Ιστοσεμινάριο για νηπιαγωγούς με θέμα: «Τα παιχνίδια του Ρόμπι»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσε επιμορφωτική δράση ιστοσεμινάριο με θέμα: «Τα παιχνίδια του Ρόμπι»  με σκοπό την υποστήριξη στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Το ιστοσεμινάριο απευθυνόταν στους νηπιαγωγούς των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 από τις 18.30 ως τις 20.00 μέσα από την πλατφόρμα WEBEX. Η συμμετοχή ήταν απολύτως προαιρετική και ελεύθερη.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η συνάδελφος ΠΕ60 Θεοδώρα Χουλιάρα, η οποία υπηρετεί  ως προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων. Η κυρία Χουλιάρα είναι επιμορφώτρια για 4η χρονιά στα σεμινάρια ΤΠΕ της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning και έχει συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών του Π.Τ.Ε.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο ιστοσεμινάριο  παρουσιάστηκαν ιδέες για δραστηριότητες κωδικοποίησης (με ή χωρίς διαδίκτυο) κατάλληλες για παιδιά Νηπιαγωγείου, όπως εισαγωγή στους αλγόριθμους, δυαδικός κώδικας (binary codes), ασκήσεις με ακολουθίες, εντοπισμός σφαλμάτων, λογισμικά κωδικοποίησης κ.α.

οθόνης 206

οθόνης 204

 

Κατηγορίες: Επιμορφώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.