Αρχείο κατηγορίας ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

8ο παραμύθι: Ας αγκαλιαστούμε

τίτλο

Συγγραφέας: Gobbetti Claudio

Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Έτος Έκδοσης: 2020

Διαβάστε το καταπληκτικό αυτό βιβλίο με την υπέροχη εικονογράφηση και ανακαλύψτε το μυστικό που θα σας λύσει όλα τα προβλήματα, θα σας βοηθήσει να είστε χαρούμενοι και θα σας φτιάξει τη μέρα!

7ο παραμύθι: Αϊ-Βασίλης με ουρά

20200219105432 ai vasilis me oura

Συγγραφέας: Τσορώνη – Γεωργιάδη Γιολάντα

Εκδότης: Σαββάλας

Αριθμός Σελίδων: 24

Έτος Έκδοσης: 2017

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο λύκος είναι άρρωστος. Άρρωστο είναι όμως και ένα από τα τρία γουρουνάκια. Κρίμα… Ο Αϊ-Βασίλης θα το βρει κρεβατωμένο!

Ο λύκος βλέπει τα γουρουνάκια από το παράθυρο. «Χο χο χο!» τραγουδάει και κατεβαίνει από την καμινάδα.

Τα γουρουνάκια πανικοβάλλονται. Τι έγινε όμως μετά και πήραν τα αδερφάκια ανείπωτη χαρά;

6ο παραμύθι: ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

2BB15A64CBFA18C0C3B3744EDC4E410B

Συγγραφέας: ΣΠΙΡΙΝΓΚ ΜΑΡΚ

Εικονογράφηση: FLEMING LUCY

Εκδότης: ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ – ΠΥΡΑΜΙΔΑ

Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2019

Αριθμός σελίδων: 28

Το πρωί των Χριστουγέννων, ένα φανταχτερό κουτί με κόκκινο περιτύλιγμα βρισκόταν κάτω από το δέντρο. Κι όμως, δεν ήταν για την Άννα. Ούτε για τον αρκούδο της. Αμέσως, οι δύο φίλοι άρχισαν να ψάχνουν τον παραλήπτη, χωρίς να ξέρουν ότι κρατούσαν στα χέρια τους το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου!

Μία συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία για το μεγάλο δώρο της φιλίας.

5ο παραμύθι: Άλφι ο τάρανδος

3084623

Συγγραφέας: Πετρή Δέσποινα

Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Αριθμός Σελίδων: 40

Έτος Έκδοσης: 2018

Ο Άλφι πίστευε και πάντα είχε µια κρυφή επιθυμία, να ταξιδέψει μαζί µε τον Άγιο Βασίλη. Η πίστη µας τελικά κάνει πραγματικότητα τα όνειρά µας; Είναι µια απάντηση που θα πάρει ο μικρός τάρανδος μέσα από την ιστορία αυτή.

4ο παραμύθι: Το Δάσος της Αγάπης

3DC6DB82FA641335E73A3B14BBEAE31C

Συγγραφέας: Αριάδνη Ευαγγελοπούλου
Εικονογράφηση: Άννα Καρνή
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης- Πυραμίδα

Όλα κυλούν ήρεμα στο δάσος πέρα απ’ το ποτάμι όταν ξαφνικά μια φωτιά τα αλλάζει όλα! Οι κάτοικοί του αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν! Θα βρουν καταφύγιο στην άλλη πλευρά του ποταμού; Μήπως αυτή η φωτιά, θα τους φέρει όλους πιο κοντά;

Το «Δάσος της αγάπης» είναι μια διδακτική ιστορία για την αξία της αλληλοβοήθειας και του αμοιβαίου σεβασμού! Όταν είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά…  Αν και, κάποιες φορές, χρειάζεται μια δύσκολη κατάσταση να μας το υπενθυμίσει…

3ο παραμύθι: Κάθε μήνας ξεχωρίζει να ‘χει κάτι να θυμίζει

product 7D66AC3C

Συγγραφέας: Τζιαμπίρη Ράνια

Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Αριθμός Σελίδων: 36

Κάθε μήνας έχει να μας προσφέρει κάτι ξεχωριστό! Το μικρό σκιουράκι μαθαίνει τι μοναδικό έχει κάθε ένας από τους 12 μήνες του χρόνου μέσα από τις στιγμές που ζει κάθε ημέρα με την οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό το βιβλίο βοηθά το σκιουράκι και εμάς να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε μήνα, τις δραστηριότητες που επιτρέπει ο καιρός ανάλογα με την εποχή καθώς και έθιμα που πάντοτε μας θυμίζουν σε ποιο μήνα βρισκόμαστε! Άλλωστε, κάθε ένας από τους 12 μήνες του χρόνου είναι ξεχωριστός και έχει να μας μάθει πολλά!

2ο παραμύθι: Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική!

1e

Συγγραφέας: Τσακίρη – Παπαθανασίου Λητώ

Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Αριθμός Σελίδων: 36

Έτος Έκδοσης: 2018

Η ισορροπημένη διατροφή των παιδιών αποτελεί αρωγό για τη σωματική τους ανάπτυξη και την πνευματική τους εξέλιξη. Αυτό το βιβλίο, με χιούμορ και φαντασία, εξηγεί με ευφάνταστο τρόπο τις βασικές αρχές της καλής διατροφής. H ιστορία βοηθά τα παιδιά να οικειοποιηθούν κανόνες σωστής διατροφής και αποτελεί εφόδιο για να τεθούν τα θεμέλια για σωστές διατροφικές συνήθειες, που συμβάλλουν στην ευεξία και τη καλή υγεία. Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά, από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τον σωστό τρόπο διατροφής καθώς, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, «η τροφή είναι το φάρμακό μας και το φάρμακό μας να είναι η τροφή μας».

Διαβάστε το βιβλίο εδώ

 

1ο παραμύθι: Ο Κηπουρός των Παραμυθιών

Τίτλος: Ο Κηπουρός των Παραμυθιών

Συγγραφέας: Claudio Gobbetti

Εικονογράφηση: Diyana Nikolova

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα, 2020

Μία ιστορία γεμάτη αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα. Μια ιστορία που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους και θα ανοίξει διάπλατα τις καρδιές τους για να ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα με ένα υπέροχο όνομα που κανείς δεν γνωρίζει, υπήρχε ένα μικρό σπιτάκι. Εκεί ζούσε ένας γεράκος. Μπορεί να ήταν εκατό… μπορεί και χιλίων ετών!

Ο παππούς αυτός είχε άσπρη γενειάδα και φορούσε ένα αστείο καπέλο. Καθόταν συνήθως μπροστά στην παλιά, φασαριόζα γραφομηχανή του κι έγραφε με πάθος, παρόλο που μερικά από τα πλήκτρα της ήταν εντελώς ξεχαρβαλωμένα, ειδικά αυτά που έγραφαν ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ.

Κάποτε τέλειωσε το γράψιμο. Τότε μάζεψε τις δακτυλογραφημένες σελίδες κι αναζήτησε ένα μοναδικό μέρος που να το αγκαλιάζουν οι ακτίνες του ήλιου. Εκεί φύτεψε με προσοχή μία από τις σελίδες του.  Κι αφού επέστρεψε κάμποσες μέρες σ’ αυτό το σημείο για να τη φροντίσει  κάποτε φύτρωσε ένας όμορφος βλαστός. Το βλαστάρι μέρα με τη μέρα μεγάλωνε ώσπου έγινε ένα πανέμορφο δέντρο με δυνατό κορμό. Μόνο που αντί για φύλλα τα κλαδιά του ήταν γεμάτα… σελίδες και μάλιστα γραμμένες!

Ο παππούς μάζεψε με προσοχή τις σελίδες και τις μετέφερε στο σπίτι του. Πήρε βαμβακερή κλωστή κι ένωσε εκατοντάδες σελίδες. Ύστερα πρόσθεσε χοντρά εξώφυλλα κι έτσι έφτιαξε κάμποσα βιβλία. Ύστερα τα άφησε να πετάξουν και να ταξιδέψουν ώσπου βρήκαν μια φιλόξενη βιβλιοθήκη και κούρνιασαν στα ράφια της. Ένα αγόρι τα βρήκε έτσι να ξεκουράζονται από το μακρύ ταξίδι τους…

Μια τρυφερή ιστορία αφιερωμένη στα βιβλία, τη δημιουργία τους και τη μαγεία του ταξιδιού της ανάγνωσης. Το σύντομο κείμενο πλαισιώνεται από εικόνες σε παστέλ αποχρώσεις. Από την εικονογράφηση ξεχωρίσαμε τα καμωμένα από τις σελίδες των βιβλίων όμορφα οριγκάμι τα οποία κοσμούν και τα εσώφυλλα και τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για τη δημιουργία πολλών ιστοριών.

Πηγή: https://www.elniplex.com/%CE%BF-%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84/