Αρχείο για "22 Μαρτίου 2020"

Δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι

Καθώς πολλοί γονείς αναζητούν τρόπους να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους στο σπίτι κατά το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, προτείνουμε να επισκεφτείτε το ψηφιοποιμένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου.
Εκεί υπάρχουν διαθέσιμες σε βίντεο ορισμένες από τις παιδικές παραστάσεις που έχουν ανέβει, όπως η «Ωραία Κοιμωμένη» και ο «Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, ο «Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και ο «Δον Κιχώτης» του Σταύρου Τσακίρη.
Τις παραστάσεις μπορείτε να τις δείτε στο «Παιδικό Στέκι» του Θεάτρου (διαδρομή: ΣΚΗΝΕΣ- ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ).
Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί που αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό», θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).
 
Για αρχή προτείνουμε:
Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα
 
Ομήρου Οδύσσεια (το παραμύθι των παραμυθιών)
 
Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες παραστάσεις για “μεγάλους” στις υπόλοιπες σκηνές του θεάτρου. Κάντε μια αναζήτηση. Νομίζουμε πως αξίζει…

Απόκτηση μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Εν όψει πιθανής ενεργοποίησης ηλεκτρονικών πλατφορμών τηλεκπαίδευσης για το διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολείων, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών να μεριμνήσουν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και την απόκτηση μαθητικού λογαριασμού (e-mail) το οποίο είναι απαραίτητο για την πρόσβαση στις εν λόγω πλατφόρμες. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών

Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

https://www.minedu.gov.gr/news/44442-21-03-2020-paratasi-apagorefsis-leitourgias-ekpaideftikon-domon-eos-10-4-2020

Ετικέτες:

Προτάσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων

 Μας κοινοποιήθηκε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο “Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι” του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση