Δημιουργώντας … Στο Νηπιαγωγείο

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Πολύχρωμα λουλούδια ονομάτων

Νοέ 20206

Δώσαμε στα παιδιά να συμπληρώσουν το φύλλο εργασίας με τίτλο Το όνομα μου σε τρία βήματα και διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα ή έγραφαν το όνομα τους με μεγάλα γράμματα ή δεν το ήξεραν καθόλου.

Προκειμένου να ενεργοποιήσουμε την επιθυμία των παιδιών όχι μόνο να γράφουν το όνομα τους, αλλά να το γράφουν και με μικρά γράμματα, σκεφτήκαμε να το κάνουμε λουλούδι (αν και φθινόπωρο).

Έτσι, βάλαμε πάνω στο τραπέζι σε καρτέλες τα ονόματα των παιδιών γραμμένα με μικρά γράμματα καθώς και “πέταλα” λουλουδιών. Τα παιδιά αρχικά ζωγράφισαν τα πέταλα με ότι χρώματα ήθελαν και στη συνέχεια βρήκαν και κόλλησαν το όνομα τους πάνω σε αυτά. Όταν ολοκληρώθηκαν τα “πέταλα” εμείς τα κολλήσαμε πάνω σε λουλούδια ήλιους που φτιάξαμε σε χαρτόνι. Το αποτέλεσμα ήταν μια αφίσα με τίτλο Το πολύχρωμο λουλούδι των ονομάτων.

Στη συνέχεια ζητήσαμε από τα παιδιά να φτιάξουν ένα λουλούδι δικό τους και πάνω σε αυτό κολλήσαμε ξανά το όνομα τους φτιάχνοντας άλλη μια αφίσα με τίτλο Λουλούδια Ονομάτων.

Δυστυχώς ο κορονοιός δεν επέτρεψε να ολοκληρώσουν όλα τα παιδιά την εργασία, έτσι τα λουλούδια ήλιοι περιμένουν στην πόρτα της τάξης μας να επιστρέψουν και τα υπόλοιπα παιδιά για να βάλουν και αυτά τα “πέταλα” τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων