Βιωματικό διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για τους/τις φιλολόγους των ΓΕ.Λ. και των Γυμνασίων με Λ.Τ. Κυκλάδων, με θέμα το Ερμηνευτικό σχόλιο

Πρόσκληση φιλολόγων για σεμινάριο

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Από την έρευνα σχετικά με τις ανάγκες για επιμόρφωση σε θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στη Γ΄ τάξη (Οκτ. 2021), προέκυψε ότι οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν προτίμηση για επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα το Ερμηνευτικό σχόλιο.

Οι συνάδελφοι, Γιάννης Γαλαίος και Κωνσταντίνος Μάντης (ΓΕ.Λ. Θήρας), ανέλαβαν την προετοιμασία και διεξαγωγή αυτού του σεμιναρίου, που θα έχει και βιωματικό χαρακτήρα. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (σύγχρονα) την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 και θα έχει διάρκεια τριών (3) ωρών, από 17.00 έως 20.00.

Όσοι/Όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Θα προηγηθούν όσοι/όσες διδάσκουν αυτή τη χρονιά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στη Γ΄ τάξη. Στη συνέχεια (αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός) θα ληφθεί υπόψη η σειρά προτεραιότητας. Θα καταβληθεί προσπάθεια, ωστόσο, να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις με την επανάληψη του σεμιναρίου, αν ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από αυτόν που θα επέτρεπε την πραγματοποίησή του με όρους βιωματικού σεμιναρίου (ανώτατο όριο 25 συμμετοχών).

Στους συμμετέχοντες/Στις συμμετέχουσες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά (το έχω κάνει και στο παρελθόν σε επιστολές μου) την πάγια πεποίθησή μου ότι μέσα στον εκπαιδευτικό κόσμο, στους μάχιμους/στις μάχιμες εκπαιδευτικούς της τάξης, βρίσκονται συνάδελφοι που κάνουν σπουδαία πράγματα και έχουν τη δυνατότητα της προσφοράς γνώσεων και εμπειρίας στους/στις συναδέλφους τους. Σ’ αυτή τη βάση πρόθυμοι/πρόθυμες συνάδελφοι έχουν συμβάλει στη διεξαγωγή σεμιναρίων (στη Σύρο, μέχρι τώρα) αλλά και στη διαδικτυακή ημερίδα, που διοργάνωσε το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη της Π.Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου, για την Επανάσταση του 1821 στις Κυκλάδες. Οι σχετικές εισηγήσεις είναι αναρτημένες στο Ιστολόγιο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Αν έχετε λοιπόν ιδέες, σχέδια, καλές πρακτικές, σας καλώ να συζητήσουμε για τη διάχυσή τους και την οργάνωση αντίστοιχων σεμιναρίων ή άλλων δραστηριοτήτων. Στο Ιστολόγιο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ήδη υπάρχει χώρος για την παρουσίαση δραστηριοτήτων και εργασιών συναδέλφων και σχολείων. Εκτός αυτών και στο πλαίσιο του σχολείου, εκτιμώ ότι πολλά μπορεί να προσφέρει, ιδιαίτερα στους νέους/στις νέες συναδέλφους, η παρακολούθηση μαθημάτων άλλων συναδέλφων, αφού ξεπεράσουμε κάποιους δικαιολογημένους ίσως, εν μέρει, αλλά, τελικά, ανώφελους δισταγμούς.

Σύνδεσμος στον οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή:

https://docs.google.com/forms/d/1qT7LijvRxJNVao-UvX-xTRlv5UwqM8MT_k9b9WnM1oA/edit

Αν δεν λειτουργεί αμέσως ο σύνδεσμος, αντιγράψτε τον και επικολλήστε τον στους περιηγητές Chrome ή Firefox.

Καταληκτική ημερομηνία κα ώρα για τη δήλωση συμμετοχής σας:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18.00.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Χαράλαμπος Α. Κωνσταντέλλιας                                                                                          Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 02 Φιλολόγων                                                               1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε στην Επιμορφώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.