Ένα μουσείο με τους γονείς

ερευνητικές εργασίες με γονείς

feast126Τη σχολική χρονιά 2015-16 οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου ασχολήθηκαν με τα μέσα τηλεπικοινωνίας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας στο πλαίσιο μιας ερευνητικής εργασίας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων των ΤΠΕ. Χρησιμοποίησαν για τις εργασίες τους το Διαδίκτυο, λογισμικά επεξεργασίας κειμένου, λογιστικών φύλλων, παρουσίασης, εφαρμογή εννοιολογικού χάρτη καθώς και το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch.

Μέσα σε όλα αυτά αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε μερικά αντικείμενα από αυτά που μελετούσαμε και στην προσπάθειά μας αυτή καλέσαμε τους γονείς για βοήθεια. Και πράγματι. Συναντιόμασταν τα απογεύματα στον ελεύθερό μας χρόνο κι αρχίσαμε να μαζεύουμε υλικό, να σχεδιάζουμε, να κολλάμε, να συναρμολογούμε, να λύνουμε προβλήματα αλλά και… να βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες, να γελάμε, να απολαμβάνουμε κεράσματα.

Στο τέλος είχαμε έτοιμο “Το μουσείο των Μέσων Τηλεπικοινωνίας” το οποίο και παρουσιάσαμε, ανάμεσα σε άλλα, σε μια εκδήλωση του σχολείου ανοικτή προς όλους. Ευχαριστούμε τους γονείς θερμά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *