Χαιρετισμός Συντονιστών/στριών 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, σας απευθύνουμε εγκάρδιο συναδελφικό χαιρετισμό και ευχόμαστε σ’ όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Να έχετε μια καλή σχολική χρονιά και με υγεία και δύναμη να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας.

Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία, θεμελιωμένη σε πνεύμα αλληλοεκτίμησης, σύμπνοιας, αμοιβαιότητας και συλλογικότητας, προκειμένου να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην υποστήριξη και αναβάθμιση του σύγχρονου σχολείου, που όλοι υπηρετούμε.

Βασική μας πεποίθηση είναι πως η διαφορετικότητα των εμπειριών και των απόψεων προάγει και εμπλουτίζει την ανθρώπινη επικοινωνία και την εκπαίδευση. Πρόθεσή μας είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες, με στόχο να αξιοποιηθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία όλων μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας και θα υποστηρίξουμε κάθε πρόταση, συνεργασία ή πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχολείων και στη δική σας επαγγελματική εξέλιξη καθώς και στην επιτυχία των σκοπών του ΠΕΚΕΣ, που άλλωστε είναι ταυτόσημες.

Πέρα από την άμεση επαφή, όταν και όποτε χρειάζεται,  στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Δ΄ Αθήνας, Συγγρού 165 (1ος και 4ος όροφος) σας συνιστούμε για λόγους ταχύτητας και άμεσης αλληλεπίδρασης και την ηλεκτρονική επικοινωνία με το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής : 4pekes@attik.pde.sch.gr

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο υψηλό, δύσκολο και ουσιαστικό έργο που επιτελείτε στα σχολεία μας.

Δημοσιεύθηκε στη Καλωσόρισμα -Χαιρετισμός | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική: Επιμορφωτικό Υλικό για εκπ/κους κλ. ΠΕ06

Δείτε την παρουσίαση της Σ.Ε.Ε.  κ. Μαρίας Ανδριτσοπούλου που αφορά τη Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική στον παρακάτω σύνδεσμο.

DIFFERENTIATION

Δημοσιεύθηκε στη Αγγλικών, Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

Σεμινάριο-Ημερίδα: Κλίμα: η Δραματική Αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή καλπάζει, γίνεται δραματική κλιματική αλλαγή. Καθημερινά, αφύσικα ή άλλοτε σπάνια φαινόμενα συμβαίνουν όλο και συχνότερα στον πλανήτη μας. Φαινόμενα που επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, προκαλούν ζημιές σε οικοσυστήματα και υποδομές, προκαλούν θανάτους και τραυματισμούς, φοβίζουν και προβληματίζουν τους ανθρώπους για το μέλλον. Η έγκυρη εφημερίδα Guardian, προτείνει να αλλάξει η ορολογία από «Κλιματική Αλλαγή» σε «Κατεπείγουσα κλιματική κρίση» και από «Παγκόσμια Θέρμανση» σε «Παγκόσμιος Καύσωνας», θέλοντας να υπογραμμίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και το επείγον του πράγματος.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, θορυβημένος από την ταχεία άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της Γης και έχοντας επίγνωση των επιπτώσεών, προτείνει άμεση, παγκόσμια, συντονισμένη και εκτεταμένη δράση προς δύο κύριες κατευθύνσεις:

Α. Μετριασμός της Κλιματικής αλλαγής, με μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και μείωση της περιεκτικότητας της ατμόσφαιρας στα αέρια αυτά. Τι πρέπει να κάνουν κυβερνήσεις και πολίτες για τη μείωση των εκπομπών;

Β. Προσαρμογή της ανθρωπότητας στα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν θανάτους και εκτεταμένες ζημιές. Τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή να είναι κατά το δυνατό μικρότερες; Τι πρέπει να κάνουν Δήμοι, Κράτη, σχολεία και πολίτες για το ζήτημα αυτό; Πώς πρέπει να προφυλαχτεί η οικογένεια, τι πρέπει να γνωρίζει και πώς πρέπει να προετοιμαστεί;

Προκειμένου να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών σχετικά με τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, διοργανώνουμε μια ημερίδα με τίτλο «Κλίμα: Η Δραματική Αλλαγή» την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) , από τις 18.00 ως τις 20.30 στο 1ο Γυμνάσιο/1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου (Στρογγυλό)

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι για την πρώτη κατεύθυνση (μετριασμός) ο κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και για την δεύτερη κατεύθυνση (προσαρμογή) ο  καθηγητής του Παν. Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας. Θα μιλήσουν επίσης οι Δημήτριος ΚαλαΪτζίδης, Βέρα Δηλάρη (Υπ. Παιδείας-Διεύθυνση Διεθνών Οργανισμών), Χριστίνα Νομικού (7ο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Δημητρίου).

Αναμένουμε τη συμμετοχή όλων (κατά το δυνατόν) των διευθυντών/διευθυντριών και προϊσταμένων των σχολικών μονάδων καθώς και των συλλόγων γονέων. Δηλώσεις συμμετοχής για εκπαιδευτικούς στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrm5xe491HQrhY_ZUa3Eh2fmEdV0Qn3a3O4ztQ-szbYXtnnA/viewform

Οργανωτική Επιτροπή: Δ. Καλαϊτζίδης, Ν. Καμήλος, Ν. Στεφανόπουλος, Α. Ιωάννου, Μ.Δρακοπούλου, Τ. Γιακουμάτου.

 

Δημοσιεύθηκε στη Αειφορίας, Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

Επιστημονική Ημερίδα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»  που συνδιοργάνωσε το 4ο και 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η ημερίδα  διεξήχθη την Πέμπτη 29 Μαΐου 2019 στο χώρο του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά και  απευθυνόταν στους  Συντονιστές των αντίστοιχων ΠΕΚΕΣ με σκοπό τη γνωριμία των προγραμμάτων που  εκπονούνται  από την παραπάνω Δ/νση, την εξακτίνωση και διάχυσή τους στους εκπαιδευτικούς και των δυο βαθμίδων. Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές της ημερίδας, την κα Βίλλυ Φωτοπούλου- Διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ , την κα Έλενα Μπαζίνη- Αρχαιολόγο στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟ,  τον κ.  Σίλα  Μιχάλακα – οπτικός ανθρωπολόγο,  Υπεύθυνο  Ανάπτυξης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας και τις κ.κ.  Κατερίνα Αράθυμου, Αντιόπη Αργυρίου, φιλόλογοι στο  Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά. Ευχαριστούμε πολύ τη Δ/νση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΑΥΛΗ_ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ_ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

Σεμινάριο για το Σχολικό Κήπο

Σεμινάριο για τον Σχολικό Κήπο. Στο πάντα φιλόξενο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου (ευχαριστούμε Αλεξάνδρα και Αρτέμη).
Συμμετείχαν 39 εκπαιδευτικοί. Μίλησαν (εκτός από τον υποφαινόμενο), η Εύη Γιοβανάκη,  η Δέσποινα Κασάπα (9οΔημοτικό Αλίμου), Φώτης Βασίλογλου (3ο ΔημΣχ. Αργυρούπολης), Θεοδώρα Παπακώστα (10ο Ν/γειο Γλυφάδας)  και η Σοφία Πετροχείλου (1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου).
Το εξαιρετικό βιωματικό εργαστήριο οργάνωσε και προσέφερε η Εύη Γιοβανακη καθηγήτρια-γεωπόνος του 1ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, η οποία δεν εφείσθη κόπων και εξόδων.
Όπως φάνηκε και από την αξιολόγηση, ήταν ένα εξαιρετικό σεμινάριο.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα- 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου

Την Πέμπτη 23.05.2019, στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου, οι
μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την
θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία της κ.
Χρυσούλας Σούρα. Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής με έργα των
μαθητών/τριών που φοιτούν στην τάξη υποδοχής, υπό την καθοδήγηση της κ.
Ευαγγελίας Βλάχου και της κ. Κέλλυς Μπέτσου. Το 4 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. εκπροσώπησε ο
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων, κ. Νίκος Λινάρδος.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην παράσταση προσέγγισαν με
ευαισθησία και διεισδυτικότητα το σύνθετο θέμα των παιδιών-προσφύγων, ενώ οι
μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης υποδοχής κατέθεσαν τα προσωπικά τους
βιώματα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Διευθυντή του σχολείου, κ. Χαράλαμπο
Καρακώστα και σε όλους τους συντελεστές των δύο παράλληλων εκδηλώσεων.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δευτεροβάθμια, Φιλολόγων | Σχολιάστε

«Η δημιουργική γραφή στο σχολείο», Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Στ΄ Τάξης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Η δημιουργική γραφή στο σχολείο» την Τρίτη 21 Μαΐου στο χώρο του 6ου Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής. Απευθυνόταν στους  εκπαιδευτικούς της Στ΄ Τάξης  και οργανώθηκε από τον Νίκο Καμήλο, Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ 70 και τη Γιούλη Χρονοπούλου, Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ 02.  Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εντάξουν οι εκπαιδευτικοί- στο μέτρο του δυνατού-   τη δημιουργική γραφή  στη διδασκαλία τους.

Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό μέρος αλλά και βιωματικό.

Αρχικά τέθηκαν τα ερωτήματα – προβληματισμοί για τη Δημιουργική Γραφή, στη συνέχεια αναλύθηκε η έννοιά  της και έγινε παρουσίαση πρακτικών εφαρμογής της στο σχολείο μέσα από διδακτικές πολυπαραδειγματικές προτάσεις.  Στο τέλος οι συμμετέχοντες  ομαδοσυνεργατικά  με τη βοήθεια φύλλων εργασίας έγραψαν  τις δικές τους πρωτότυπες  ιστορίες οι οποίες  παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην ολομέλεια.   Ευελπιστούμε ότι με τη σειρά τους θα αξιοποιήσουν τη Δημιουργική Γραφή ως εκπαιδευτικό εργαλείο κάνοντας το μάθημα για όλους πιο ευφάνταστο και ευχάριστο.

Θερμές ευχαριστίες στο Δ/ντή και στο Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου για τη φιλοξενία.

Οι Σ.Ε.Ε

Νίκος Καμήλος

Γιούλη Χρονοπούλου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δασκάλων, Φιλολόγων | Σχολιάστε

Σχέσεις στη Σχολική Κοινότητα – Βιωματικό Εργαστήριο

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αλίμου, Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα Σχέσεις στη Σχολική Κοινότητα, από τις Σ.Ε.Ε. του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Ασημίνα Κοντογεωργίου (ΠΕ04) και Παναγιώτα Παπαλεωνίδα (ΠΕ86).

Συμμετείχε ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου. Αφορμή για τη δική μας παρέμβαση στάθηκαν γεγονότα – δυσλειτουργίες που εμφανίζονται στα σχολεία και επηρεάζουν δυσμενώς τις σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Εκτιμούμε ότι σε μεγάλο βαθμό αποτελούν απόρροια ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων.

Η προσδοκία μας να βοηθήσουμε, να δούμε ανάγκες και συναισθήματα, τον άνθρωπο πίσω απ’ την εικόνα, να μπούμε για λίγο ο ένας στη θέση του άλλου -μαθητής, καθηγητής, γονιός- σε σημαντικό βαθμό ευοδώθηκε μέσα από το βιωματικό εργαστήριο και τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε.

Οι καθηγητές συμμετείχαν περισσότερο από κάθε προσδοκία και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο στόχος μας, να γίνει το σχολείο πιο λειτουργικό για όλους και η ζωή πιο όμορφη μέσα σ’ αυτό, ευχόμαστε να ευοδωθεί!

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου

Ασημίνα Κοντογεωργίου και Παναγιώτα Παπαλεωνίδα

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης, σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Συμμετείχαν τα παρακάτω (12) σχολεία:

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΟΥ
11o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ
1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων στο Ρέμα Πικροδάφνης. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε: Αναγνώριση φυτών (δέντρων, θάμνων, κα)

  • Αναγνώριση ζωικών οργανισμών (βατράχια, πουλιά, έντομα, σαλιγκάρια, χέλια, προνύμφες εντόμων μέσα στο νερό κα)
  • Μελέτη των εδαφικών χαρακτηριστικών της όχθης (πέτρες, βράχια, χώμα, κα)
  • Μελέτη της βλάστησης και της φυτοκάλυψης (εκτεταμένοι καλαμιώνες)
  • Παρατήρηση και καταγραφή των ανθρώπινων επεμβάσεων στο ρέμα (σκουπίδια, ρύποι, κατασκευές στις όχθες και μέσα στο ρέμα, γέφυρες, μικρά τούνελ, κα)

Η επιτυχία της πρώτης προσπάθειας να αναδειχτεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες η σπουδαιότητα του Ρέματος Πικροδάφνης και η επείγουσα ανάγκη προστασίας του και αποτροπής κάθε είδους επεμβάσεων μέσα και γύρω από αυτό, είναι αξιοσημείωτη.

Από την πρώτη αυτή προσπάθεια θα καταγραφεί η εμπειρία, θα ανταλλαγούν απόψεις κατά την συνεδρίαση αποτίμησης που θα κάνει η Παιδαγωγική Επιτροπή του άτυπου δικτύου και θα διατυπωθούν προτάσεις για καλύτερη, πιο οργανωμένη, πιο αποτελεσματική, πιο διεισδυτική και πιο συμμετοχική δεύτερη Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης.

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν, τις διευθύντριες και τους διευθυντές των σχολείων για την εξαίρετη προσπάθεια που έκαναν. Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία από την 1η Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους δύο Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης κκ. Νίκο Στεφανόπουλο και Αθανάσιο (Θάνο) Ιωάννου, με τους οποίους συνδιοργανώσαμε την Ημέρα του Ρέματος Πικροδάφνης.

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Δημήτρης Καλαϊτζίδης

 

Δημοσιεύθηκε στη Αειφορίας, Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Επιμορφωτική συνάντηση-σεμινάριο Μετασχηματίζοντάς το σε Αειφόρο Σχολείο: Καλές και εφαρμόσιμες πρακτικές

Άτυπο Σχολικό Δίκτυο-Διασχολικό Πρόγραμμα

Το Αειφόρο Σχολείο 

Επιμορφωτική συνάντηση-σεμινάριο

Μετασχηματίζοντάς το σε Αειφόρο Σχολείο: Καλές και εφαρμόσιμες πρακτικές

14 Μαΐου 2019, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 18.00-21.00

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία 45 εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με τον προαναφερόμενο τίτλο.

Ομιλητές:

Μαρία Καραγιάννη-Σοφία Μελισόβα: 35οΝηπιαγωγείογειο Αθήνας: «Το σχολείο μου αλλάζω, την αειφορία αγκαλιάζω»

Κατερίνα Χριστοδούλου. Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά: Τι γίνεται και Πώς γίνεται;

Χριστίνα Νομικού-Δ/ντρια 7ο Δ.Σχ. Αγίου Δημητρίου:  Δείχνοντας το δρόμο με τους Δείκτες

Δημήτριος Καλαϊτζίδης-ΣΕΕ-ΕγΑ συντονιστής του Δικτύου: Το Αειφόρο Σχολείο: μια εφικτή ουτοπία.

Μετά τις ομιλίες, τη συζήτηση και το διάλειμμα, ακολούθησε εργαστήριο με θέμα τις αξίες τις αειφορίας και πώς μπορούμε να τις καλλιεργήσουμε στο σχολείο.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου κα Μελανία Χασίδου και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου (καθώς και την υπεύθυνη του κυλικείου) για την υπέροχη φιλοξενία, τον Οργανωτικό συντονιστή του 4ου ΠΕΚΕΣ Νίκο Καμήλο που ήταν μαζί μας, την Ιωάννα Καμπούρμαλη ΣΕΕ ΠΕ70 του 4ου ΠΕΚΕΣ, τους Νίκο Στεφανόπουλο και Θάνο Ιωάννου, Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ’ Διεύθυνσης Αθήνας, τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Σήματος Αειφόρου Σχολείου, Ελένη Νιάρχου-Υπεύθυνη Π.Ε. στην Α’θμια Εκπαίδευση Γ΄ Αθήνας,  Μαρίνα Παπαγεωργίου τ. Υπεύθυνη του ΚΠΕ Στυλίδας, Ελένη Γούλα-συναδελφο εκπαιδευτικό και Χριστίνα Νομικού που όλοι μαζί συνέβαλλαν για να γίνει ένα ευχάριστο, εποικοδομητικό και χρήσιμο σεμινάριο.

Το δίκτυο είναι ανοικτό σε όλα τα σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης Αθήνας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

 

Δημοσιεύθηκε στη Αειφορίας, Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Διοργάνωση Platforms Project: Πρόσκληση – Ενημερωτικό σημείωμα από τη Σ.Ε.Ε ΠΕΟ8  Βασιλική Σοφρά

Διαβάστε την πρόσκληση αναλυτικά εδώ

Πρόσκληση 

Ενημερωτικό σημείωμα της Σ.Ε.Ε ΠΕΟ8  Βασιλικής Σοφρά

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προσκαλώ στη διεθνή διοργάνωση Platforms Project η οποία πρόκειται να λάβει χώρα στον εκθεσιακό χώρο της Α.Σ.Κ.Τ. (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), Πειραιώς 256 από Πέμπτη 16/5/2019 και ώρα 17:00 έως και Κυριακή 19/5/2019 και ώρα 22:00.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν καλλιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγώ εμφανίζομαι με την ομάδα LaLa Art Group Greece στο περίπτενο Νο. 2.

Θα χαρώ πολύ να σας δω, όμως κι εσείς πιστεύω ότι θα διασκεδάσετε και θα περάσετε υπέροχα!

Με εκτίμηση,

Βασιλική Σοφρά

ΣΕΕ ΠΕ08 «

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε