Πρόσκληση σε σεμινάριο φιλολόγων

Καλούνται οι φιλόλογοι (ή όποιοι άλλοι συνάδελφοι επιθυμούν) να παρακολουθήσουν, προαιρετικά, το σεμινάριο με θέμα: «Νοσοκομείο Σωτηρία: ένας τόπος λογοτεχνικής και ιστορικής μνήμης», με εισηγήτρια τη Μαρία Δριμή, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 18.00–20.00 στον σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/minedu-secondary2/j.php?MTID=m54bc52a807b56ab350c484fa82fd73d2

Πρόκειται για μια εικονική περιήγηση στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», που θα ζωντανέψει γεγονότα και πρόσωπα της πρόσφατης ιστορίας, με αναφορά σ’ εκείνες τις γωνιές του νοσοκομείου που τα φιλοξένησαν. Γνωστές και άγνωστες πτυχές του φοβερού «θανατάδικου»: η αρρώστια, ο έρωτας, ο πόλεμος και η τέχνη (Μαρία Πολυδούρη, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Δενδρινός) κάτω από την πυκνή σκιά των αιωνόβιων πεύκων.

Η εισηγήτρια, Μαρία Δριμή, είναι γιατρός, φιλόλογος και συγγραφέας. Είναι  παθολόγος – εντατικολόγος και εργάζεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας ΕΚΠΑ με κατεύθυνση Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη θεατρική γραφή. Έχει παρακολουθήσει τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου «Πορεία». Το θεατρικό της έργο «Όλες εκείνες οι εικόνες» (2020) απέσπασε 3ο βραβείο στον διαγωνισμό «Σε κλειστό κύκλο» της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/1Bdn-0T3YKBpua5Ryz7oaqL89RlxKA8y5JeWHdmnzqTY/edit

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02

Αγγελική Χρονοπούλου

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02

Νικόλαος Λινάρδος

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Φιλολόγων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.