ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δεκ 20227

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάθε χρόνο το σχολείο μας αναπτύσσει δράσεις που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στον εθελοντισμό, την κοινωνική δράση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Επιχειρούμε κάθε φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες να ευαισθητοποιούνται στα προβλήματα της εποχής και γι’ αυτό το λόγο προγραμματίζουμε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, προκειμένου να βιώνουμε την αίσθηση της ανιδιοτελούς προσφοράς και τη χαρά του δραστήριου πολίτη.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το σχολείο μας οργανώνει και συμμετέχει στις ακόλουθες δράσεις:

  • Στηρίζουμε το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και συγκεντρώνουμε γάλα εβαπορέ προκειμένου να φτιάξουμε το «Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελπίδας» και να φωτίσουμε με χαμόγελα τα παιδιά του Ιδρύματος.
  • Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη (συσκευασμένα τρόφιμα όπως: μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, φρυγανιές, δημητριακά, εβαπορέ, σάλτσα ντομάτας, λάδι, μπισκότα, κτλ., και είδη ατομικής υγιεινής, όπως: σαμπουάν, αφρόλουτρο, σαπούνι, οδοντόκρεμα, χαρτί υγείας, κτλ.).
  • Συμμετέχουμε στη δράση του Make a Wish (Κάνε μια Ευχή – Ελλάδος) αγοράζοντας αστεράκια για να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Το κάθε αστεράκι στοιχίζει 2 ευρώ και η διάθεση των αστεριών θα ξεκινήσει από Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι εξαντλήσεως των τεμαχίων.
  • Φτιάχνουμε κατασκευές για το bazaar που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αλμυρού με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμυρού και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα».

Σας ενημερώνουμε ότι οι δύο πρώτες δράσεις με τη συγκέντρωση γάλακτος εβαπορέ, τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών ατομικής υγιεινής θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή και συνεργασία.

από κάτω από: Τα Νέα του Σχολείου - School News| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Δεκέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

21/9: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων