Χαιρετισμός Συντονιστών/στριών 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, σας απευθύνουμε εγκάρδιο συναδελφικό χαιρετισμό και ευχόμαστε σ’ όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Να έχετε μια καλή σχολική χρονιά και με υγεία και δύναμη να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας.

Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία, θεμελιωμένη σε πνεύμα αλληλοεκτίμησης, σύμπνοιας, αμοιβαιότητας και συλλογικότητας, προκειμένου να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην υποστήριξη και αναβάθμιση του σύγχρονου σχολείου, που όλοι υπηρετούμε.

Βασική μας πεποίθηση είναι πως η διαφορετικότητα των εμπειριών και των απόψεων προάγει και εμπλουτίζει την ανθρώπινη επικοινωνία και την εκπαίδευση. Πρόθεσή μας είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες, με στόχο να αξιοποιηθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία όλων μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας και θα υποστηρίξουμε κάθε πρόταση, συνεργασία ή πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχολείων και στη δική σας επαγγελματική εξέλιξη καθώς και στην επιτυχία των σκοπών του ΠΕΚΕΣ, που άλλωστε είναι ταυτόσημες.

Πέρα από την άμεση επαφή, όταν και όποτε χρειάζεται,  στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Δ΄ Αθήνας, Συγγρού 165 (1ος και 4ος όροφος) σας συνιστούμε για λόγους ταχύτητας και άμεσης αλληλεπίδρασης και την ηλεκτρονική επικοινωνία με το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής : 4pekes@attik.pde.sch.gr

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο υψηλό, δύσκολο και ουσιαστικό έργο που επιτελείτε στα σχολεία μας.

Δημοσιεύθηκε στη Καλωσόρισμα -Χαιρετισμός | Ετικέτες: | Σχολιάστε

«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανάπτυξη αποτελεσματικής επικοινωνίας και στη διαχείριση ζητημάτων συμπεριφοράς των μαθητών»,Επιμορφωτικό σεμινάριο της ΣΕΕ ΠΕ06 Μαρίας Ανδριτσοπούλου

Τη Δευτέρα, 14 – 10 – 2019 & ώρα: 18:00-20:00 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου (Διεύθυνση Σχολείου: Ελευθερίου Βενιζέλου 14, Άγιος Δημήτριος, 17343, πίσω από το Athens Metro Mall, στη στάση του μετρό ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) με θέμα:

«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανάπτυξη αποτελεσματικής επικοινωνίας και στη διαχείριση ζητημάτων συμπεριφοράς των μαθητών»

 Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο, που ήταν προαιρετικό, διοργανώθηκε από την κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας. Προσκεκλημένη Ομιλήτρια ήταν η κ. Ράνια Κυριαζή, Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας, π. Σχολική Σύμβουλος.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο η προσέλευση των εκπαιδευτικών υπήρξε πολύ ικανοποιητική. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί το Β΄μέρος της επιμόρφωσης με τη συμμετοχή της κ. Κυριαζή.

Δημοσιεύθηκε στη Αγγλικών, Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ : ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, Σεμινάριο για Διευθυντές/ντριες και Υποδιευθυντές/ντριες για διοίκηση της εκπαίδευσης

Σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνουμε σεμινάριο διοίκησης της εκπαίδευσης με θέμα: «Ο ρόλος του Διευθυντή σ’ ένα σχολείο που αλλάζει» και εισηγητή τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθηγητή του Τμήματος ΦΠΨ του ΕΚΠΑ, Διευθυντή του Π.Μ.Σ. «Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» και Πρόεδρο της Εταιρείας Οργάνωσης & Διοίκησης της Εκπαίδευσης (ΕΟΔΕ).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρες 12.00 – 14.00 στη Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης (Νικομηδείας 7-9, στάση τραμ Αιγαίου).

 

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Λινάρδος Νικόλαος

Λυμπεροπούλου Ελένη

Χονδρογιάννης Ελευθέριος

Χρονοπούλου Αγγελική

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο Φιλολόγων

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογοι) των Γενικών Λυκείων του Πίνακα Αποδεκτών, οι οποίοι διδάσκουν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-20 το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, σε επιμορφωτικό σεμινάριο για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στο Λύκειο βάσει του νέου Προγράμματος Σπουδών, με έμφαση στη διεξαγωγή ερμηνευτικού διαλόγου και στην παραγωγή ερμηνευτικού σχολίου επί λογοτεχνικού κειμένου. Προσκεκλημένοι/ες εισηγητές/τριες θα είναι η καθηγήτρια του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύμβουλος/επιστημονικός συνεργάτης του Ι.Ε.Π. για την εκπόνηση του Φακέλου Υλικού Λογοτεχνίας Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου, κ. Ευαγγελία Φρυδάκη, και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ02 και μέλη της ομάδας εξωτερικών εμπειρογνωμόνων  /συντακτών του Φακέλου Υλικού, κ. Αγλαΐα Ραυτοπούλου και κ. Αχιλλέας Ντελλής. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα παρίσταται και ο κ. Δημήτριος Παπαγεωργάκης, επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας του Φακέλου Υλικού. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕ.Λ. Αλίμου (Ελ. Βενιζέλου 4, Άλιμος), την Παρασκευή 18.10.2019 και ώρα 12:00 – 14:00.

 

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων

 

                                                                                    Νικόλαος Λινάρδος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δευτεροβάθμια, Φιλολόγων | Σχολιάστε

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019: Επιμορφωτικό σεμινάριο μαθηματικών

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Μαθηματικά στο Λύκειο, σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην επιμορφωτική συνάντησημε θέμα τη διδασκαλία των Μαθηματικών στην Γ΄Λυκείου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου,  και ώρα 12.00-14.00μμ στο Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Στη συνάντηση θα συμετάσχουν ως εισηγητές οι  κ. . Κωνσταντίνος Στουραΐτης και Νικόλαος Μαυρογιάννης, Σύμβουλοι Μαθηματικών στο  Ι.Ε.Π.

Παρακαλώ τις/τους Διευθύντριες/ντές των σχ. μονάδων  να ενημερώσουν

έγκαιρα και ενυπόγραφα τους συναδέλφους που διδάσκουν το μάθημα των

μαθηματικών ώστε να διευκολυνθεί  η προσέλευσή τους στη συνάντηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Ελένη Λυμπεροπούλου

Συντονίστρια  Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03

4ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις, Μαθηματικά | Σχολιάστε

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019: Δουλεύουμε τη διαφορετικότητα μέσα από τη Μελέτη Περιβάλλοντος και το βιβλίο της Γλώσσας

ΣΧΕΤ: – Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/ αρ. 4,παρ.3,εδ.α΄/12-6-2018)

  • ΠΔ 79 (αρ. 17, παρ.1 /1-8-2017και αρ. 14, παρ.3) συμπεριλαμβανομένων και των τροποποιήσεων του Ν.4559/6-8-2018
  • Υπ’ αρ. 158733/ΓΔ4 (ΦΕΚ 4299 Β’/αρ.3,παρ.3,εδ.θ/27-9-2018) απόφαση του Υπουργού Παιδείας

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα για  τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Γ΄ τάξη του Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας (Δημόσια  & Ιδιωτικά), Ελληνικού και 3ου, 8ου & 11ου Αργυρούπολης, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ημερομηνία Ημερίδας: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019.

Τόπος Ημερίδας: 3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (Παλμύρας 42- 2109619957, κ. Μουζάκης Νικόλαος).

Την ημέρα της Ημερίδας οι μαθητές/ τριες των Γ΄ τάξεων που συμμετέχουν δε θα προσέλθουν στο σχολείο. Παρακαλώ, όπως ενημερωθούν έγκαιρα οι συνάδελφοι και οι γονείς. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κλ. ΠΕ70

4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

 

Ευσταθία Χριστοπούλου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις | Σχολιάστε

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου: Διδασκαλία των Μαθηματικών στην Γ’ Λυκείου

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Μαθηματικά στο Λύκειο, σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην επιμορφωτική συνάντησημε θέμα τη διδασκαλία των Μαθηματικών στην Γ΄Λυκείου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου,  και ώρα 12.00-14.00μμ στο Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Στη συνάντηση θα συμετάσχουν ως εισηγητές οι  κ. . Κωνσταντίνος Στουραΐτης και Νικόλαος Μαυρογιάννης, Σύμβουλοι Μαθηματικών στο  Ι.Ε.Π.

Παρακαλώ τις/τους Διευθύντριες/ντές των σχ. μονάδων  να ενημερώσουν

έγκαιρα και ενυπόγραφα τους συναδέλφους που διδάσκουν το μάθημα των

μαθηματικών ώστε να διευκολυνθεί  η προσέλευσή τους στη συνάντηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Ελένη Λυμπεροπούλου

Συντονίστρια  Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03

4ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις, Μαθηματικά | Σχολιάστε

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019: Τα δεδομένα της σεξουαλικής ζωής των εφήβων στην Ελλάδα – Πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ87.01 του Τομέα Υγείας -Πρόνοιας -Ευεξίας κ. Μπελτέ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών, με θέμα :

«Τα δεδομένα της σεξουαλικής ζωής των εφήβων στην Ελλάδα – Πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων»

Η ημερίδα απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της  Δ’ Αθήνας και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στις 5-7 μμ., στο  αμφιθέατρο του 1ου-2ου ΕΠΑ.Λ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, Κύπρου 21-25, 17122 (ΤΡΑΜ γραμμή 4, στάση: Μηδείας – Μυκάλης).

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής περιλαμβάνεται βιωματικό -διαδραστικό εργαστήριο με θέμα :

«Πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων», με εισηγητές τα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ μέλη της Ε.Ε.Μ.Α.Α. κ. Ελένη Μητροπούλου Νοσηλεύτρια ΠΕ 87.02 και Παύλο Πετρίδη Ιατρό, Ορθοπεδικό.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 

Με εκτίμηση,

 

                                           Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΕ 87.01 Δ’ ΠΕ.Κ.Ε.Σ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                 Τομέα  Υγείας -Πρόνοιας -Ευεξίας

                                           ΟΥΡΑΝΙΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΜΠΕΛΤΕ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις, Υγεία Πρόνοια Ευεξία | Σχολιάστε

Βιωματικό Εργαστήριο «Εργαστηριακές Ασκήσεις στα Δίκτυα Υπολογιστών με χρήση λογισμικού προσομοίωσης»

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο και ιδιαίτερα τον εισηγητή μας κ. Β. Βασιλάκη για την εξαιρετική παρουσίαση του θέματος.

Χρήσιμο υλικό, ιδιαίτερα για το εργαστηριακό μέρος του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος «Δίκτυα Υπολογιστών» στη Γ΄ τάξη του τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑΛ, θα βρείτε στο σύνδεσμο του 2ου Ε.Κ. Δ΄ Αθήνας:
«Εργαστηριακές ασκήσεις δικτύων με χρήση λογισμικού προσομοίωσης»

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι το πρόγραμμα προσομοίωσης Δικτύων Υπολογιστών που χρησιμοποιήθηκε στο σεμινάριο, Packet Tracer της εταιρείας CISCO, είναι δωρεάν και απαιτείται μόνο εγγραφή για τη χρήση του. Χρησιμοποιείται δε από τη CISCO σε εξετάσεις πιστοποίησης Τεχνικών Δικτύων Υπολογιστών.

Στον ιστότοπο του 2ου Ε.Κ. Δ΄ Αθήνας – Σεμινάριο Δικτύων εκτός από τα φύλλα εργασίας «Εργαστηριακές ασκήσεις στα Δίκτυα Υπολογιστών» θα βρείτε και συνοδευτικό υλικό «Αρχεία Εργασίας» με την τελική μορφή των λύσεων των φύλλων εργασίας, βιβλίο για το Packet Tracer, καθώς και άλλο χρήσιμο υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες καθενός.

Αναμένοντας να σας ξαναδώ σε επόμενη επιμορφωτική συνάντηση, σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας!

Με εκτίμηση
Παναγιώτα Παπαλεωνίδα
Σ.Ε.Ε. ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής
699 566 4593, ppapaleon@sch.gr
https://blogs.sch.gr/ppapaleon/

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις, Πληροφορική | Σχολιάστε

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ : ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής εκπαίδευσης Τριανταφυλλιά Νικολούδη και Σαλαγιάννη Μαρία διοργανώνουν

ετήσιο προαιρετικό επιμορφωτικό δίκτυο το οποίο συνδυάζει δια ζώσης επιμόρφωση με εισηγήσεις, παιχνίδια ρόλων / μελέτες περίπτωσης σε βιωματικά εργαστήρια και εξ αποστάσεως υποστήριξη.

Αξιοποιώντας τις αρχές της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της έρευνας δράσης το δίκτυο αποσκοπεί να πλαισιώσει τις Νηπιαγωγούς  στην  εφαρμογή του προγράμματος Βήματα για τη Ζωή, το οποίο εμπλέκει συστηματικά και με ασφαλή τρόπο και  τους γονείς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προσκεκλημένη επιμορφώτρια του δικτύου είναι η Ν. Κουρμούση, Ε.ΔΙ.Π. Παιδαγωγικού Τμήματος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., με γνωστικό αντικείμενο «Προαγωγή της υγείας και της ψυχοκοινωνικής υγείας στην εκπαίδευση» και συγγραφέας του προγράμματος ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων: «Βήματα για τη Ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επιμορφωτικές δράσεις, Προσχολική Αγωγή | Σχολιάστε