ΒΡΕΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ !!!!!

 

 

Δραστηριότηταbee bot

 

 

ΔραστηριότηταΓάτα και τυράκι

Μαθαίνω να προγραμματίζω με την γάτα που τρώει …τυράκι 
ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΥΡΑΚΙ!

Χρησιμοποιήστε τις εντολές (ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΕΞΙΑ) και φτιάξτε ένα πρόγραμμα που θα εκτελέσει η γάτα για να φάει όλα τα τυράκια. Μπορείτε να εκτελείτε όσες εντολές θέλετε κάθε φορά. Πώς;

Κλικ σε όποια εντολή θέλετε, δεν χρειάζεται να την γράψετε :).

Κάθε φορά που πατάτε ΕΚΤΕΛΕΣΗ βλέπετε τη γάτα να εκτελεί τις εντολές που δώσατε. Δοκιμάστε το αρκετές φορές, και προσοχή στον … τοίχο!

Προσπαθήστε σε κάθε παιχνίδι να πατάτε ΕΚΤΕΛΕΣΗ μόνο (μια)φορά. Θα τα καταφέρετε;

 

ΔραστηριότηταΠινεζοβροχή

 

 

Δραστηριότητα : Ποντικάκι και τυράκια

 Λήψη αρχείου

 

Δραστηριότητα :Τρία γουρουνάκια

 Λήψη αρχείου

Δραστηριότητα :Tetris

Το Tetris είναι ένα παιχνίδι που έχει τη μορφή παζλ. Υπάρχουν συγκεκριμένα γεωμετρικά σχήματα και ο σκοπός του παιχνιδιού είναι το σωστό και συμμετρικό κτίσιμο αυτών των σχημάτων.

Οδηγίες:

  • Τα γεωμετρικά σχήματα μπορούν να περιστραφούν και να μετακινηθούν αριστερά, δεξιά και κάτω (για πιο γρήγορο κατέβασμα). 
  • Αν καταφέρετε να τοποθετήσετε σωστά τα σχήματα και να φτιάξετε μια “γεμάτη” γραμμή, τότε αυτή εξαφανίζεται δημιουργώντας περαιτέρω χώρο για κτίσιμο.
  • Αν φτάσετε στην πάνω πάνω γραμμή και δεν έχει χώρο για άλλα σχήματα, ο τοίχος ξεπερνά τα όρια και τελειώνει το παιχνίδι.

Στο παρακάτω παιχνίδι Tetris που βρίσκεται στο φωτόδεντρο πρέπει να να επιλέξετε τις κατάλληλες εντολές για κάθε σχήμα ώστε να τοποθετηθεί στη σωστή θέση.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να παίξετε!