Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσκεψη των μαθητών της Στ’ τάξης στο Λιγνιτωρυχείο Αλιβερίου. Με την ολοκλήρωση της 3ης διδακτικής ώρας επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και κατευθυνθήκαμε στους χώρους του λιγνιτωρυχείου. Εκεί μας περίμεναν δύο παλαιοί εργαζόμενοι που είχαν προσφερθεί ως ξεναγοί μας, καθώς και υπάλληλος από το Κλιμάκιο Μεταλλικών Κατασκευών της ΔΕΗ που λειτουργεί εκεί ο οποίος μας ξενάγησε στο χώρο όπου φυλάσσεται η συλλογή τεκμηρίων από την περίοδο λειτουργίας του λιγνιτωρυχείου.

Περιδιαβαίνοντας το χώρο της συλλογής, οι μαθητές είδαν αντικείμενα και εργαλεία που αξιοποιήθηκαν κατά την εξόρυξη του λιγνίτη και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πληροφορίες για τη λειτουργία και τις συνθήκες εργασίας εκεί από τους παλαιούς εργαζόμενους.

Ακολούθως στο χρόνο που μας απέμεινε συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας- προστάτιδος των λιγνιτωρύχων, όπου οι μαθητές ξεκουράστηκαν και έπαιξαν μέχρι την καθορισμένη ώρα επιστροφής στο σχολείο.

Της επίσκεψης είχε προηγηθεί προβολή στους μαθητές σχετικού ντοκιμαντέρ καθώς και φωτογραφιών από τη λειτουργία του ορυχείου και την αξιοποίηση του λιγνίτη για τον εξηλεκτρισμό και την εκβιομηχάνιση της χώρας. Με τη σημερινή μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε ο κύκλος επισκέψεων σε βιομηχανικές και παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας που συμπεριέλαβε την επίσκεψη των ίδιων μαθητών στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι.