Το ιστολόγιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς 1st dimotiko Agria's blog

Ό,τι αφορά τη Σχολική μας κοινότητα είναι εδώ!

Ο ιππότης της ασφάλτου, το τερατάκι και το….Μαγικό Κ.Ο.Κ (ένα παραμύθι κυκλοφοριακής αγωγής από την Γ τάξη)

Ιούν 20196

Πώς γράφεται ένα παραμύθι; Μπορούμε ΕΜΕΙΣ να γράψουμε στ αλήθεια ένα παραμύθι; Αυτά και άλλα πολλά προβλημάτιζαν τους μαθητές της Γ τάξης όταν έπεσε η ιδέα συγγραφής ενός παραμυθιού με θέμα την οδική ασφάλεια. Η σκυταλοδρομία γραφής ξεκίνησε και το παραμύθι μας έγινε πραγματικότητα. Με ομαδική δουλειά και καλή διάθεση μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Απολαύστε το!!

Εγκαίνια αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

Ιούν 20195

Τα σημερινά εγκαίνια της ΕΛΕΠΑΠ έγιναν …..;Hταν όλοι εκεί … όταν πέσουν τα φώτα της γιορτής αυτό που θα μείνει θα είναι η αξία της προσφοράς. Ευχαριστούμε την ΚΑΜΙΝΑΔΑ και τις εξαιρετικές παιδαγωγούς της για το παιχνίδι εξερεύνησης του ……δάσους, Ευχαριστούμε τα παιδιά του 1ου Δ.Σ Αγριάς για την άψογη παρουσία τους. Συνεχίστε να είστε εκεί και να προσφέρετε.
Καλή δύναμη στην ΕΛΕΠΑΠ !!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ

Ιούν 20191


Μηλέαι….σε λίγη ώρα ο θρυλικός Μουτζούρης φτάνει στο σταθμό Μηλεών…με αγωνία περιμέναμε να τον υποδεχτούμε. Το τρενάκι του Πηλίου κρυμμένο ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων δεν έκανε τελικά την εμφάνισή του αλλά όλοι εμείς μάθαμε πολλά για αυτό.
Απολαύσαμε τη διαδρομή περπατώντας μέσα στις γραμμές του τρένου και φτάσαμε στην γέφυρα του Εβαρίστο Ντε Κίρικο. Κυρία θα περπατήσουμε πάνω στη γέφυρα; Είναι τόσο εντυπωσιακή!! Οι μικροί μαθητές έκαναν ερωτήσεις, προβληματίστηκαν για το πως κατάφεραν να την κατασκευάσουν τόσα χρόνια πριν χωρίς πολλά τεχνικά μέσα και μύρισαν τις μυρωδιές της φύσης. Μελέτησαν φυτά του βουνού των Κενταύρων με τη βοήθεια της κ. Λεβίζου Έφης καθηγήτριας της γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μητέρας μαθήτριας της Β Δημοτικού.
Μετά από μια μικρή περιήγηση στα καλντερίμια του χωριού όλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μηλεών για να χαλαρώσουν κάτω απ τη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών.
Ευχαριστούμε τις μανούλες, τους μπαμπάδες, τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ήταν μαζί μας για την αντοχή και την υπομονή τους.
….Και του χρόνου……. πιο μακριά για να γεμίσουμε εικόνες και να εκπαιδευτούμε σε συμπεριφορές.

ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ

Μαΐ 20199


Σήμερα είχαμε μια ενημέρωση από τις Νοσηλεύτριες του ΤΟΜΥ Αγριάς για το αναπαραγωγικό σύστημα. Μας μίλησαν για τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε και για την ατομική υγιεινή. Ακόμη μας εξήγησαν τι είναι η ακμή και πως την αντιμετωπίζουμε , αλλά και για τις ορμόνες που επηρεάζουν την συναισθηματική μας κατάσταση.
ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ

ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Απρ 201915


Διασχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου σήμερα και η ομάδα της Στ΄ τάξης του σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό της.
Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας για όλους. Παρ’ όλη τη βροχή και το κρύο οι μαθητές μας δεν πτοήθηκαν, αγωνίστηκαν με ήθος και συνέπεια και κατάφεραν το καλύτερο.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον γυμναστή μας κ.Γιάννη Δημαρέλο.

Let’s do it greece

Απρ 20197


Let’s do it …..greece και εβδομάδα εθελοντισμού κι εμείς όλοι αποφασίσαμε να ομορφύνουμε τον χώρο που τα παιδιά μας ζουν, δημιουργούν , μαθαίνουν , χαλαρώνουν.
Γονείς , παιδιά και εκπαιδευτικοί έγιναν μια αγκαλιά και γέμισαν χρώματα και μυρωδιές την αυλή μας. Πολύτιμοι συνεργάτες μας ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ Αγριάς και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πρασίνου κ. Μαλαματίνης.
Σας ευχαριστούμε πολύ!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Απρ 20194


Στις 2 Απριλίου ημέρα παιδικού βιβλίου οι Α’και Β’ τάξη είχαν τη χαρά να ακούσουν την κ. Μαρία Αρφέ συγγραφέα να μιλά για ένα από τα βιβλία της»O Νικολάκης και το αυγό». Στη συνέχεια τα παιδιά έβαψαν αυγά και τους εντυπωσίασε όταν είδαν την κυρία να αδειάζει ένα αυγό από τον κρόκο και το ασπράδι. Μετά η Β’ τάξη παρουσίασε την Τενεκεδούπολη σε κουκλοθέατρο και το παρακολούθησαν οι Α’ και Γ’ τάξη.. Τέλος η Β’ τάξη ζωγράφισε το εξώφυλλο του αγαπημένου της βιβλίου.

Β’ ΤΑΞΗ

Ημέρα παιδικού βιβλίου

Απρ 20193

Χτες 2 Απριλίου 2019 ήταν ημέρα παιδικού βιβλίου. Ήρθε στο σχολείο μας η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη. Μας μίλησε για το βιβλίο της «Το ταξίδι της Νεφέλης», που εμπνεύστηκε από τον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου.
Μας είπε πως ζούσαν οι άνθρωποι την εποχή εκείνη και έπειτα της κάναμε διάφορες ερωτήσεις. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε ένα αδράχτι.
Ήταν μια ωραία εμπειρία η συνάντηση με την κυρία Λαμπράκη.
Δ’ ΤΑΞΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Απρ 20192

Σήμερα είναι η μέρα παιδικού βιβλίου και στο σχολείο μας κάναμε κάποιες σχετικές δράσεις.
Το πρώτο δίωρο η κυρία Άννα μας αφηγήθηκε κάποιες ιστορίες του Αργεντίνου Χόρχε Μπουκάι και τις συζητήσαμε.
Μετά γνωρίσαμε και συζητήσαμε μέσω SKYPE με τον συγγραφέα κ. Μάγο. Του κάναμε πολλές ερωτήσεις που έχουν σχέση μ’ αυτόν και τα βιβλία του ,αλλά μιλήσαμε και γενικότερα για την αξία των βιβλίων.
Οι ομάδες ανάγνωσης που είχαμε φτιάξει, πήγαν στη συνέχεια στις άλλες τάξεις. Μίλησαν για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που σαν σήμερα γεννήθηκε, και διάβασαν στα παιδιά ένα δικό του παραμύθι.
Τέλος, επισκεφθήκαμε την βιβλιοθήκη του σχολείου μας για να ξεφυλλίσουμε και να διαβάσουμε και μεις κάποια βιβλία.
Πραγματικά η σημερινή μέρα ήταν πολύ διαφορετική και ενδιαφέρουσα!!!!!!!!!!!!!!
ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ

25 Μαρτίου 1821

Μαρ 201926

Ο Κωνσταντίνος Κανάρης ήταν σπουδαίος πολεμιστής στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.Αρχικά το όνομά του ήταν «Κανάριος» και τελικά έγινε Κανάρης. Από τους πρώτους μήνες ο Κανάρης ξεχώρισε για το θάρρος του και την αποφασιστικότητά του, ενώ κατόπιν εντάχθηκε στα πυρπολικά. Ο Κανάρης φημίζεται πιο πολύ για την επίθεση που έκανε στην Χίο όπου σε μια φρεγάτα περίπου σκότωσε περίπου 2000 Τούρκους ναυτικούς.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΒΙΤΙΔΗΣ

« Παλιότερα άρθρα

Kατηγορίες

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Σύνδεση 

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Free counters!

Το ιστολόγιό μας λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2011-12.

Στο ιστολόγιο τηρούνται ρητά οι αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αποφεύγονται κοντινές φωτογραφίες μαθητών/τριών και δεν αναγράφονται ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία μαζί με τυχόν φωτογραφία . Στο Σχολείο μας τηρείται αρχείο αδειοδότησης – συγκατάθεσης γονέων για ανάρτηση φωτογραφιών.

Το Σχολείο μας λειτουργεί ως 6/θέσιο και Ολοήμερο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγριάς του Βόλου και χτίστηκε στην θέση του παλιού διώροφου σχολείου που γκρεμίστηκε στους σεισμούς της περιόδου 1954-’57.  (http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1955). Λειτούργησε για πρώτη φορά ως δημόσιο σχολείο το 1917.

ΑρχείοTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων