Χαιρετισμός Συντονιστών/στριών 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, σας απευθύνουμε εγκάρδιο συναδελφικό χαιρετισμό και ευχόμαστε σ’ όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Να έχετε μια καλή σχολική χρονιά και με υγεία και δύναμη να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας.

Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία, θεμελιωμένη σε πνεύμα αλληλοεκτίμησης, σύμπνοιας, αμοιβαιότητας και συλλογικότητας, προκειμένου να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην υποστήριξη και αναβάθμιση του σύγχρονου σχολείου, που όλοι υπηρετούμε.

Βασική μας πεποίθηση είναι πως η διαφορετικότητα των εμπειριών και των απόψεων προάγει και εμπλουτίζει την ανθρώπινη επικοινωνία και την εκπαίδευση. Πρόθεσή μας είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες, με στόχο να αξιοποιηθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία όλων μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας και θα υποστηρίξουμε κάθε πρόταση, συνεργασία ή πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχολείων και στη δική σας επαγγελματική εξέλιξη καθώς και στην επιτυχία των σκοπών του ΠΕΚΕΣ, που άλλωστε είναι ταυτόσημες.

Πέρα από την άμεση επαφή, όταν και όποτε χρειάζεται,  στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Δ΄ Αθήνας, Συγγρού 165 (1ος και 4ος όροφος) σας συνιστούμε για λόγους ταχύτητας και άμεσης αλληλεπίδρασης και την ηλεκτρονική επικοινωνία με το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής : 4pekes@attik.pde.sch.gr

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο υψηλό, δύσκολο και ουσιαστικό έργο που επιτελείτε στα σχολεία μας.

Δημοσιεύθηκε στη Καλωσόρισμα -Χαιρετισμός | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Επιμορφωτική Ημερίδα για το Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό

Σας ενημερώνουμε ότι οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής  διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, με θέμα:
“ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,  ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Γυμνασίου Κωφών και Βαρηκόων, Αργυρούπολης,  τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 17:30 -20:30.
Δ/νση: Υμηττού 4 & Φειδίου 27, Αργυρούπολη, τηλ.: 2109932732, χάρτης

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μελών των σχολικών κοινοτήτων σχετικά με την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

                                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

5:30 – 5:45 Προσέλευση-εγγραφές
5:45 – 5:55 Α. Εισηγήσεις

Χαιρετισμοί προσκεκλημένων

Καλωσόρισμα Οργανωτικού Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Νικόλαου Καμήλου ΠΕ70

5:55 – 6:15  Μαρία Ανδριτσοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06 (4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής): «Σχολική μονάδα σε κρίση λόγω περιστατικών σχολικού εκφοβισμού. Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις»
6:15 – 6:30 Αθανασία Καπετάνιου,   Προϊσταμένη του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Δ΄ Αθήνας: «Ενδοσχολικός εκφοβισμός: Η σύγχρονη πραγματικότητα»
6: 30 – 7:00 Γεώργιος Κορμάς, Ιατρός, Υπεύθυνος της γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Κ.Π.Α.: «Νέα στοιχεία για το διαδικτυακό εκφοβισμό. Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»
7:00 – 7:15 Διάλειμμα
7:15  – 8:15 Στέφανος Αλεβίζος, & Δημήτριος Μπουρσινός, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι από τη διεπιστημονική μονάδα του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: «Πρόληψη στο φαινόμενο του εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας. Η εμπειρία από το Χαμόγελο του Παιδιού»
8:15 – 8:30 Β. Ερωτήσεις & Συζήτηση με τους προσκεκλημένους επιστήμονες και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Κλείσιμο ημερίδας.

 

 Δείτε εδώ τα σχετικά  έγγραφα: 

  Ημερίδα  Σχολ. Εκφοβισμού –Πρόσκληση  Μ. Ανδριτσοπούλου (Σ.Ε.Ε. ΠΕ06)

Προγραμματισμός Ημερίδας

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ψηφιακό Υλικό από τα Εργαστήρια Ραδιοφωνικού Μηνύματος- Ραδιοφωνικών Εκπομπών

 1. Ψηφιακό Υλικού Εργαστηρίου Ραδιοφωνικού Μηνύματος 18-01-2019
 2. Ψηφιακό Υλικό Εργαστηρίου Ραδιοφωνικού Μηνύματος 8-2-2019

Σεμινάρια με μορφή εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν από το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής  σε συνεργασία με το European School Radio – To Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, στο εργαστήριο πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, την Παρασκευή 9  Φεβρουαρίου 2019  από τις 5 ως τις 8.30μμ .

