Ανάπτυξη συνεργασίας Σχολικών Μονάδων Παιδαγωγικής Ευθύνης της Σ.Ε.Ε. ΠΕ87, Παναγιώτας Καπερνέκα, και των ΕΠΑ.Λ. Δωδεκανήσου με γονείς και κηδεμόνες

Μετά από πρωτοβουλία της  Σ.Ε.Ε Παναγιώτας  Καπερνέκα, Υγείας Πρόνοιας  Ευεξίας,      Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  και σε συνεργασία  με τα Κέντρα Πρόληψης  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» στη Ρόδο  και “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ στην Κω, σας γνωστοποιούμε την  έναρξη κοινών δράσεων, με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση του διαύλου επικοινωνίας σχολείου-οικογένειας .

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε όλοι κι επιδιώκοντας να εκκινήσουμε ξανά  τη συνεργασία μας (μετά την πρώτη πρόσκληση τον Οκτώβριο 2020), η νέα μας πρόταση αφορά σε διαδικτυακές συναντήσεις  με γονείς και κηδεμόνες , τα παιδιά των οποίων φοιτούν στις  Σχολικές Μονάδες Παιδαγωγικής  Ευθύνης της ανωτέρω Σ.Ε.Ε, αλλά και κατ’ επέκταση σε όλα τα ΕΠΑ.Λ της Δωδεκανήσου.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική και εκτός σχολικού ωραρίου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερη συχνότητα, μέχρι τέλος Απριλίου, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Ζoom, έπειτα από δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων στα Κέντρα Πρόληψης  «ΔΙΟΔΟΣ» στη Ρόδο  και “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ στην Κω.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  3 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00-20:00.

Στις συναντήσεις αυτές θα αξιοποιηθεί παράλληλα  και υλικό από ταινίες μικρού μήκους με την υποστήριξη της πλατφόρμας Edushorts.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις αφορούν στις  παρακάτω θεματικές:

  • Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με τους εφήβους ,διευκολύνουμε το ταξίδι προς την ενηλικίωση (τεχνικές επικοινωνίας).
  • Ανάγκες γονιών και εφήβων (χαρακτηριστικά της εφηβείας).
  • Πρέπει να θέτουμε όρια στα παιδιά μας και πως ;
  • Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση γονέων και παιδιών.
  • Επικοινωνία και διαδίκτυο. Οφέλη και κίνδυνοι στις νέες συνθήκες.
  • Πρόληψη της χρήσης ουσιών & εξαρτητικών συμπεριφορών.
Κατηγορίες: Επιμορφώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.