Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2021

5ο παραμύθι: Άλφι ο τάρανδος

3084623

Συγγραφέας: Πετρή Δέσποινα

Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Αριθμός Σελίδων: 40

Έτος Έκδοσης: 2018

Ο Άλφι πίστευε και πάντα είχε µια κρυφή επιθυμία, να ταξιδέψει μαζί µε τον Άγιο Βασίλη. Η πίστη µας τελικά κάνει πραγματικότητα τα όνειρά µας; Είναι µια απάντηση που θα πάρει ο μικρός τάρανδος μέσα από την ιστορία αυτή.

4ο παραμύθι: Το Δάσος της Αγάπης

3DC6DB82FA641335E73A3B14BBEAE31C

Συγγραφέας: Αριάδνη Ευαγγελοπούλου
Εικονογράφηση: Άννα Καρνή
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης- Πυραμίδα

Όλα κυλούν ήρεμα στο δάσος πέρα απ’ το ποτάμι όταν ξαφνικά μια φωτιά τα αλλάζει όλα! Οι κάτοικοί του αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν! Θα βρουν καταφύγιο στην άλλη πλευρά του ποταμού; Μήπως αυτή η φωτιά, θα τους φέρει όλους πιο κοντά;

Το “Δάσος της αγάπης” είναι μια διδακτική ιστορία για την αξία της αλληλοβοήθειας και του αμοιβαίου σεβασμού! Όταν είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά…  Αν και, κάποιες φορές, χρειάζεται μια δύσκολη κατάσταση να μας το υπενθυμίσει…

3ο παραμύθι: Κάθε μήνας ξεχωρίζει να ‘χει κάτι να θυμίζει

product 7D66AC3C

Συγγραφέας: Τζιαμπίρη Ράνια

Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Αριθμός Σελίδων: 36

Κάθε μήνας έχει να μας προσφέρει κάτι ξεχωριστό! Το μικρό σκιουράκι μαθαίνει τι μοναδικό έχει κάθε ένας από τους 12 μήνες του χρόνου μέσα από τις στιγμές που ζει κάθε ημέρα με την οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό το βιβλίο βοηθά το σκιουράκι και εμάς να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε μήνα, τις δραστηριότητες που επιτρέπει ο καιρός ανάλογα με την εποχή καθώς και έθιμα που πάντοτε μας θυμίζουν σε ποιο μήνα βρισκόμαστε! Άλλωστε, κάθε ένας από τους 12 μήνες του χρόνου είναι ξεχωριστός και έχει να μας μάθει πολλά!

2ο παραμύθι: Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική!

1e

Συγγραφέας: Τσακίρη – Παπαθανασίου Λητώ

Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Αριθμός Σελίδων: 36

Έτος Έκδοσης: 2018

Η ισορροπημένη διατροφή των παιδιών αποτελεί αρωγό για τη σωματική τους ανάπτυξη και την πνευματική τους εξέλιξη. Αυτό το βιβλίο, με χιούμορ και φαντασία, εξηγεί με ευφάνταστο τρόπο τις βασικές αρχές της καλής διατροφής. H ιστορία βοηθά τα παιδιά να οικειοποιηθούν κανόνες σωστής διατροφής και αποτελεί εφόδιο για να τεθούν τα θεμέλια για σωστές διατροφικές συνήθειες, που συμβάλλουν στην ευεξία και τη καλή υγεία. Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά, από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τον σωστό τρόπο διατροφής καθώς, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, “η τροφή είναι το φάρμακό μας και το φάρμακό μας να είναι η τροφή μας”.

Διαβάστε το βιβλίο εδώ