Εικονικές περιηγήσεις από το ΕΚΠΑ

Το Διαδίκτυο έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε οι μεγάλες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες του εξωτερικού ετοιμάζονται για την «επόμενη ημέρα» όσον αφορά τις απαιτήσεις των επισκεπτών τους στην αναζήτηση ταξιδιωτικών προορισμών. Απαιτήσεις σχετικά με την αξιοπιστία του πληροφοριακού υλικού και, βεβαίως, τον τρόπο παρουσίασης κάθε προτεινόμενου τόπου σαν ένα ολοκληρωμένο αφήγημα που αξιοποιεί κείμενα, συνεντεύξεις, βίντεο, μουσική, φωτογραφίες 360 μοιρών (σύντομα θα πληθύνουν και τα βίντεο 360 μοιρών) κ.ά., δίνοντας στον χρήστη του Διαδικτύου τη δυνατότητα να επισκεφθεί εικονικά έναν τόπο.

Για να υπάρξουν τέτοιες ιστοσελίδες, ο δημιουργός τους πρέπει να διαθέτει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της διαδραστικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας εικονικών περιηγήσεων YouGoCulture του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία αποτελεί μια πύλη γνωριμίας των επισκεπτών της με τον ελληνικό πολιτισμό.

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που απευθύνεται κυρίως στο εξωτερικό, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα. Είναι ελεύθερης πρόσβασης και στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας της, παρουσιάζει εννιά ταξιδιωτικούς προορισμούς: Ελευσίνα, Επίδαυρο, Αρχαία Ολυμπία, Μυστρά, Μυκήνες, Μεσσήνη, Μαραθώνα, Λαύριο – Σούνιο, Αθήνα.

Μετάβαση στην πλατφόρμα εικονικών περιηγήσεων YouGoCulture

Περισσότερα εδώ

Πηγή: εφημερίδα Καθημερινή

Ένα σχόλιο

  1. Αξιόλογο έργο από το ΕΚΠΑ. Όμως οι εικονικές περιηγήσεις δεν είναι χρήσιμες μόνο για τους ξένους αλλά και για μας τους Έλληνες. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς στα σχολεία. Θεωρώ απαραίτητη τη δημιουργία έκδοσης στην Ελληνική γλώσσα.

    Μαρία

Αφήστε μια απάντηση