Εξελίξεις στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

euridiki

Η έκθεση Αριθμοί-Κλειδιά της Εκπαίδευσης 2012 είναι μια εμβληματική έκδοση του Δικτύου Ευρυδίκη, η οποία καταγράφει τις κύριες εξελίξεις που σημειώθηκαν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών συστημάτων ανά την Ευρώπη στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Συνδυάζει στατιστικά και ποιοτικά δεδομένα με στόχο να περιγράψει την οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία 37 ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων από την προσχολική μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αυτή η έκδοση καλύπτει πολλούς από τους τομείς προτεραιότητας της ευρωπαϊκής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση (ΕΤ 2020) και την ευρύτερη ευρωπαϊκή στρατηγική για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας (EU 2020). Συγκεκριμένα, οι 95 δείκτες που περιλαμβάνονται στην έκθεση αναφέρονται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Δημογραφικό Πλαίσιο, Εκπαιδευτικές Δομές, Συμμετοχή στην Εκπαίδευση, Πόροι, Εκπαιδευτικό και Διοικητικό Προσωπικό, Εκπαιδευτικές Διαδικασίες και Επίπεδα Προσόντων καθώς και Μετάβαση στην Απασχόληση.
Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, οι Αριθμοί-Κλειδιά της Εκπαίδευσης 2012 έχουν βελτιωθεί καθώς συμπεριλαμβάνουν μεγαλύτερες χρονολογικές σειρές και, ως εκ τούτου, καθιστούν ευκολότερη τόσο την καταγραφή συγκεκριμένων εξελίξεων που επηρεάζουν διάφορες πτυχές των εκπαιδευτικών συστημάτων, όσο και την ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης σε σχέση με το παρελθόν.
Η έκθεση Αριθμοί-Κλειδιά της Εκπαίδευσης 2012 εκδίδεται από κοινού με τη Eurostat και βασίζεται σε πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι Εθνικές Μονάδες του Δικτύου Ευρυδίκη και η Eurostat όπως επίσης και σε δεδομένα που προέκυψαν από τη διεθνή έρευνα PISA 2009. Το παρόν ενημερωτικό έντυπο προσφέρει μια σύνοψη μερικών από τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης.

Για τη συνοπτική έκδοση στα Ελληνικά, επιλέξτε το σύνδεσμο : Αριθμοί-Κλειδιά της Εκπαίδευσης 2012

Η πλήρης μελέτη στα Αγγλικά, επιλέξτε το σύνδεσμο : Αριθμοί-Κλειδιά της Εκπαίδευσης 2012