Η επέτειος του Πολυτεχνείου πλησιάζει και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη θεματική της 17 Νοέμβρη με την ανάγνωση παραμυθιών.
Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι «η Σοφή Ελιά» της Ειρήνης Καμαράτου-Γιαλούση, μια καλογραμμένη ιστορία με ξεκάθαρους συμβολισμούς..
Τι συμβαίνει όμως σε αυτό το παραμύθι; Σ’ ένα διαφορετικό από τα άλλα περιβόλι οι καρποί-κάτοικοι δυναστεύονταν από την κολοκύθα που επέβαλλε τον εαυτό της ως αρχηγό και τους έβαζε να δουλεύουν σκληρά με αντάλλαγμα έναν κουβά νερό την εβδομάδα. Για άλλους καρπούς αυτό ήταν αρκετό, για άλλους όμως όπως το καρπούζι ούτε συζήτηση.
Οι φρουροί της κολοκύθας φυλάκισαν το καρπούζι αλλά ο ξάδερφος του, το πεπόνι, αποφάσισε να το βοηθήσει. Με τις συμβουλές της σοφής ελιάς οι καρποί βγάζουν από τη μέση την κολοκύθα με έναν ευφάνταστο τρόπο…
Αφού επεξεργαστήκαμε την ιστορία γράψαμε το σύνθημα των καρπών «Όλοι μαζί πιο δυνατοί» με όμορφα χρώματα στη συνέχεια φτιάξαμε τις δικές μας φιγούρες και παίξαμε και εμείς κουκλοθέατρο.
Την επόμενη ημέρα έφθασαν στο νηπιαγωγείο μας η Κυρά Δημοκρατία και η Ρία η Δικτατορία με τη μορφή δύο κούκλων από τη συλλογή μας.
Η κάθε μία παρουσιάστηκε στα παιδιά και τους ζήτησαν να επιλέξουν ποια θέλουν να παραμείνει μαζί τους στο σχολείο μας… Η απάντηση ήταν ομόφωνη..Θέλουμε την Κυρά Δημοκρατία!
Αργότερα διαβάσαμε και το ομότιτλο παραμύθι της Αρμενιάκου Κωνσταντίνας και στη συνέχεια παίξαμε στον υπολογιστή τα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει η συνάδελφος Τανια Μάνεση.
Συζητήσαμε επίσης με τα παιδιά για τους αγώνες των φοιτητών, φτιάξαμε ζωγραφιές ντύνοντας τες με τα χρώματα της «δημοκρατίας», γράψαμε και εμείς το δικό μας σύνθημα στον τοίχο. Φτιάξαμε κατασκευή με γαρύφαλλα και περιστέρια τα οποία και κολλήσαμε στην ομαδική εργασία που πραγματοποιήσαμε από κοινού με το δημοτικό σχολείο Κανδήλας.