το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στις 2-2-2022. Στο πρώτο μέρος είναι οι χαιρετισμοί και το αφιέρωμα στον αείμνηστο Μπίρμπα Θεόδωρο και από το 58΄ ξεκινούν οι εισηγήσεις.

Ημερίδα για την Ανεστραμμένη τάξη στις 2 Φεβρουαρίου 2022

Εκπαιδευτικά Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα για την Ανεστραμμένη τάξη στις 2 Φεβρουαρίου 2022Λήψη αρχείου

Προσέχουμε τα δόντια μας

Για όλες τις τάξεις Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσέχουμε τα δόντια μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 40ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας δημιούργησαν την παρακάτω αφίσα με συμβουλές για τα δόντια μας. Αφορμή ήταν η ενότητα του Πεπτικού συστήματος στο μάθημα των Φυσικών και το κείμενο είναι ομαδική δημιουργία έπειτα από συνέντευξη που πήραν από μία οδοντίατρο.

δόντια μας

Πριν διαλέξετε κατοικίδιο

Για όλες τις τάξεις 1 Σχόλιο »

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 40ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, δημιούργησαν συλλογικά την παρακάτω αφίσα. Αφορμή ήταν η ενότητα της Γλώσσας «Τα ζώα που ζουν κοντά μας» και πολλά στοιχεία προέκυψαν μετά τη συνέντευξη που πήραν από έναν κτηνίατρο.

1636390505484 Οι φιλοι μασ τα ζωα

Νέο υλικό για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ασφαλές διαδίκτυο Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέο υλικό για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου δημοσίευσε νέο υλικό για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, κατάλληλο για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε το υλικό πατώντας εδώ.

Η αριθμητική της πράξης

Για τις μεγάλες τάξεις, Εκπαιδευτικά Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αριθμητική της πράξης

Άλλο ένα βιβλίο με θέμα τα Μαθηματικά της τάξης κυκλοφόρησε από τον απίστευτα δημιουργικό και ικανό μαθηματικό και δάσκαλο όλων των βαθμίδων κο Γιάννη Καραντζή. Το βιβλίο το μελέτησα και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους με τα Μαθηματικά, σε όσους θέλουν να κατανοήσουν τις μαθηματικές έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο, να εξασκηθούν σε προβλήματα διαβαθμισμένης δυσκολίας ή να διδάξουν τα Μαθηματικά με συνέπεια και σιγουριά. Το πλούσιο και καλογραμμένο υλικό που περιλαμβάνεται στις 320 σελίδες του βιβλίου είναι μεγάλης αξίας και προέρχεται από την πολυετή εμπειρία του συγγραφέα στα έδρανα των σχολείων και του Πανεπιστημίου.

Κυκλοφορεί εδώ, από τις εκδόσεις Γκότση.

 

Το βιβλίο για την Ανεστραμμένη τάξη στην Ελλάδα κυκλοφόρησε!

Εκπαιδευτικά  και με ετικέτα: Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το βιβλίο για την Ανεστραμμένη τάξη στην Ελλάδα κυκλοφόρησε!

Έπειτα από διετή συγγραφή με παραπομπές και αναφορές σε ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, το βιβλίο μας για την Ανεστραμμένη τάξη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Γκότση.

Το πρώτο βιβλίο, στα ελληνικά, για την Ανεστραμμένη τάξη

Εκπαιδευτικά Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πρώτο βιβλίο, στα ελληνικά, για την Ανεστραμμένη τάξη

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, από τις εκδόσεις Γκότση, το πρώτο βιβλίο, στα ελληνικά, για την Ανεστραμμένη τάξη.

Δείτε το εξώφυλλο και διαβάστε τα περιεχόμενα.Λήψη αρχείου


© 2022 Μακροδήμος Νίκος.
   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
RSS άρθρων RSS Σχολίων Σύνδεση