Δημιουργία Λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

1.Λογαριασμοί χρηστών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

2.Εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες χρηστών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:
  • Σχολικές/διοικητικές μονάδες της εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτικοί
  • Μαθητές

Ανάλογα σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκετε, ο τρόπος απόκτησης λογαριασμού διαφέρει.  Για να μάθετε πως θα εγγραφείτε ακολουθήστε τις αντίστοιχες οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού.

3.Δημιουργία λογαριασμού εκπαιδευτικού 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό στο  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Για την άμεση και online δημιουργία λογαριασμού μεταβείτε στην διεύθυνση https://register.sch.gr/teachers

Η σελίδα θα σας καλωσορίζει στην υπηρεσία και από εκεί πρέπει να επιλέξετε τον σύνδεσμο “Εγγραφείτε”, ώστε να αρχίσει η διαδικασία της εγγραφής σας.

Αμέσως θα εμφανιστεί η φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί για την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής εκπαιδευτικού.

Δώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που θα εμφανιστεί και ακολουθήστε τα βήματα της.

Εναλλακτικά αν δεν έχετε την δυνατότητα για online δημιουργία λογαριασμού μπορείτε να συμπληρώσετε την ακόλουθη αίτηση και να την αποστέλλεται στο helpdesk της περιοχής σας (Βρείτε το στο https://www.sch.gr/helpdesk)

4.Δημιουργία λογαριασμού μονάδας 

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την Εκπαιδευτική / Διοικητική μονάδα, πρέπει να συμπληρώσετε το ακόλουθο έντυπο και να το στείλετε με fax στην Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών του ΠΣΔ

Για να βρείτε τον αριθμό του fax στον οποίο πρέπει να στείλετε το έντυπο, επισκεφτείτε τη σελίδα www.sch.gr/helpdesk

5.Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για την πρόσβαση των μαθητών η στην ηλεκτρονική τους τάξη και στις υπηρεσίες του σχολικού δικτύου θα πρέπει να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η εγγραφή μαθητών γίνεται από τη  σελίδα  https://register.sch.gr/students

Σε κάθε σχολείο ένας εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των μαθητικών λογαριασμών. Επικοινωνήστε με το σχολείο σας, σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι σε σχέση με το λογαριασμό που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο,  για παράδειγμα αν δεν τον θυμάστε  το όνομα χρήστη ή/και έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης (password).

6.Ξέχασα το όνομα χρήστη/κωδικό πρόσβασης ή δε γνωρίζω αν έχω λογαριασμό στο ΠΣΔ

Ανάλογα με το σε ποια κατηγορία μέλους του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ανήκετε η διαδικασία ανάκτησης των στοιχείων πρόσβασης διαφέρει:
  • Αν είστε εκπαιδευτικός, μαθητής η ανήκετε στο διοικητικό  προσωπικό: Μεταβείτε στην  Ανάκτηση στοιχείων λογαριασμού/κωδικού
  • Εαν είστε μαθητής  πρόσθετα μπορείτε να απευθυνθείτε στον διευθυντή σας ή στον υπεύθυνο πληροφορικής του σχολείου στο οποίο ανήκετε.
  • Αν πρόκειται για λογαριασμό σχολείου, Διεύθυνσης, ή γενικά μονάδας: Αν έχετε ξεχάσει τα στοιχεία του λογαριασμού της Εκπαιδευτικής / Διοικητικής μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ακόλουθο έντυπο και να το στείλετε με fax στην Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών του ΠΣΔ

7.Αλλαγή κωδικού πρόσβασης (password) 

Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης (password) σας  αρκεί να συνδεθείτε με τα υπάρχοντα στοιχεία του λογαριασμού σας στο

https://register.sch.gr/password/

και να ορίσετε τον νέο κωδικό σας