Το θέμα-αντικείμενο των σεμιναρίων ήταν αξιοποίηση του μαθητικού ραδιοφώνου στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της δημιουργίας Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Ραδιοφωνικής Εκπομπής με θεματική τη ρητορική του μίσους. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και από τις δυο βαθμίδες ήταν μεγάλη γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκαν δυο σεμινάρια.

 Εισηγητές ήταν οι κκ Νίκος Καμήλος (Οργανωτικός Συντονιστής του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής) και η Βασιλεία Δηλαβέρη Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,   μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας «European School Radio – To Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη (Σ.Ε.Ε για την Αειφορία) . Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες ασκήθηκαν στη δημιουργία ραδιοφωνικού μηνύματος και ραδιοφωνικής εκπομπής, δημιούργησαν σε μικρές ομάδες τα δικά τους μηνύματα, τα ηχογράφησαν και ασκήθηκαν  με το λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Ελπίζουμε   σύντομα να ακούσουμε και με τις μαθητικές δημιουργίες τους από τη συχνότητα του   Esradio  και γιατί όχι να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Κάν’ το να ακουστεί 2019» στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στο Βόλο.

Ευχαριστούμε  θερμά  τη διευθύντρια  κ. Λίλα Βλάχου και τον διευθυντή κ. Θεόδωρο Κεχαγιά για την πολύ καλή φιλοξενία και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Το ψηφιακό υλικό επιμελήθηκε η κ. Βασιλεία Δηλαβέρη.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

Σεμινάριο:Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο – Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα

Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο –Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα

Ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα για 30 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

8 συναντήσεις κάθε Πέμπτη  5.30΄ – 8.30΄ μ.μ.  (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2019)

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο – Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα». Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν με γνώσεις και βιώματα που θα τους/τις βοηθήσουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στις τάξεις τους προγράμματα αγωγής υγείας με θεματική σχετική με τη σεξουαλική αγωγή. Το σεμινάριο είναι διάρκειας  24 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου (Ελ. Βενιζέλου 14, πολύ κοντά στον σταθμό του Μετρό «Άγιος Δημήτριος).Οι συναντήσεις  θα γίνονται κάθε Πέμπτη  5.30΄ – 8.30΄ μ.μ. Η έναρξη του σεμιναρίου είναι την Πέμπτη  21 Φεβρουαρίου 5.30΄μ.μ.

Λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα ο αριθμός όσων θα συμμετάσχουν δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 30 άτομα. Η ομάδα θα είναι μικτή (10 άτομα από κάθε βαθμίδα: νηπιαγωγείο – δημοτικό – γυμνάσιο/λύκειο). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων,

Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftuWq-Z-JVLnX4ump7KDslHb3E0mj5XZvIwJxxiW8qFD6M-Q/viewform

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εισηγήτριες/εισηγητές στο σεμινάριο θα είναι οι:

 • Βασιλείου Αλεξάνδρα, Δρ. κοινωνικής ψυχολογίας, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ψυχοθεραπεύτρια
 • Εκπαιδευτικοί και μέλη των ομάδων «Πολύχρωμο Σχολείο», «Color Youth», «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», «Περήφανοι γονείς»
 • Καλοβυρνάς Λύο, σύμβουλος ψυχικής υγείας
 • Κορμάς Γιώργος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (ΙΤΕ)
 • Κουφονικολάκου Θεώνη, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού
 • Μόσχος Γιώργος, πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού
 • Παπαδόπουλος Χάρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ 70)
 • Πατρικαράκου Δήμητρα, συγγραφέας του βιβλίου «Η Βεβήλωση», εκδ. Αρμός
 • Σιάντσης Λάζαρος, κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής
 • Χιόνη Μαίρη, υπεύθυνη αγωγής υγείας B/θμιας εκπαίδευσης

