Εκτύπωσέ το Σελίδα

Γεια σας…

                                                                                                   Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η  ! 

    Ενημέρωση για την «Εκπαίδευση από απόσταση» στο link ΕΔΩ !

 

xelona

Προστατέψτε τη ζωή…

     Έφτιαξα αυτό το τόπο για να οργανώσω και να παρουσιάσω υλικό που έχω δημιουργήσει στη δουλειά μου. Υλικό που σχετίζεται με τη Φυσική και τη Χημεία.

  Επιπλέον δείχνω και μια δραστηριότητα που έχω αναπτύξει στη πληροφορική -αυτοδίδακτος ή πιο σωστά με λίγα σεμινάρια σε Access, ‘γλώσσα’  SQL  και  Visual Basic στο ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη η ενασχόληση μου με βάσεις δεδομένων. Η συμμετοχή μου στο ms-office/forum ήταν και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και σπουδαία για μένα. Βοηθήθηκα και βοήθησα. (Τάσο Φιλοξενίδη έχεις την αγάπη μου).

skanz

Προστατέψτε το περιβάλλον…

Ασχολήθηκα και με ιστοσελίδες ΓΕΛ Καλινδοίων – (Joomla)   & blog (wordpress). Κράτησα σημειώσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε και να ξεκινήσετε την δική σας πορεία.

Μπορείτε επίσης να δείτε σημειώσεις μου σχετικές με την  υπηρεσία του Π.Σ.Δ «Ηλεκτρονική τάξη»  και όχι μόνο…

Δείτε επίσης σημειώσεις μου γιαι την internet υπηρεσία DropBox.

.

Φυτά και έντομα … (Hμέρα περιβάλλοντος)

.

Ο ήλιος και οι πλανήτες.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά :

Ερμής – Αφροδίτη – Γη – Άρης – Δίας – Κρόνος – Ουρανός – Ποσειδών …

Κάποια στιγμή -σκέπτομαι- να γράψω για ό,τι βλέπουμε και για ό,τι υπάρχει στον ουρανό (ουράνια σφαίρα, γαλαξίες, άστρα,  νεφελώματα,  μελανές οπές, σκοτεινή ύλη, …), σκέφτομαι μια αναφορά στο σύμπαν της κίνησης, του χώρου, του χρόνου, της αλληλεπίδρασης, των θεμελιωδών σωματιδίων, των αρχών διατήρησης, μια αναφορά στην εξέλιξη … Έχω αρκετό υλικό.

Όμως !

Στα σχολεία σήμερα η πολιτεία  δεν νοιάζεται ούτε τι προσφέρεις ούτε τι σχεδιάζεις να προσφέρεις, με όποιες δεσμεύσεις. Έχεις μεταπτυχιακό;  Είσαι σπουδαίος! (να επιπλέον μισθοδοσία, να προνόμια για θέση ευθύνης δ/ντή, …μέχρι και η επιλογή σε  θέση υπεύθυνου εργαστηρίων φυσικών επιστημών, είναι θέμα τυπικών προσόντων!). Δεν συμφωνώ με αυτή την προνομιακή μεταχείριση. Προνόμια σημαίνει και πρόσθετες υποχρεώσεις, ώστε η σχολική μονάδα να έχει ωφέλεια,  αλλά δεν κατάλαβα – στα 30plus χρόνια υπηρεσίας – ποιες είναι αυτές οι υποχρεώσεις.  Αν η πολιτεία θεωρεί – που θεωρεί ! – ότι η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου είναι προς όφελος της εκπαίδευσης, ας φροντίσει να λάβουν μεταπτυχιακό τίτλο και όσοι δεν έχουν!  Πανεπιστήμια υπάρχουν, το Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι εδώ και εκπαιδευτικοί με διάθεση σπουδών υπάρχουν.  Πού είναι το πρόβλημα;(*)  Πριν από λίγα χρόνια οι δάσκαλοι διετούς φοίτησης αποκτήσαν τετραετή, ύστερα από μακρόχρονη εκπαίδευση και καλά κάναν. Επομένως υπάρχει «νομολογία» των όσων υποστηρίζω.

(*)  Ξέρω το «πρόβλημα». Εσείς;

.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων