2ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχ. έτος 2021-22

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από την επιτυχία του 1ου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ, με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στις 6 και 7 Απριλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ.

Το 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ αφορά στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στο φεστιβάλ οι μαθητές και οι μαθήτριες σας μπορούν να παρουσιάσουν μέσω βίντεο μια δραστηριότητά τους που συνδέεται με τα Μαθηματικά και έχουν εκπονήσει μαζί σας. Οι δραστηριότητες μπορούν να είναι διαθεματικές και δεν αφορούν μόνο στο μάθημα των Μαθηματικών. Για παράδειγμα θα μπορούσε να παρουσιαστεί μια δράση που συνδέει τα Μαθηματικά με την Λογοτεχνία και να συνεργαστούν αν θέλουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ02 με τους ΠΕ03. Ή εναλλακτικά θα μπορούσε να αφορά στην Τέχνη και τα Μαθηματικά ή την Πληροφορική και τα Μαθηματικά και φυσικά οι επιλογές σας είναι πολλές και αφορούν σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Την περσινή σχολική χρονιά υπήρχαν σχολεία της περιφέρειάς μας που συμμετείχαν.

Επιπλέον είναι σημαντικό και προτείνεται να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, αλλά και Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, ανεξάρτητα αν θα στείλουν κάποια εργασία τους. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργασίες άλλων παιδιών και να παρακινηθούν και για τη δική τους συμμετοχή. Επίσης, στο φεστιβάλ θα υπάρχουν ομιλητές με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Για παράδειγμα στο περσινό φεστιβάλ μίλησαν ο κ. Δασκαλάκης και ο κ. Φωκάς.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η διαμόρφωση μιας θετικής διάθεσης και στάσης για τα Μαθηματικά, ακόμη και από παιδιά που δεν θα ακολουθήσουν Πανεπιστημιακές σπουδές που συνδέονται με τα Μαθηματικά. Μέσα από τις διαφορετικές δράσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις, θα αναδειχθούν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, λύνουν προβλήματα και αλληλεπιδρούν.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. (http://ekete.gr/) και στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr, από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του Φεστιβάλ.

 

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών

Παναγιώτα Κοταρίνου

 

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις, Μαθηματικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.