Προαιρετική διαδικτυακή επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ07 (Γερμανικής) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: «Η Αρχιτεκτονική ως Παιδαγωγική Μέθοδος»

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε για προαιρετική διαδικτυακή επιμορφωτική δράση με τίτλο «Η Αρχιτεκτονική ως Παιδαγωγική Μέθοδος», η οποία οργανώθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκπαιδευτική νομοθεσία (ν. 4547/2018) και την απόφαση της Ολομέλειας του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής (Πράξη 3η/11-02-2022) και υλοποιείται σε συνεργασία της Σ.Ε.Ε. επιστημονικής ευθύνης κλ. ΠΕ 07 Αττικής & Κυκλάδων με έδρα το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Αντιγόνης Μ. Ί. Χατζηϊωάννου, με την Σ.Ε.Ε. επιστημονικής ευθύνης κλ. ΠΕ07 Κρήτης και Δωδεκανήσου με έδρα το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, Σοφία Γιασσάκη, το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας και άλλους φορείς όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο κύκλου προαιρετικών επιμορφωτικών συναντήσεων και εργαστηρίων για εκπ/κούς κλ. ΠΕ07 με τίτλο: «Diskursive Landeskunde. Von der Theorie zur praktischen Anwendung im Klassenzimmer» (Πολιτισμικές προσεγγίσεις στην Γερμανική γλώσσα, από τη θεωρία στην πρακτική εφαρμογή).

Πρόκειται για ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ΠΕ07 (Γερμανικής Γλώσσας) και  εισάγει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ως παιδαγωγική μέθοδο στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι πολυδιάστατος στην προσέγγισή του, καθώς πρέπει να λάβει υπόψη τεχνολογικές, κοινωνικές, αισθητικές και άλλες παραμέτρους προκειμένου να επιτευχθεί η αρχιτεκτονική λύση μιας δεδομένης συνθήκης. Η ενσωμάτωση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην εκπαίδευση δεν επιτρέπει μόνο την project-based προσαρμογή θεμάτων, ενισχύει επίσης την ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων με την αξιοποίηση   σχεδίων, μακετών, animation και άλλων μέσων αναπαράστασης που προστίθενται ευχάριστα στην εκπαιδευτική διαδικασία διευρύνοντας τους εκφραστικούς ορίζοντες των μαθητών και μαθητριών.

Η συμμετοχή στη δράση είναι προαιρετική χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους/τις συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ07.

Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίου: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022                            Ώρες διεξαγωγής: 17:00 – 20:30

Προκειμένου να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή συνάντηση μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας μέχρι και την Τρίτη, 29-03-22 συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην ακόλουθη φόρμα:

https://forms.gle/9FUoF1je37iXWYFz9

 Ο σύνδεσμος για την είσοδό σας στην αίθουσα του σεμιναρίου και πληροφορίες για να συνδεθείτε θα σας αποσταλούν εγκαίρως πριν την διεξαγωγή του εργαστηρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Παρακαλούμε πολύ να ελέγχετε προσεχτικά τα στοιχεία σας όταν συμπληρώνετε την φόρμα. Σε περίπτωση λάθους σας εκ παραδρομής στη δήλωση του μέηλ σας, δεν είναι δυνατόν να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος σύνδεσης.

Επιπλέον εφιστούμε την προσοχή να δηλώνετε ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ κατά την είσοδο σας στην πλατφόρμα  για απλούστευση της διαδικασίας. 

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και την ανταπόκρισή σας!

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες να ενημερώσουν τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ07 των σχολείων τους.

Αντιγόνη – Μέλισσα -Ίρις Χατζηϊωάννου                                                              Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ07 (Γερμανικής Γλώσσας)                                         με έδρα το 1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Αττικής (Α΄ Αθήνας) επιστημονική ευθύνη                                    στα 1ο , 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο  Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Αττικής & στο 1ο  Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Ηλεκτρονική δ/νση:  melchatzi@sch.gr       mel.chatziioannou@gmail.com

Κατηγορίες: Επιμορφώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.