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος

 • Εισαγωγική συνάντηση. Το «γιατί» του σεμιναρίου – οι ανάγκες που έρχεται να καλύψει. Παρουσίαση του προγράμματος. Γνωριμία των μελών της ομάδας (μέλη της επιμορφωτικής ομάδας)
 • Διεργασία ομάδας (Αλεξάνδρα Βασιλείου)
 • Η σεξουαλική αγωγή από την οπτική των δικαιωμάτων του παιδιού (Θεώνη Κουφονικολάκου)
 • Ο σεβασμός στην ταυτότητα – αντιμετώπιζοντας την ομοφοβία και τρανσφοβία στην εκπαίδευση – καλές πρακτικές στον ευρωπαϊκό χώρο – μαρτυρίες εφήβων. (Πολύχρωμο Σχολείο, Color Youth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Περήφανοι γονείς)
 • Η κακοποίηση των παιδιών – Οι κίνδυνοι του Διαδικτύου (Γιώργος Μόσχος – Δήμητρα Πατρικαράκου, Λύο Καλοβυρνάς, Γιώργος Κορμάς)
 • Διδακτική προσέγγιση και παιδαγωγικό υλικό για το νηπιαγωγείο (Λάζαρος Σιάντσης)
 • Διδακτική προσέγγιση και παιδαγωγικό υλικό για το δημοτικό σχολείο (Χάρης Παπαδόπουλος)
 • Διδακτική προσέγγιση και παιδαγωγικό υλικό για το Γυμνάσιο και το Λύκειο (Μαίρη Χιόνη)

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα υπάρξει παρουσίαση και μικρή έκθεση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για θέματα σεξουαλικής αγωγής .

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση του προγράμματος, γνωριμία (μέλη της επιμορφωτικής ομάδας)

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου:Γυμνάσιο και Λύκειο (Μ. Χιόνη)

Πέμπτη 7 Μαρτίου: Σεξισμός – στερεότυπα – ομοφοβία – τρανσφοβία

Πέμπτη 14 Μαρτίου: Κακοποίηση του παιδιού – οι κίνδυνοι του Διαδικτύου – (Γ. Μόσχος – Δ. Πατρικαράκου, Λ. Καλοβυρνάς, Γ. Κορμάς)

Πέμπτη 21 Μαρτίου : Από την οπτική των δικαιωμάτων του παιδιού (Θ. Κουφονικολάκου)

Πέμπτη 28 Μαρτίου: Νηπιαγωγείο (Λ. Σιάντσης)

Πέμπτη 4 Απριλίου: Διεργασία ομάδας (Α. Βασιλείου)

Πέμπτη 11 Απριλίου: Δημοτικό (Χ. Παπαδόπουλος). Κλείσιμο – αξιολόγηση (μέλη της επιμορφωτικής ομάδας)

Χάρης Παπαδόπουλος, Σ.Ε.Ε. (ΠΕ 70)

Μαρία Σαλαγιάννη, Σ.Ε.Ε. (ΠΕ 60)

Ράνια Μπελτέ, Σ.Ε.Ε. (ΠΕ 87)

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

Ενημερωτική Συνάντηση Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων [4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής – 1ου ΚΕΣΥ Δ΄Αθήνας]

 1.  Τρίτη 12. Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 10:30 – 13:00, στο αμφιθέατρο
  του 1ου Γυμνασίου – ΓΕ.Λ. Αγ. Δημητρίου. Πατήστε εδώ για το έγγραφο
 2. Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου  2019 και ώρες 10:30 – 13:00 στο  αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου & 1ου ΓΕΛ Καλλιθέας (Αιγέως 41-43 & Αγησιλάου, Καλλιθέα). Πατήστε εδώ για το έγγραφο

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Επιμορφωτικές Συναντήσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης για δασκάλους Α΄ τάξης

Αποτέλεσμα εικόνας για επιμορφωτικές συναντήσεις α τάξης

Σας γνωρίζουμε ότι οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε. 70, Α. Ζουγανέλη, Ν. Καμήλος και Ι. Καμπούρμαλη, θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικές ημερίδες για τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης των Δ.Σ. Παιδαγωγικής και Επιστημονικής τους ευθύνης, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα με θέμα: « Επιμορφώνοντας τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης σε καινοτόμες και διαδραστικές πρακτικές».

Διαβάστε το έγγραφο εδώ

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δασκάλων, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δείτε στην προσωπική ιστοσελίδα  του κ. Αδριανού  Γ. ΜουταβελήΣυντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, εγκυκλίους και άλλα προτεινόμενα σχετικά έγγραφα που αφορούν την «Ομάδα/ες εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών/τριών». Παρατίθεται απόσπασμα από την ιστοσελίδα του:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

-Aναλυτικό κείμενο-

1. ΜΑΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ -πρόταση του σχολείου για αξιολόγηση-
ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Α΄ Eπίπεδο Εκπαιδευτικός τάξης – γονείς Καταγραφή ζητημάτων σε ημερολόγιο εκπαιδευτικού.
Β΄ Eπίπεδο Εκπαιδευτικός τάξης – γονείς

Ομάδα Εκπ/κης Υποστήριξης Μαθητών

Ενημέρωση Συντονιστή Παιδ. Ευθύνης.

