Μουσείο Επιστημών

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 γνωρίσαμε από κοντά το  Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Μ.Ε.Τ.) συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Μουσειάκης και το Μαγικό Κουτί». Οι μαθητές “ταξίδεψαν” μέσα από τις συσκευές αναπαραγωγής ήχου στο χρόνο, καθώς ο κόσμος αλλάζει… Τους βοήθησε σ’ αυτό το ταξίδι ο Μουσειάκης και οι φίλοι του: ο Συλλέκτης, ο Ερευνητής, η Δημιουργός, η Εμψυχώτρια κι ο Πειραματιστής.

Με τη βοήθεια εμψυχωτριών, γνωρίσαμε τον Μουσειάκη και ανοίξαμε  «το μαγικό κουτί» του. Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη της τεχνολογίας στις επικοινωνίες, γνωρίσαμε βιωματικά τον τρόπο καταγραφής και έκθεσης των αντικειμένων του Μουσείου, είδαμε βίντεο, παίξαμε, φτιάξαμε κολάζ και παρακολουθήσαμε πολλά και ενδιαφέροντα πειράματα.

Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις στην Περιοδική Έκθεση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το Γαλλικό αυτοκίνητο μέσα από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου αυτοκινήτου της Mulhouse στη Γαλλία», που διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα.

Η έκθεση βασίζεται σε υλικό που έχει παραχωρήσει το Εθνικό Μουσείο αυτοκινήτου της Mulhouse. Μέσα από 15 αφίσες παρουσιάζει την ιστορία του Γαλλικού αυτοκινήτου, ξεδιπλώνει τα μυστικά εξέλιξής του και τις σημαντικές στιγμές του και μας ενημερώνει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πως το αυτοκίνητο σχετίζεται με την εποχή του, τι επηρεάζει τον σχεδιασμό του, καθώς και θέματα ενέργειας που απασχόλησαν την κατασκευή του αυτοκινήτου από τα πρώτα αυτοκίνητα έως και σήμερα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ1 1