ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές της ΣΤ’ δημοτικού,

με χαρά και υπερηφάνεια, μοιραζόμαστε μαζί σας πληροφορίες για το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λυκειακές Τάξεις “Νίκος Σκαλκώτας”.

Το μοναδικό Μουσικό Σχολείο του νομού Εύβοιας, βρίσκεται στο Καλοχώρι-Παντείχι και φέτος θα δέχεται αιτήσεις μαθητών, αποφοίτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις 6 έως τις 31 Μαΐου 2019.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τις δεξιότητές τους πάνω στη φωνητική, ρυθμική και ακουστική τους ικανότητα, συνεπώς οι υποψήφιοι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν γνώσεις πάνω στη μουσική για την εισαγωγή τους. Η προετοιμασία των υποψηφίων θα γίνει από εκπαιδευτικό του σχολείου μας λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις, οι οποίες φέτος θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π. μ. σύμφωνα με τις σχετικές εγκύκλιους του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στο Μουσικό Σχολείο οι μαθητές διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα Γυμνάσια και για τα Λύκεια της χώρας. Επιπλέον λαμβάνουν ολοκληρωμένη μουσική παιδεία σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Τα μουσικά μαθήματα περιλαμβάνουν ομαδικά θεωρητικά μαθήματα, ατομική διδασκαλία μουσικών οργάνων και συμμετοχή σε μουσικά σύνολα της επιλογής του μαθητή. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες μουσικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις αλλά και φεστιβάλ ή διαγωνισμούς ακόμη και σε συνεργασία με άλλα Μουσικά ή Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι μαθητές που αποφοιτούν από το Μουσικό Γυμνάσιο έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν τις σπουδές του είτε στο Μουσικό Λύκειο, είτε σε ΓΕΛ, είτε σε ΕΠΑΛ. Η προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι άρτια τόσο για τα τμήματα μουσικών σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων όσο και για οποιαδήποτε άλλη σχολή.

Η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο είναι δωρεάν και γίνεται κυρίως με μισθωμένα σχολικά λεωφορεία. Οι εγγεγραμμένοι μαθητές δικαιούνται επίσης δωρεάν, μεσημεριανό γεύμα που καταναλώνουν στο σχολείο.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λ.Τ. ιδρύθηκε το 2014 και μέσα σε μόλις πέντε χρόνια λειτουργίας έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο και έχει αγκαλιαστεί με αγάπη από την  κοινωνία της Εύβοιας.

Η ενημέρωση – παρουσίαση της δουλειάς μας για την ΣΤ’ Τάξη των Δημοτικών Σχολείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019  στο  Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, σε δύο παραστάσεις : 9:00 π.μ. με 10:45 π.μ. και 11:00 π.μ. με 12:45 μ.μ. Σας περιμένουμε με χαρά να δηλώσετε τη συμμετοχή σας σε αυτές, στο τηλέφωνο 2221032910. (Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κα Γερογιάννη Δέσποινα).

 Με θερμούς χαιρετισμούς

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