Ενημέρωση Υπεύθυνου εκ μέρους του ΚΕΣΥ.

Συγγραφή και εφαρμογή Βραχυπρόθεσμου Προγράμματος Παρέμβασης (Β.Π.Π.).

Γ΄ Eπίπεδο Εκπαιδευτικός τάξης – γονείς

Ομάδα Εκπ/κης Υποστήριξης Μαθητών

Πρόταση προς τους γονείς για παραπομπή σε ΚΕΣΥ αν το παιδί δεν έχει ήδη παραπεμφθεί.
Δ΄ Eπίπεδο Γονείς – ΚΕΣΥ Αίτημα των γονέων στο ΚΕΣΥ.

Στην περίπτωση που οι γονείς δεν συμφωνούν, συνεχίζεται η παρέμβαση στην τάξη μέσα από Β.Π.Π. και διαρκή ενημέρωσή τους.

Ε΄ Eπίπεδο Εκπαιδευτικός τάξης – γονείς

Ομάδα Εκπ/κης Υποστήριξης Μαθητών

Σύλλογος Διδασκόντων

Συμπλήρωση Παιδαγωγικών Εκθέσεων.

Σύνταξη Πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων.

Παραπομπή σε ΚΕΣΥ με ανωτέρω και επιπλέον έγγραφα που ζητά το ΚΕΣΥ, στην περίπτωση που οι γονείς συμφωνούν να αιτηθούν στο ΚΕΣΥ.

Στ΄ Eπίπεδο Σχολείο – ΚΕΣΥ Το σύνολο των εγγράφων του σχολείου με εμπιστευτική αλληλογραφία φτάνει στο ΚΕΣΥ.
2. ΜΑΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ -αυτόβουλο αίτημα γονέα για αξιολόγηση-
ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Α΄ επίπεδο Γονείς – ΚΕΣΥ Αίτημα των γονέων στο ΚΕΣΥ.
Β΄ επίπεδο Εκπαιδευτικός τάξης – γονείς

Ομάδα Εκπ/κης Υποστήριξης Μαθητών

Σύλλογος Διδασκόντων

Το σχολείο αποστέλλει στο ΚΕΣΥ:

Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων με Παιδαγωγική Εκθέσεις.

Ενέργειες σχολείου και αποτελέσματα.

Επιπλέον έγγραφα που ζητά το ΚΕΣΥ.

3. ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΣΥ
ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Ομάδα Εκπ/κης Υποστήριξης Μαθητών

Γονείς

Υπεύθυνος εκ μέρους του ΚΕΣΥ

Ενημέρωση Συντονιστή Παιδ. Ευθύνης.

Εξειδίκευση των βασικών αξόνων των Εξατομικευμένων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.). Διαρκής παρακολούθηση και διαρκής παρέμβαση.

4. ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ
ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Ομάδα Εκπ/κης Υποστήριξης Μαθητών

Γονείς

Μέλος του ΙΠΔ

Το σχολείο ζητεί από το ΙΠΔ άμεση σύνδεση και υποστήριξη για κοινές ενέργειες. Ενημέρωση του Συντονιστή Παιδ. Ευθύνης και του Υπεύθυνου εκ μέρους του ΚΕΣΥ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δράσεις συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού του 2ου ΚΕΣΥ Δ΄ ΑθήναςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 Τριανταφυλλιά Νικολούδη, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΣΤΑΘΜΟΣ των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, διοργανώνεται επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο (προαιρετικό), που απευθύνεται στις/ στους Νηπιαγωγούς της Καλλιθέας  και του Μοσχάτου – Ταύρου.

Το σεμινάριο  προσφέρει στις/στους Νηπιαγωγούς  τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία και βασίζεται σε δραστηριότητες από το πρόγραμμα πρόληψης  για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο».

Οι ημερομηνίες  των σεμιναρίων είναι Δευτέρα 18/2, 25/2, 4/3, και Πέμπτη 14/3/2019 και ώρα 16.30 μ.μ. – 18.30μ.μ., στο χώρο του 4ου Νηπιαγωγείου Ταύρου, Τσακάλωφ 9 (πίσω από το σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας).

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι:

1ο εργαστήρι: Γνωριμία, αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του παιδιού 4 και  5 χρονών

2ο εργαστήρι: Γνωριμία με το υλικό  Ομαδικότητα – Υγιείς συνήθειες

3ο εργαστήρι: Προσωμοιωτικές ασκήσεις  1) Αυτοεκτίμηση

4ο εργαστήρι: Προσωμοιωτικές ασκήσεις 2) Συναισθήματα – Κλείσιμο

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, καθώς και υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Π.Ε.60

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, από τις 08.15 π.μ.- 14.15 μ.μ., θα διεξαχθεί επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

« Παρουσίαση Νέων Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου – Βασικές Παιδαγωγικές Αρχές και Μορφές Συνεργασίας  στο Νηπιαγωγείο»

Η ημερίδα απευθύνεται στις/στους εκπαιδευτικούς των Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων των Δήμων  Νέας  Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Μοσχάτου- Ταύρου  και  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.

Η ίδια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  και για  τις/τους εκπαιδευτικούς των Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων των Δήμων   Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης- Ελληνικού και  Γλυφάδας  την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, από τις 08.15 π.μ.- 14.15 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σιβιτανιδείου Σχολής  στην Καλλιθέα.

Στο πρώτο μέρος θα μιλήσουν:

 • Νίκος Καμήλος, Οργανωτικός Συντονιστής 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής με τίτλο εισήγησης: «Συνοπτική παρουσίαση Δομών Υποστήριξης Εκπαιδευτικού ΄Εργου»
 • Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής με τίτλο εισήγησης: « Η εκπαίδευση για την αειφορία – Το αειφόρο σχολείο»
 • Κώστας Παπαστέργιος, Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας με τίτλο εισήγησης: «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση»
 • Εμμανουήλ Αποστολάκης, Προϊστάμενος 1ου  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  και Αθανασία Καπετάνου, Προϊσταμένη 2ου  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας με  τίτλο εισήγησης: «Λειτουργία του ΚΕΣΥ»
 • Αδριανός Μουταβελής, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής με  τίτλο εισήγησης: «Συνεργασία Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης»

Στο δεύτερο μέρος θα μιλήσουν:

 • Μαρία Σαλαγιάννη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής  με  τίτλο εισήγησης: «Συνεργασία και επικοινωνία στη σχολική μονάδα»
 • Τριανταφυλλιά Νικολούδη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης  4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής με  τίτλο εισήγησης: «Δημιουργώντας πλαίσια συν-εργασίας μεταξύ σχολείου  και οικογένειας»

Στη συνέχεια θα γίνει χωρισμός σε μικρότερες ομάδες και θα συζητηθούν μελέτες περίπτωσης.

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις, Προσχολική Αγωγή | Σχολιάστε

2o Σεμινάριο-Εργαστήριο δημιουργίας μαθητικού ραδιοφωνικού μηνύματος και ραδιοφωνικής

Το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής σε συνεργασία με το European School – Radio – To Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο και μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου σεμιναρίου διοργανώνει για όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης του, ένα ακόμη τρίωρο Σεμινάριο-Εργαστήριο δημιουργίας μαθητικού ραδιοφωνικού μηνύματος και ραδιοφωνικής εκπομπής.
Το σεμινάριο –εργαστήριο πρόκειται να γίνει στο 2 Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2018, από τις 5 ως τις 8μμ.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί την ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία του “European School Radio, του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου”. Παράλληλα, θα γίνει συνοπτική παρουσίαση της πλατφόρμας και της Κοινότητας του European School Radio και του τρόπου εγγραφής των σχολείων (http://europeanschoolradio.eu/).
Οι συμμετέχοντες, επίσης, θα μυηθούν με βιωματικό τρόπο στον τρόπο δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών και θα εξασκηθούν, με τη χρήση του προγράμματος «Audacity», στην παραγωγή των δικών τους ραδιοφωνικών μηνυμάτων.
Τέλος, θα πληροφορηθούν για το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται και ο διαγωνισμός ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού “Καν’ το ν’ ακουστεί” με θέμα: « Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους» http://europeanschoolradio.eu/6fest/

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ολοκληρωθεί και έχει σταλεί μήνυμα στους συμμετέχοντες και σχετικές οδηγίες . Πατήστε εδώ

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου
Νικόλαος Καμήλος, Οργανωτικός Συντονιστής
Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Σ.Ε.Ε για την Αειφορία
Βασιλεία Δηλαβέρη, Δ/ντρια Δημ. Σχολείου, Μέλος της Επιστημ. Εταιρίας    European School Radio – To  Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε