Αρχείο για "Μάρτιος, 2020"

Λειτουργία ιστολογίου για την υποστήριξη της Εξ.Α.Ε.

Πατήστε στην παραπάνω εικόνα για να μεταβείτε στο ιστολόγιο υποστήριξης Εξ.Α.Ε.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Παράταση εγγραφών μαθητών στο Σχολικό Δίκτυο

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι εγγραφές των μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα 30/03/2020.

Οι εγγραφές γίνονται στην ακόλουθη διεύθυνση: https://register.sch.gr/students/
Σε ό,τι αφορά το σχολείο μας, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 25-03-2020 έχουν ενεργοποιηθεί 80 μαθητικοί λογαριασμοί εκ των 171 μαθητών που είναι το συνολικό μαθητικό δυναμικό.

Προβλήματα στη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών

Κατά την προσπάθεια δημιουργίας λογαριασμών, δοκιμάστε να καταχωρίσετε τους μαθητές μόνο με την τάξη, χωρίς τμήμα.

Μαθητικοί λογαριασμοί στο Σχολικό Δίκτυο

Σχετικά με τη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών e-mail στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Έχουμε γνωστοποιήσει στα e-mail των γονέων (όσα διαθέτουμε) των μαθητών/μαθητριών των Α & Β τάξεων τους Αριθμούς Μητρώου, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εγγραφή.
Προς διευκόλυνσή των γονέων, το ίδιο θα γίνει εντός της ημέρας και για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, για την περίπτωση που δεν έχετε διαθέσιμο τον έλεγχο Α τριμήνου, ώστε να βρείτε τον Α.Μ. από εκεί.
Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής.
https://www.youtube.com/watch?v=9QtpuOWIEfY

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι

Καθώς πολλοί γονείς αναζητούν τρόπους να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους στο σπίτι κατά το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, προτείνουμε να επισκεφτείτε το ψηφιοποιμένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου.
Εκεί υπάρχουν διαθέσιμες σε βίντεο ορισμένες από τις παιδικές παραστάσεις που έχουν ανέβει, όπως η «Ωραία Κοιμωμένη» και ο «Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, ο «Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και ο «Δον Κιχώτης» του Σταύρου Τσακίρη.
Τις παραστάσεις μπορείτε να τις δείτε στο «Παιδικό Στέκι» του Θεάτρου (διαδρομή: ΣΚΗΝΕΣ- ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ).
Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί που αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό», θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).
 
Για αρχή προτείνουμε:
Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα
 
Ομήρου Οδύσσεια (το παραμύθι των παραμυθιών)
 
Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες παραστάσεις για «μεγάλους» στις υπόλοιπες σκηνές του θεάτρου. Κάντε μια αναζήτηση. Νομίζουμε πως αξίζει…

Απόκτηση μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Εν όψει πιθανής ενεργοποίησης ηλεκτρονικών πλατφορμών τηλεκπαίδευσης για το διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολείων, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών να μεριμνήσουν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και την απόκτηση μαθητικού λογαριασμού (e-mail) το οποίο είναι απαραίτητο για την πρόσβαση στις εν λόγω πλατφόρμες. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών

Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

https://www.minedu.gov.gr/news/44442-21-03-2020-paratasi-apagorefsis-leitourgias-ekpaideftikon-domon-eos-10-4-2020

Ετικέτες:

Προτάσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων

 Μας κοινοποιήθηκε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι» του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Ετικέτες:

Λειτουργία της Δ/νσης Α/βαθμιας Εκπ/σης Εύβοιας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας παρακαλεί τους πολίτες, Δ/ντές/ντριες σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους στο e -mail: mail@dipe.eyv.sch.gr ή στα fax: 2221077012 – 2221022971.

Σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία σας στην Υπηρεσία, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται από  την ΠΝΠ και την Εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, θα πρέπει να επικοινωνείτε προηγουμένως στα τηλέφωνα:

  • 222022071 (Εκπαιδευτικά Θέματα)
  • 22210 85855 (Διοικητικά Θέματα – Πρωτόκολλο –  Άδειες)
  • 2221081923 (Οικονομικό)  .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Η συνεργασία σας συμβάλλει  στην προστασία της υγείας όλων.

ΕΠΕΙΓΟΝ – Συγκέντρωση στοιχείων

Εν όψει της ενεργοποίησης ψηφιακών εργαλείων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να διατηρήσουν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου να μας γνωστοποιήσουν/επιβεβαιώσουν ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail), αποστέλλοντας από αυτήν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τη διεύθυνση του σχολείου. (2dimalive[at]sch.gr , αντικαταστήστε το [at] με @).

Ως θέμα του μηνύματος γράψτε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/μαθήτριας και την τάξη/τμήμα στο οποίο φοιτά, π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Γ1.

Παρακαλούμε ενημερώστε όσα μέλη της σχολικής μας κοινότητας μπορείτε, κοινοποιώντας αυτήν τη δημοσίευση.

Σχετικά με την επεξεργασία των εν λόγω στοιχείων, σάς επισημαίνουμε πως η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019, θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε πως η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων