Μουσικό βίντεο για το σκάκι

Σκάκι Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μουσικό βίντεο για το σκάκι

Μόλις ανακάλυψα το παρακάτω υπέροχο μουσικό βίντεο από τους «Ούτε σπόντα» με καταπληκτικούς σκακιστικούς στίχους και ανατρεπτικά μηνύματα! Ακούστε το μέχρι το τέλος!

Οι κινήσεις των πιονιών στο σκάκι

Σκάκι Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι κινήσεις των πιονιών στο σκάκι

Το 2ο επεισόδιο της σειράς «Σκάκι για όλους» με τις κινήσεις που κάνουν τα πιόνια πάνω στη σκακιέρα.

Παιχνίδι για τις ψευδείς ειδήσεις (fake news)

Για τις μεγάλες τάξεις Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιχνίδι για τις ψευδείς ειδήσεις (fake news)

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις ψευδείς ειδήσεις (fake news) και σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ένα πολύ μικρό ποσοστό μαθητών είναι ικανοί να διακρίνουν τις ψευδείς ειδήσεις από τις αληθινές. Πολύ ενήλικες άλλωστε, έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εδώ θα βρείτε ένα διασκεδαστικό και διδακτικό συγχρόνως παιχνίδι για τις ψευδείς ειδήσεις. Απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες. Η απόδοση στα ελληνικά έγινε από τον οργανισμό Ελληνικά Hoaxes. 

Το στήσιμο της σκακιέρας

Σκάκι Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το στήσιμο της σκακιέρας

Το 1ο επεισόδιο της νέας εκπαιδευτικής σειράς «Σκάκι από την αρχή»  αναφέρεται στο στήσιμο της σκακιέρας και είναι διαθέσιμο στο κανάλι μου στο Youtube.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-Οδηγός για γονείς

Ασφαλές διαδίκτυο Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-Οδηγός για γονείς

Στις σελίδες του Κέντρου για το Ασφαλές Διαδίκτυο θα βρείτε έναν πλήρη και κατατοπιστικό οδηγό ασφαλής χρήσης του Διαδικτύου για γονείς. Για να τον δείτε και να τον κατεβάσετε  πατήστε εδώ.

Το ουδέτερο σε -ο

Α΄ τάξη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ουδέτερο σε -ο

Άλλο ένα ωραίο βίντεο από την κα Σιντορέ για να μάθουν τα πρωτάκια μας το ουδέτερο και την κατάληξή του.

Μουσική ορθογραφία (ουδέτερα σε -ι)

Α΄ τάξη Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μουσική ορθογραφία (ουδέτερα σε -ι)

Μια εξαιρετική δουλειά της κυρίας Σιντορέ για την ορθογραφία.

Σχολικό σκάκι στην Πάρο

Χωρίς κατηγορία Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικό σκάκι στην Πάρο

Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεις σκακιστικό εξοπλισμό σε σχολείο, να τον εκμεταλλεύεσαι κατάλληλα και να βλέπεις άμεση ανταπόκριση από τους μαθητές του σχολείου. Φέτος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς δημιουργήθηκε σκακιστική γωνιά στον διάδρομο του σχολείου και οι 3 σκακιέρες της είναι πάντα γεμάτες με παιδιά που παίζουν στα διαλείμματα. Όλες οι τάξεις ενημερώθηκαν για τους κανόνες και την ιστορία του σκακιού ενώ από τον Οκτώβριο ξεκίνησε σκακιστικό τουρνουά τάξεων. Ένα τμήμα της έκτης τάξης συμμετέχει σε πρόγραμμα Etwinning και παίζει σκάκι διαδικτυακά με σχολείο της Σουηδίας, σε πραγματικό χρόνο, με μεγάλη επιτυχία! Συγχρόνως, στο χώρο του σχολείου, υλοποιείται επιμορφωτικό σεμινάριο 8 ωρών με θέμα «Η αξιοποίηση του σκακιού στην εκπαίδευση», υπό την αιγίδα του 1ου ΠΕ.ΚΕ.Σ Νοτίου Αιγαίου και με συμμετοχή 15 εκπαιδευτικών από το νησί της Πάρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην Κοινή Γνώμη των Κυκλάδων.

Αξιολόγηση σχολικής χρονιάς 2017-18, από τους μαθητές μου.

Εκπαιδευτικά Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αξιολόγηση σχολικής χρονιάς 2017-18, από τους μαθητές μου.

 

Βιβλίο για το σχολικό σκάκι

Εκπαιδευτικά Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βιβλίο για το σχολικό σκάκι

Κυκλοφόρησε και διανέμεται δωρεάν το βιβλίο μου για το σχολικό σκάκι. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο σκακιστικών δραστηριοτήτων στο 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών κατά τη διάρκεια 2010 – 2018 και συγχρόνως για έναν οδηγό ένταξης του σκακιού στο σχολείο για τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται.

Η πρώτη κριτική για το βιβλίο δημοσιεύθηκε στο σκακιστικό ιστολόγιο του κου Αναστάσιου Αλεξάνδρου και με τιμά ιδιαίτερα γιατί προέρχεται από έναν άνθρωπο – κεφάλαιο για τη σκακιστική ιστορία της Πάτρας, με τεράστια εμπειρία και πλούσια προσφορά στον σκακιστικό κόσμο. Ευχαριστώ θερμά!

 


© 2019 Μακροδήμος Νίκος.
   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
RSS άρθρων RSS Σχολίων Σύνδεση