Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06)

ΔΙΑΓΛΩΣΣΙΚΟΤΗΤΑΣτο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας, μέσω CISCO WEBEX Meetings, τη Δευτέρα 06/12/2021, 18:00-20, με θέμα:

«Παίζω με τη διαγλωσσικότητα στην τάξη της ξένης γλώσσας: CLILing με παιχνίδια, παραμύθια και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες».

Στο βιωματικό ιστοσεμινάριο, που διοργανώνεται από την ΣΕΕ Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου, συμμετέχουν το 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και το 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής μέσω των ΣΕΕ Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06), κ. Ευαγγελίας Καραγιάννη & κ. Βελισσάριου Χούσου αντίστοιχα και των εκπαιδευτικών επιστημονικής τους ευθύνης.

Προσκεκλημένος εισηγητής στο διαδικτυακό σεμινάριο θα είναι ο κ. Ισαάκ Παπαδόπουλος 

(BEd, MA, PhD, Post-Doc Επίκουρος Καθηγητής  Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Λάρνακας και Συντονιστής της Σχολής Επιστημών Αγωγής / Δάσκαλος στο Κέντρο Ελληνικής Παιδείας).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το πλαίσιο αξιοποίησης της προσέγγισης CLIL δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μοντέλα εφαρμογής σε τάξεις της δεύτερης/ξένης  γλώσσας. Επίσης, μέσα στο πλαίσιο της CLIL, θα συζητηθούν προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή παιχνιδιών και παραμυθιών στην τάξη με προσανατολισμό τους young learners, ενώ θα υπάρξει αναφορά και αλληλεπιδραστική προσέγγιση δραστηριοτήτων κατασκευών, ακόμα και “μαγειρικής”.

 

Οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο θα πρέπει:

α) να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/1HzIgaHS4XIpVixlYOjoEWVZk0IHJDRyYpm9E0yGlVfs/edit

β) να συνδεθούν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/andrimaria

 

 

Παρακαλούνται οι κ. Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και οι κ. Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης ΠΕ Δ΄ Αθήνας να ενημερώσουν έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς για τη διεξαγωγή της επιμόρφωσης, που είναι προαιρετική.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Μαρία Ανδριτσοπούλου,

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06)

4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Email: mariandrits@gmail.com

Ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/andrimaria/

Κατηγορίες: Αγγλικών, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.