Τα σχήματα έχουν προσκαλέσει στην τάξη μας καλλιτέχνες όπως τον Wassily Kandinsky, Ρώσο ζωγράφο και θεωρητικό τέχνης, έναν από τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης, που συνδύασε χρώμα και μορφή για να εκφράσει συναισθήματα, απομακρύνοντας τη ζωγραφική από την απεικόνιση της πραγματικότητας. Το έργο του επηρεάστηκε από τη μουσική και τη σύνδεση των αισθήσεων, ο οποίος ως δάσκαλος στη σχολή Bauhaus, συνέβαλε στη διάδοση της μοντέρνας τέχνης.
Σήμερα συνεχίσαμε τους κύκλους μέσα από την τέχνη της Γιαγιόι Κουσάμα. Η Γιαγιόι Κουσάμα (1929-) είναι Ιαπωνέζα καλλιτέχνιδα, γνωστή για τα έργα της με επαναλαμβανόμενα μοτίβα (κυρίως κουκκίδες) και τις διάσημες εγκαταστάσεις “Infinity Mirror Rooms”. Συνδυάζει στοιχεία από την ποπ αρτ, & τον μινιμαλισμό. Ζει στο Τόκιο από τη δεκαετία του 1970, παραμένοντας ενεργή και παγκοσμίως αναγνωρισμένη.
Αφού δημιουργήσαμε με πινέλο, νερομπογιές, τέμπερα, σφουγγάρι και το δακτυλάκι μας, έπειτα σχεδιάσαμε σε φύλλο εργασίας τα σχήματα.
Τέλος, εντοπίσαμε τι σχήμα έχουν διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας π.χ. ζάρι, κουμπί, πόρτα, πίτσα κλπ. και τα κατηγοριοποιήσαμε στη σωστή στήλη με το σχήμα που τα αντιπροσώπευε.
Στο ολοήμερο πρόγραμμα τα παιδιά συνάντησαν μια αλεπουδίτσα μαθαίνοντας το τρίγωνο. Έκοψαν το σχήμα, το ένωσαν για να κατασκευάσουν την αλεπού και της ζωγράφισαν τα χαρακτηριστικά της (τρίγωνα αυτάκια, μύτη, ουρά).