Αρχείο κατηγορίας ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Συλλογικός τόμος με τίτλο “Σχεδιάζοντας Εκπαιδευτικά Προγράμματα Προσχολικής Εκπαίδευσης” – Το αλογάκι του Αρχαγγέλου εκπέμπει sos



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ

 

Ο Μόρρις Λέσμορ αγαπούσε τις λέξεις, τις ιστορίες, τα βιβλία. Η ζωή του η ίδια ήταν ένα βιβλίο που το έγραφε κάθε μέρα ο ίδιος, χαρές, λύπες, όσα ήξερε, όσα έλπιζε. Όμως μια μέρα, ο ουρανός σκοτείνιασε. Ο αέρας φυσούσε μανιασμένος. Και σκόρπισε τα πάντα, όλα όσα ήξερα ο Μόρρις, ακόμα και τις λέξεις του βιβλίου του. Κι όλα χάθηκαν μακριά. Όπως χάνονται σε έναν τυφώνα.

Δεν ήξερε τι να κάνει. Κι όταν δε ξέρεις τι να κάνεις, αρχίζεις να περπατάς. Κάτι να δεις, κάτι να βρεις, κάτι να κάνεις. Και κάποτε κοίταξε προς τον ουρανό. Δεν περίμενε κάποιο θαύμα. Μα να που αυτό του ήρθε στο πρόσωπο μιας κυρίας που την τραβούσε ψηλά ένα σμήνος από ιπτάμενα βιβλία. Ιπτάμενα βιβλία! Το δικό του βιβλίο δε μπορούσε να πετάξει, όσο κι αν το ήθελε. Η ιπτάμενη κυρία αντιλήφθηκε τη ματαίωσή του. Δεν τον λυπήθηκε. Ενσυναίσθηση το λένε. Και του έστειλε την αγαπημένη της ιστορία σε ένα βιβλίο, μέσα στο οποίο ένας αξιαγάπητος τυπάκος παρότρυνε τον Μόρρις να ακολουθήσει το βιβλίο και το δρόμο του. Κι εκείνο τον οδήγησε σε ένα μεγάλο, υπέροχο κτίριο όπου φώλιαζαν χιλιάδες βιβλία. Άλλα βρίσκονταν στα ράφια, άλλα φτερούγιζαν μισάνοιχτα, μα όλα τον προσκαλούσαν κοντά τους. Κι έτσι ξεκίνησε η ζωή του Μόρρις ανάμεσα στα βιβλία. Έτσι ξεκινά η ζωή όλων με τα βιβλία.

Του άρεσε αυτό το μέρος. Προσπαθούσε να βάλει μία τάξη σε όλο αυτό το χάος. Μάταια. Τα βιβλία ανακατεύονταν διαρκώς. Αποφάσιζαν σχεδόν μόνα τους. Διάλεγαν τη θέση τους, τις παρέες τους, είχαν τις συνήθειές τους. Παρόλα αυτά, ο Μόρρις τράβηξε έναν δρόμο μαζί τους. Τα φρόντιζε, τα επιδιόρθωνε, τα μοιραζόταν με άλλους. Και τις νύχτες, ο Μόρρις έγραφε ξανά το δικό του βιβλίο, για τις χαρές, τις λύπες, όσα ήξερε κι όσα έλπιζε.

Το 2012, το ομώνυμο animation είχε βραβευτεί με το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους (84η απονομή βραβείων Όσκαρ) αλλά και ακόμα 14 βραβεία ανάμεσα στα οποία το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Όστιν και της Τακόμα και το Βραβείο Καλύτερου Animation Μικρού Μήκους στο Cinequest Film Festival. Η σκηνοθεσία ήταν του ίδιου του Γούιλιαμ Τζόυς μαζί με τον Μπράντον Όλντεμπουργκ σε παραγωγή των Moonbot Studios. Δημιουργήθηκε με μικτές τεχνικές στον υπολογιστή, μινιατούρες και ζωγραφικής στο χέρι.

Πηγή: https://www.elniplex.com/%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%81/

Δώσε μου το χέρι σου: Παίξτε το παιχνίδι!

Παιχνίδι που προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη.Κάνε κλικ στην εικόνα

Τα τρία γουρουνάκια

Τα παιδιά γράφουν και εικονογραφούν  “Τα τρία γουρουνάκια” βάζοντας τις δικές τους πινελιές στην ιστορία.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ Τα τρία γουρουνάκια

Κάνε κλικ στην εικόνα

 

 

Μαθαίνω πως γράφονται οι αριθμοί

Μαθαίνω πως γράφονται οι αριθμοί  (πατήστε για να κατεβάσετε το powerpoint)

Πρόκειται για παιχνίδι φτιαγμένο στο powerpoint. Κάνοντας κλικ πάνω στο μολύβι, τα παιδιά μπορούν να δουν τον τρόπο με τον οποίο γράφεται κάθε αριθμός. Το δουλεύουμε σε προβολή παρουσίασης.

Πηγή: http://stasinipiagogio.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html

Από το σιτάρι στο ψωμί

Από το σιτάρι στο ψωμί… Ο τρόπος καλλιέργειας, άλεσης, ζυμώματος και φουρνίσματος, όπως γινότανε παραδοσιακά τα παλιά χρόνια στον Αρχάγγελο. Ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου.