Διαγνωστικά τεστ – διαγνωστική αξιολόγηση μαθητών στο Γενικό Λύκειο.

panelladikes2

Η νομοθεσία που αναφέρεται στα διαγνωστικά τεστ στο Λύκειο περιέχεται στο άρθρο 6 του Π.Δ. 46/2016  (ΦΕΚ 74/τεύχος Α΄/22-4-2016) :

Άρθρο 6 – Προεδρικό Διάταγμα 46/2016 – Διαγνωστική αξιολόγηση των μαθητών ΓΕΛ

  1. Στην αρχή του σχολικού έτους και μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από την έναρξη των μαθημάτων διεξάγονται υποχρεωτικά στην Α΄ τάξη διαγνωστικές δοκιμασίες στα μαθήματα Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα, Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, Άλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία και Ξένες Γλώσσες. Στις επόμενες τάξεις οι διαγνωστικές δοκιμασίες είναι προαιρετικές και διεξάγονται κατά την κρίση των εκπαιδευτικών στα μαθήματα στα οποία θεωρούνται απ’ αυτούς αναγκαίες.
  2. Σκοπός των διαγνωστικών δοκιμασιών είναι: Να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να προσδιορίσουν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές τους, ώστε ανάλογα να προσαρμόσουν τη διδασκαλία τους.
  3. Οι διαγνωστικές δοκιμασίες συνδυάζουν ερωτήσεις διαφόρων τύπων, που διατυπώνονται από τους διδάσκοντες.
  4. Οι διαγνωστικές δοκιμασίες διεξάγονται με ευθύνη των διδασκόντων, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου, σε μία διδακτική ώρα, χωρίς προειδοποίηση των μαθητών.
  5. Οι διαγνωστικές δοκιμασίες δεν λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή.
  6. Για την επίδοση των μαθητών στις διαγνωστικές δοκιμασίες ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών κατά τις επισκέψεις τους στο σχολείο.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε ενδεικτικά διαγνωστικά τεστ στα Μαθηματικά της Α’ Λυκείου από το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Δημήτριο Σπαθάρα: