3-12-2016 Παγκόσμια Ημέρα Α.ΜΕ.Α.

Η 3η Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μία μέρα που μας θυμίζει ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δεν ζητούν να γίνει η ζωή τους ευκολότερη αλλά ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι η πραγματική ισότητα με ίσες ευκαιρίες για όλους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή και ο σεβασμός στην ατομική και ομαδική ιδιαιτερότητα.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της δράσης στα άτομα με ειδικές ανάγκες οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Εύβοιας.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο «Χαλκιά – Αναστασιάδη» στην περιοχή της Πειραϊκής Πατραϊκής, αντάμωσαν οι ομάδες και γνωρίστηκαν μεταξύ τους με παιχνίδια γνωριμίας. Στη συνέχεια σε μεικτές ομάδες παίξανε μπότσια και μπόουλινγκ. Κατόπιν υποδεχτήκαν όλοι μαζί παίχτες της ομάδας μπάσκετ της Κύμης που φέτος αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία. Ακολούθησε αγώνας μπάσκετ μεικτών ομάδων όπου συμμετείχαν και οι μπασκετμπολίστες της Κύμης.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας που γέμισε τις καρδιές μας με πολύ έντονα συναισθήματα και μας βοήθησε να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή και τον σεβασμό αυτών των ανθρώπων.

_DSC4301
_DSC4281
_DSC4185

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *