Εξ αποστάσεως προαιρετικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60: «Τα παιχνίδια του Ρόμπι» με σκοπό την υποστήριξη στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εισηγήτρια την εκπαιδευτικό ΠΕ60, Θεοδώρα Χουλιάρα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022 (σχετικό: απόφαση 16ης Ολομέλειας του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου), την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18.30 έως 20.00 θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ60 με θέμα: «Τα παιχνίδια του Ρόμπι» με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η συνάδελφος ΠΕ60  Θεοδώρα Χουλιάρα, η οποία υπηρετεί  ως προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων. Η κυρία Χουλιάρα είναι επιμορφώτρια για 4η χρονιά στα σεμινάρια ΤΠΕ της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning και έχει συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών του Π.Τ.Ε.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο ιστοσεμινάριο  θα παρουσιαστούν ιδέες για δραστηριότητες κωδικοποίησης (με ή χωρίς διαδίκτυο) κατάλληλες για παιδιά Νηπιαγωγείου, όπως εισαγωγή στους αλγόριθμους, δυαδικός κώδικας (binary codes), ασκήσεις με ακολουθίες, εντοπισμός σφαλμάτων, λογισμικά κωδικοποίησης κ.α.

Η συμμετοχή είναι απολύτως προαιρετική και ελεύθερη και οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν στο https://minedu-secondary2.webex.com/meet/vasvelkou

Παρακαλούνται οι προϊστάμενες/προϊστάμενοι να ενημερώσουν το προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Με εκτίμηση

Βασιλική Βέλκου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών

1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε στην Επιμορφώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.