Αρχείο κατηγορίας ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Από το σιτάρι στο ψωμί

Από το σιτάρι στο ψωμί… Ο τρόπος καλλιέργειας, άλεσης, ζυμώματος και φουρνίσματος, όπως γινότανε παραδοσιακά τα παλιά χρόνια στον Αρχάγγελο. Ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου.

 

Έγκριση της συμμετοχής μας στο Πρόγραμμα Erasmus +

ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  2014-1-EL01-KA101-000194 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ  2014-1-EL01-KA101-000194

ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΣΧΈΔΙΑ  SE_KA1_APPROVED 

Ευχαριστώ θερμά τη συνάδελφο κ. Σακελλάκη Νίτσα για αυτή της την προσπάθεια, για άλλη μια φορά το 3ο Νηπιαγωγείο  και οι εκπαιδευτικοί του μας  κάνουν περήφανους και εμένα περισσότερο!!!  Η δουλειά συνεχίζεται!!!

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Γέροντα Βασιλική

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΛΩΝΑ

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.150796215016002.31812.119446991484258&type=1

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΛΩΝΑ!

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ!

 

http://cerart.wordpress.com/2011/09/15/3%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%85/

Δυο βίντεο από το 3° Νηπιαγωγείου Αρχάγγελου Ρόδου που επισκέφτηκε το εργαστήρι κεραμικών του κ. Γιασιράνη Δημήτρη! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλα όσα είδαν εκεί και τώρα στο χριστουγεννιάτικο παζάρι τους οι γονείς θα κάνουν κεραμικά έργα. Αυτός ήταν και ο λόγος που κάνανε την επίσκεψη. Το νηπιαγωγείο θα δημιουργήσει το δικό του εργαστήρι κεραμικής στο σχολείο! Τέτοιες πρωτοβουλίες μας χαροποιούν ιδιαίτερα καθώς τα παιδιά έρχονται πιο κοντά και μαθαίνουν από νωρίς την κεραμική τέχνη. Ευχόμαστε και άλλα σχολεία να παραδειγματιστούν και να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε να έχουν τα παιδιά από μικρή ηλικία επαφή με τις τέχνες και να αποκτούν σωστή παιδεία. Μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μπορείτε να μάθετε περισσότερα. https://blogs.sch.gr/3niparcha. (Αυτά είναι τα σχόλια που γράφονται για εμάς στη σελίδα αυτή).

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

th_46011.jpg

Mε ιδιαίτερο κέφι, αγάπη, μεράκι, αλλά και με πρωτότυπο χιούμορ, οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου αποφάσισαν να εκδώσουν τη δική τους εφημερίδα. Αναλαμβάνοντας το δύσκολο ρόλο του δημοσιογράφου, τα 5χρονα και 6χρονα του δήμου Αρχαγγέλου κάνουν στην εφημερίδα τους ιδιαίτερη αναφορά για το σχολείο τους, ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν τα παράπονά τους.

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένα 5χρονο παιδί, ένα παιδί, που βρίσκεται σε τόσο τρυφερή ηλικία, από παιχνίδι. Το γράφουν και οι ίδιοι οι μαθητές, άλλωστε. Θέλουν περισσότερα παιχνίδια για την αυλή του σχολείου, όπως κούνιες, τσουλήθρες, σπιτάκια, άμμο για να παίζουν ή γρασίδι για το ποδόσφαιρο.

Οι δραστηριότητες των μικρών μας φίλων πάμπολλες και εντυπωσιακές.
Στις 11 Φεβρουαρίου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Αισώπου Ζώα» και με μια φράση κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους : «Ελπίζουμε να ξαναπάμε στο θέατρο γιατί βλέπουμε ηθοποιούς και μαθαίνουμε πράγματα, όπως στο σινεμά, γρήγορα – γρήγορα».
Την Τσικνοπέμπτη οργάνωσαν ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο πάρτι, όπου οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν, χόρεψαν, έφαγαν και πάνω απ’ όλα «μασκαρεύτηκαν».
Στην εφημερίδα τους, τα παιδιά δεν παραλείπουν να καταγράψουν και ενημερωτικά στοιχεία για τη Σαρακοστή, για την 7η Μαρτίου και για την 25η Μαρτίου.
«Φυτεύουμε σήμερα το δεντράκι μας για να χαιρόμαστε αύριο το βουναλάκι μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μικροί μαθητές, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν δενδροφύτευση, ενώ στην εφημερίδα τους αναφέρουν πως «η δενδροφύτευση είναι πολύ σημαντική γιατί τα δέντρα μας δίνουν οξυγόνο και μας προστατεύουν από τις πλημμύρες». Ευτυχώς τελικά και τα μικρά παιδιά, τα οποία με τον δικό τους τρόπο δείχνουν την περιβαλλοντική ευαισθησία τους.

Ξεφυλλίζοντας την υπέροχη δουλειά που έκαναν οι μικροί δημοσιογράφοι, βλέπει κανείς πως υπάρχουν παιδικά τραγούδια, ποιήματα, καθώς και μαγειρικές συνταγές, πάντα προσαρμοσμένες στα λόγια των παιδιών αυτής της ηλικίας.
Συγγραφική ομάδα: Αναστασόγλου Θοδωρής, Αργυριδάκης Γιώργος, Αφαντενος Μανόλης, Βασιλάκης Βασίλης, Βελεσιώτη Ασπασια, Γαντάρη Βασιλικη, Γάσπαρη Χριστίνα, Γιακουμάκη Φλώρα, Γιακουμάκη Καθολική, Γιασιράνη Μιχαηλία – Αναστασία,
Γκαρανάτσιου Στεργία, Γραμματικάκη Μαρία, Δανά Ζωή, Διμέλη Νικολίνα, Ζαφείρης Δανιήλ, Ζουρμπάς Γιώργος, Καμός Γιάννης, Καραγεωργίου Ανθούλα, Κολιάδης Τσαμπίκος, Κρητικός Αγγελος, Λαμπριανοού Σταματία, Λάμπρου Μάριος, Λεβέντη Ανθή – Μαρίνα, Μαγιόγλου Τσαμπίκα – Στέλλα, Μαρίνου Θεοδώρα, Μεσαναγρενός Στέργος, Νίκου Λεβέντη Ηλιάνα, Ντάκα Εμμανουέλα, Ντάκας Βαλάντης, Οίκουτα Χρυσαφένια-Μαρίνα, Πάρβου Χριστίνα, Παρδαλός Γιώργος, Πομπού Κατερίνα, Σακελλάρης Τσαμπίκος, Τακτάκη Χρυσάνθη, Φέγγου Αλεξία, Ψαρά Χριστίνα.

Επιμέλεια: Αργυρού Δήμητρα, Κούττη Παρασκευή, Μάργη Φωτεινή.

Επίσκεψη στην εφημερίδα «Πρόοδο»

Πώς περάσαμε

• Το πρωί στις 14-3-2009 και ημέρα Δευτέρα πήγαμε στο σχολείο όπου εκεί μας περίμενε το πούλμαν για να μας πάει στην εφημερίδα «ΠΡΟΟΔΟ». Μπήκαμε μέσα, καθίσαμε και βάλαμε ζώνες ασφαλείας. Η εκδρομή ξεκίνησε!!! Φτάσαμε στη Ρόδο και πήγαμε στο κτίριο της εφημερίδας. Ανεβήκαμε κάτι σκάλες και εκεί μας περίμενε ο κ. Πέτρος, ο διευθυντής της εφημερίδας. Μας καλωσόρισε και άρχισε να μας λέει πληροφορίες για την εφημερίδα και γενικά για το πώς φτιάχνεται. Τότε όμως τον ενημερώσαμε ότι κι εμείς θα φτιάξουμε τη δική μας εφημερίδα. Πήγαμε στο ατελιέ όπου εκεί η κ. Τζούλη μας έδειξε στον Η/Υ το εξώφυλλο της εφημερίδας και μετά κατεβήκαμε στο πιεστήριο για να δούμε από πού βγαίνει το εξώφυλλο. Στο πιεστήριο ο κ. Πανορμίτης πάτησε ένα κόκκινο κουμπί και τότε χτύπησε ένα κουδούνι που μας προειδοποίησε ότι ξεκινάει η εκτύπωση και εμείς έπρεπε να πάμε στην άκρη και να μαζέψουμε τα χεράκια. Στο τέλος δώσαμε το δώρο και τους ευχαριστήσαμε για τη φιλοξενία.

Τι μάθαμε• Μάθαμε πως σε κάθε εφημερίδα κάποιος είναι υπεύθυνος να βάζει τις εικόνες στον Η/Υ.
• Μάθαμε πως για να μπορέσει να εκτυπωθεί η εφημερίδα κάποιος γράφει τα άρθρα στον Η/Υ.
• Μάθαμε πως μια εφημερίδα έχει το λογιστήριο και το πιεστήριο. Στο λογιστήριο κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι και στο πιεστήριο εκτυπώνεται η εφημερίδα.

• Στο πιεστήριο ένα κουδούνι χτυπάει και τότε όλοι πρέπει να απομακρυνθούν γιατί είναι επικίνδυνο και ξεκινάει η εκτύπωση.

• Οι σελίδες της εφημερίδας βγαίνουν από το πιεστήριο διπλωμένες και οι εφημερίδες είναι έτοιμες για πώληση.

• Οι δημοσιογράφοι πολλές φορές λείπουν από την εφημερίδα γιατί πηγαίνουν να φέρουν τα νέα.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΟΔΟ (23/3/2009)